Bisnes KAK CIK Part 2 [no more argue!]

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
Kalau anda mahu jadi kaya, maka anda kena rajin menderma. Lagi kesempitan wang, lagi rajin anda menderma. Anda mesti sentiasa membantu orang lain yang memerlukan. Jadikan ia tabiat sepanjang hayat anda.
Logiknya mudah. Kalau anda mahu orang lain senyum kepada anda, maka anda senyumlah kepada orang lain. Siapa mahu memberikan senyuman yang manis mereka kepada anda kalau anda sendiri bersifat sombong?
Malangnya, ramai daripada kita melakukan sebaliknya. Kita selalu memberikan sedekah sekiranya ada lebih. Kita tidak mahu menjadikan ia sebagai satu rutin yang wajib dilakukan. Malah, lebih menakjubkan ada yang mintak duit baki selepas memberikan derma. Kita terlalu berkira kalau mahu menderma.
Tetapi kalau dalam urusan lain, tak pernah kita mahu berkira. Lebih-lebih lagi kalau ia berkait dengan hobi dan minat kita. “Ini hobi bang, biarlah habis beribu-ribu pun, janji saya puas.
Dan kita memang jarang berkira kalau ia mem****tkan pembelian liabiliti & doodads seperti kereta baru, barang kemas baru, baju baru, minum air kopi bernilai RM 10 secawan dan segala perkara yang bersifat bermewah-mewah.
Bukan tidak boleh bermewah, boleh, tetapi jangan lupa menderma sama. Kalau kita sanggup menghabiskan duit beratus ringgit dalam urusan lain, kenapa tidak mendermakan jumlah yang sama ke dalam tabung-tabung masjid, sekolah-sekolah dan rumah anak yatim?
Menderma bukan perkara terakhir yang kita lakukan. Ia bukan kalau ada lebihan baru buat. Sekiranya anda serius untuk membaiki kedudukan kewangan anda, baik dari sudut peribadi, keluarga dan perniaga maka jangan mengambil sikap sambil lewa dalam urusan ini.
Tak perlu tunggu nanti untuk menderma. Lakukanlah sekarang. Lagi senyap anda melakukannya lagi bagus. Tetapi ada syaratnya, ikhlas. Jangan mengungkit, dan jangan menyakiti pihak yang anda berikan duit anda itu tadi. Kalau anda tidak ikhlas mengeluarkan sedekah, maka simpanlah kembali duit anda ke dalam kocek semula. Itu adalah lebih baik.
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
Merajuk sampai kehutan belukar
Hati patah terus merajuk
Hati ku yang panas menjadi sejuk
Ibarat burung pulang bersangkar

Berkokok ayam berderai-derai
Itu tandanya hari hendak pagi
Saya umpama pasir dipantai
Kasihan ombak maka menjadi

Jumpa lagi nnti ekkk!!...saya minta diri dulu..A'kum
 

wave

freshman
Joined
Jun 2, 2009
Messages
51
Points
0
noah.. aku nasihatkan..buang lah sikap perli2 nie.. x pi kemana pun.. smua forumer kat cni sygkan ruang berforum nie.. sebab dr sini mereka dpt info.. x kan krn nila setitik rosak susu sebelanga.. aku pun bkn perfect sngt.. tp, nasihat menasihati tue suatu amalan yg baik.. aku pun baru jer dlm WC nie.. so, cara terbaik lepas nie, x payah layan [email protected] yg menyakitkan hati..sbb makin dilayan makin keruh.. bermaaf-maafan la sesama islam..

dan kepada forumer2 lain, aku merayu kpd korang smua.. make this thread hot but happy.. :)

**perkara yg aku takut adalah thread nie DITUTUP oleh tuan empunya..
 

wave

freshman
Joined
Jun 2, 2009
Messages
51
Points
0
noah.. aku nasihatkan..buang lah sikap perli2 nie.. x pi kemana pun.. smua forumer kat cni sygkan ruang berforum nie.. sebab dr sini mereka dpt info.. x kan krn nila setitik rosak susu sebelanga.. aku pun bkn perfect sngt.. tp, nasihat menasihati tue suatu amalan yg baik.. aku pun baru jer dlm WC nie.. so, cara terbaik lepas nie, x payah layan [email protected] yg menyakitkan hati..sbb makin dilayan makin keruh.. bermaaf-maafan la sesama islam..

