bisnes online first timer

xianxian

freshman
Joined
Nov 16, 2013
Messages
34
Points
6
I suka bake cakes, then my colleague suruh I untuk buat bisnes ni online. Tapi boleh ke I nak attract org? Dgn internet yg unstablenya, I jadi tak yakin untuk buat bisnes online mcm ini.
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
I suka bake cakes, then my colleague suruh I untuk buat bisnes ni online. Tapi boleh ke I nak attract org? Dgn internet yg unstablenya, I jadi tak yakin untuk buat bisnes online mcm ini.
u pki internet telco apa? sy pki TM Unifi, internet stable dan fast jer...
 

pwincessisme

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
33
Points
6
Age
26
I suka bake cakes, then my colleague suruh I untuk buat bisnes ni online. Tapi boleh ke I nak attract org? Dgn internet yg unstablenya, I jadi tak yakin untuk buat bisnes online mcm ini.
kalau cemtu kena cari telco yang line stable la...banyak je macam maxis fiber ke time ke
 

shilea

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
19
Points
3
Age
26
I suka bake cakes, then my colleague suruh I untuk buat bisnes ni online. Tapi boleh ke I nak attract org? Dgn internet yg unstablenya, I jadi tak yakin untuk buat bisnes online mcm ini.
betul , macam ari tu i dah planning nak buat vege cake ..
dah beli semua barang lepas tu buka utube tengok buat , tengah2 dah lag mcm giler !
lepas tu kena tunggu loading..geram lar skrg punya network..
 

NeoJen

freshman
Joined
Dec 14, 2019
Messages
16
Points
1
Age
30
Ya ke? dulu I juga pernah hadapi masalah unifi slow, tapi lepas TM upgrade internet coverage mereka, unifi dah jadi laju...
exactly , seblm ada slow dekat area tapi i ada buat aduan dkt dwng tapi lsp 2 bln semua ok dah ...
so i sure nnti tm 5g ni memang sgt ok pun lar ka
tak sabar nak guna tm 5g ...
 

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
39
Online bisnes mmg bagus skrg sbb kita dpt mencari pelanggan yg lebih ramai berbanding kita buka kedai terus di mana kita perlu cari lokasi yg baik dahulu. Kalau masalah internet pakai je Unifi dari TM, x ada masalah langsung aku guna.
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
kena berani mencuba, cara marketing dan connection dgn orang tu paling penting.
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
betul , macam ari tu i dah planning nak buat vege cake ..
dah beli semua barang lepas tu buka utube tengok buat , tengah2 dah lag mcm giler !
lepas tu kena tunggu loading..geram lar skrg punya network..
mak aku rajin buat kek dari 3tahun sejak adik aku ajar cari resepi kat google .cara nk buat tgk youtube je. skrg rajin memasak.tp bagus la.untung kiteorg dapat merasa
 

Fatin Nabilah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
42
Points
8
Age
29
exactly , seblm ada slow dekat area tapi i ada buat aduan dkt dwng tapi lsp 2 bln semua ok dah ...
so i sure nnti tm 5g ni memang sgt ok pun lar ka
tak sabar nak guna tm 5g ...
Same here...sy amat menantikan kedatangan 5G TM... Tahukah anda TM nak buat 5G standalone???
 

sitiaisyahxx11

freshman
Joined
Jan 8, 2020
Messages
8
Points
1
Age
26
I suka bake cakes, then my colleague suruh I untuk buat bisnes ni online. Tapi boleh ke I nak attract org? Dgn internet yg unstablenya, I jadi tak yakin untuk buat bisnes online mcm ini.
boleh je sebab kawan i pun buat bisnes online jugak walaupun dia duduk kat kampung and line slow
 

sitiaisyahxx11

freshman
Joined
Jan 8, 2020
Messages
8
Points
1
Age
26
Online bisnes mmg bagus skrg sbb kita dpt mencari pelanggan yg lebih ramai berbanding kita buka kedai terus di mana kita perlu cari lokasi yg baik dahulu. Kalau masalah internet pakai je Unifi dari TM, x ada masalah langsung aku guna.
Unifi dari TM jeke yang tak bermasalah? Telco lain takda ke?
 

fiona

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
16
Points
1
Age
28
i hope 5g will give us better network , n wont like 4G mxs and also hope 6g will provide quicker downloads, outstanding network reliability and a spectacular impact on how we live....
waiting for the launching :)
 
Top