Bisnes online melalui dropship

NPH

freshman
Joined
May 7, 2013
Messages
14
Likes
0
Points
0
Offline
#23
sy ada jual baru kurung berjenama .. less 15% untuk dropship .. berminat pm saya
 

E-RUL

freshman
Joined
Mar 13, 2013
Messages
7
Likes
0
Points
0
Offline
#25
Assalamualaikum.

Saya merupakan ahli baru di forum wang cyber ini dan berminat untuk berniaga perniagaan dropship dengan YOSH.MY dan hendak bertanya dengan member2 forum wang cyber di sini adakah syarikat YOSH.MY ini sebuah syarikat yang bertauliah. dan jugk macam mana hendak membuat contoh format syarat secara bertulis atau kontrak umum dan mudah dengan syarikat yang kita hendak buat perniagaan dropship itu. kerana saya sudah cari di internet tetapi tidak berjumpa.contoh isi perjanjian format syarat secara bertulis atau kontrak umum adalah seperti berikut:

 Jaminan gantian produk kepada pembeli jika rosak;
 Jaminan pulangan wang jika pembeli tidak berpuas hati;
 Jaminan mengesan produk jika produk tidak sampai kepada pembeli;
 Jaminan mematuhi tempoh masa yang ditetapkan – tempahan dan pos; dan
 Jaminan ganti rugi jika berlaku kesilapan oleh pihak penjual;

Juga hendak bertanya talian internet untuk netbook apakah paling pantas contoh maxis broadband, celcom broadband, umobile dan lain2 lagi dan ok untuk kita pasarkan secara online produk kita itu? kerana saya ada terbaca bahawa pakej celcom broadband dan maxis broadband menipu pelangganya? Harap member2 di forum wang cyber ini sedia membantu. Sekian Terima Kasih.
 
Last edited:
Joined
May 26, 2013
Messages
30
Likes
7
Points
8
Offline
#30
Step yg saya buat mula2 daftar dgn alamat kat kampung. Selang beberapa hari saya order dgn nama lain ke alamat sendiri. Tengok proses dia camana. Kalo cepat n mudah berurusan serta kualiti baik bole proceed buat dropship. Yg penting takde sebarang tanda utk kastemer contact direct dgn supplier.

Pro dia tak byk keluar modal, bole pasarkan byk produk sekaligus, keje cuma promote n layan customer. Macam telemarketer la. Huhuhu..

Con dia byk jgk. Kastemer dh byr tp stok takde, dah byr tp lambat pos, lambat bg tracking no, lambat feedback bila nk tanya stok, tak update brg apa yg abes, kastemer beli byk sekaligus tp kene charge pos lain2 sbb lain supplier pastu kene explain plk knp mcm tu, dlm parcel ada name card supplier yg bg diskaun kalo beli direct. Dan mcm2 lg.

Rasa mcm nk buat dropship semula sbg second income. Mungkin cari yg dekat2 je supaya senang pegi amik brg n poskan sekaligus.

Ada sapa-sapa ada produk utk dropship area perai?
 
Joined
Oct 14, 2009
Messages
334
Likes
6
Points
18
Offline
#31
maaf tanye..ape beza dropship dan affialiate???
Beza pada produk.

Dropship : Fizikal
Affiliate : Digital

Objektif sama : Dapat komisen setiap jualan yang dihasilkan.

Itu pendapat ringkas saya.
Mungkin ada yang boleh terangkan lebih lanjut.
 
Top