Jual BISNES SIMKAD TONEEXCEL

EMMAAMAN

freshman
Joined
Jan 17, 2015
Messages
8
Points
1
Age
37
Konsep bisnes tone excel.
Sebuah syarikat bernama ToneExcel International telah mengeluarkan produk simkad telefon yang dipanggil simkad Tone Excel.

Penerangan Seterusnya. Buka dan tutup.Simkad Tone Excel berfungsi sama dengan simkad2 yang lain, seperti Maxis, Celcom, Digi, U-Mobile dll. Ia boleh buat call in/out, boleh sms, boleh whatsapp, wechat, telegram, facebook, youtube, boleh melayari internet. Boleh transfer kredit, boleh check baki, boleh guna 4G, ada saiz biasa, saiz nano dan saiz micro.

Simkad toneexcel hanyalah menggunakan prepaid, tiada postpaid atau bayar bill. Coverage simkad toneexcel menggunakan line celcom, jadi dimana ada line celcom disitu ada line toneexcel.

Ia menggunakan topup TuneTalk. Topupnya mudah, semua kedai yang jual topup ada menjual topup tunetalk, malah dalam maybank2u, cimbclick pun ada jual topup tunetalk.

Simkad toneexcel bukanlah yang terbaik daripada segi calling rate dan data internet dipasaran, tetapi bukan juga yang terburuk diantaranya. Ia ada kelebihan dan kekurangannya juga.

Tetapi terdapat satu perkara yang membezakan simkad ToneExcel dengan simkad2 lain.

Syarikat2 besar seperti Maxis, Celcom, Digi, mereka mempromosikan simkad mereka dengan menggunakan saluran promosi seperti media2 elektronik, tv, astro, papan-papan iklan, billboard, media cetak, internet, website2 dan berbagai-bagai lagi.

Tetapi ToneExcel memasarkan simkad mereka menggunakan bantuan pengguna mereka sendiri. Jadi setiap kali seseorang pengguna toneexcel yang dapat mengajak orang lain juga menjadi pengguna toneexcel, mereka akan diberi komisyen. Malahan jika setiap kali pengguna tadi topup handphone mereka, orang yang mengajak tadi pun masih dapat komisyen. Ini menyebabkan pengguna toneexcel yang aktif memasarkan simkad ini kepada orang lain, mereka mendapat komisyen yang berpanjangan, kerana pengguna yang mereka perkenalkan sentiasa topup handphone mereka.


ToneExcel hanya menukarkan kos yang sepatutnya diperuntukkan untuk tujuan promosi, tetapi ia diberikan kepada pengguna mereka sendiri yang membantu buat promosi. Sehingga ketika ini, setiap bulan, saya ulang, setiap bulan toneexcel membayar berjuta-juta ringgit komisyen kepada pengguna2nya yang layak.


Kerja mempromosikan simkad toneexcel inilah yang saya panggil Bisnes Tone Excel.
TONEEXCEL
 
Top