Bisness apa yang paling mengguntungkan?

Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,727
Likes
0
Points
38
Offline
#3
buat satu produk yang meletup siap dengan sistem affiliate dan bonus yang mengancam... pasti menguntungkan..
 
Joined
Jul 16, 2008
Messages
314
Likes
2
Points
18
Offline
#4
buat bisnes pri nting secara online,kalau syarikat tempah masyuk tu.
 
Joined
Dec 3, 2008
Messages
33
Likes
0
Points
6
Offline
#7
Tengah befikir ni.. rasa2 apa bisnes pun menguntungkan yang penting rajin berusaha.
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#8
Makanan apa yang paling sedap ?

Makanan yang paling sedap adalah makanan yang sedap jika dilalukan ke tekak masing2

Wanita mana yang paling cun ?

Wanita yang paling cun adalah wanita yang dikatakan cun oleh penglihatan mata masing2.

Bisness apa yang paling menguntungkan ?
Bisness yang paling menguntungkan adalah bisness yang memberi keuntungan kepada diri masing2.

Ada orang jual ebook boleh untung... ada orang jual pisang goreng boleh untung... ada orang jual gula je dah jadi jutawan...

Bak kata Dr IK, walau apa jua bidang dan cabang bisness, mesti ada wakil jutawan
 
Joined
Nov 22, 2008
Messages
1,053
Likes
1
Points
38
Age
36
Offline
#9
bisnes yang paling menguntungkan adalah bisnes jual produk digital. sebab cuma perlukan sekali production je. lepas tu keje marketing je.

sbb tu lah bill gates jadi kaya...:)
 
Joined
Dec 3, 2008
Messages
1,543
Likes
6
Points
38
Age
28
Offline
#10
kalau nak diikutkan
semua bisnes menguntungkan
tapi yang diperlu ambik perhatian ialah berkenaan minat dan 'how much love you take to that business work' :)
 

AsYraF

freshman
Joined
Nov 26, 2009
Messages
463
Likes
0
Points
16
Offline
#11
Jual e-book dan sistem. Sebab saya minat buat e-book dan bina sistem. ;)

Nota: Buat perkara yang anda minat atau pun ianya berkaitan dengan hobi anda. :)
 
Joined
Jan 28, 2010
Messages
7
Likes
0
Points
0
Offline
#12
kalau nak diikutkan
semua bisnes menguntungkan
tapi yang diperlu ambik perhatian ialah berkenaan minat dan 'how much love you take to that business work' :)
betol2.... kene ada usaha .. baru la mengguntung kan...
kene pandai promote, kene ndai amek hati pgguna, kne buat promosi ke..;p
hehehe... mcm2 bisnes boleh buat duit nieh...
 
Joined
Nov 17, 2009
Messages
1,749
Likes
4
Points
0
Offline
#13
bisnes yg dilakukan dgn penuh passion

bisnes yg boleh menyelesaikan masalah orang ramai (jual pisang goreng pun dikira menyelesaikan masalah org ramai, sbb bila org lapar perlu makan, bila sedara mara dtg kene jamah tetamu)

bisnes yg tidak mustahak utk memuaskan hati penjual, tetapi utk memuaskan hati client lebih penting

my 2.7cents
 
Joined
Jul 21, 2008
Messages
240
Likes
0
Points
16
Offline
#14
Bisnes service provider. Modal hanya masa , tenaga dan idea. Tapi untung boleh dapat 100%.
 
Joined
Jun 2, 2007
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
#15
Semua bisnes yg menguntungkan..cuma jika mereka rajin promosikan iklan mrk..tanpa berusaha tiada hasil lah..
 
Joined
Jul 23, 2007
Messages
204
Likes
0
Points
18
Age
37
Offline
#17
Perniagaan yang dijalankan tepat pada waktunya, kena pada tempatnya. Sure berjaya!
 
Joined
Dec 5, 2009
Messages
673
Likes
0
Points
16
Offline
#18
semua progrem jana wang boleh berjaya.. dan boleh mengguntungkan.. tapi basic nye cara kita promosi.. dan cara kita beria2 nak dapat duit.. kene fikiran terbuka dan kretif..
 
Joined
Dec 3, 2009
Messages
737
Likes
0
Points
0
Offline
#19
semua bisnes boleh untung...

jual bakso guna stall pown boleh untung...

cuma setiap bis berlainan jumlah keuntungan...

semua bergantung pada KOMITMEN n USAHA
 
Top