dan kepada forumer2 lain, aku merayu kpd korang smua.. make this thread hot but happy.. :)

**perkara yg aku takut adalah thread nie DITUTUP oleh tuan empunya..
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
noah.. aku nasihatkan..buang lah sikap perli2 nie.. x pi kemana pun.. smua forumer kat cni sygkan ruang berforum nie.. sebab dr sini mereka dpt info.. x kan krn nila setitik rosak susu sebelanga.. aku pun bkn perfect sngt.. tp, nasihat menasihati tue suatu amalan yg baik.. aku pun baru jer dlm WC nie.. so, cara terbaik lepas nie, x payah layan [email protected] yg menyakitkan hati..sbb makin dilayan makin keruh.. bermaaf-maafan la sesama islam..

dan kepada forumer2 lain, aku merayu kpd korang smua.. make this thread hot but happy.. :)

**perkara yg aku takut adalah thread nie DITUTUP oleh tuan empunya..
happy sokmo...:):)
 

+kool+

freshman
Joined
Nov 12, 2008
Messages
1,366
Points
36
sakat meke didalam gelap..sakat teman dalam terang..syaitan je suka dalam gelap ni...:cool:
memang betul tu bro.. tapi masalahnya terangnya ditempat yg salah.. macam bro nk men bola tapi guna sudu.. diharap dapat bukak thread di bahagian lain kalo nk bincang @ luahkan isi hati @ isi pm.. thread ni pn dh makin "menyesat" dari tujuan asal nampaknya..
 

shide

freshman
Joined
Jun 7, 2009
Messages
109
Points
0
apalah korang ni,dah buka thread baru pun,ada juga nak cari pasal lagi..
kalau nak kecoh pasal orang PM,ckp xpuas hati,gi la PM dia balik,xpayah la nak COPY and PASTE letak kat thread ni..dah berapa kali pesan kat sini, jgn post pasal tak puas hati ke apa2 yang menyimpang utk thread yang baru ni..thread ni utk bincang pasal bisnes kakcik,bukan nak bincang,sape PM sape.PAHAM??
teruk betul la..

P/S: susah betul la nak cakap ngn orang EGO tinggi nie...
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
memang betul tu bro.. tapi masalahnya terangnya ditempat yg salah.. macam bro nk men bola tapi guna sudu.. diharap dapat bukak thread di bahagian lain kalo nk bincang @ luahkan isi hati @ isi pm.. thread ni pn dh makin "menyesat" dari tujuan asal nampaknya..
betul3..lepasni aku main bola dengan kaki ekk..silap aku jugak guna bola pinpong pakai sudu ( teringat sukaneka time muda2)..aku tak tau bro semua dok main bolasepak..so im sorryyy kata amir .heheh..
pasni bro main la bola..aku x larat dah ..semput..:cool:
btw aku suka tag bro Chase The Dream Not The Competition

 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
apalah korang ni,dah buka thread baru pun,ada juga nak cari pasal lagi..
kalau nak kecoh pasal orang PM,ckp xpuas hati,gi la PM dia balik,xpayah la nak COPY and PASTE letak kat thread ni..dah berapa kali pesan kat sini, jgn post pasal tak puas hati ke apa2 yang menyimpang utk thread yang baru ni..thread ni utk bincang pasal bisnes kakcik,bukan nak bincang,sape PM sape.PAHAM??
teruk betul la..

P/S: susah betul la nak cakap ngn orang EGO tinggi nie...
Kata kat saya ka?..awat susah ka nak type nama saya??

BAIK CIK SHIDE..PASNI SAYA PAHAM NOO.

:cool:
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
dah2 la tu bro...xpyh perli2 lg
mulakan diskusi berilmiah..
yeapp..betul tu..hazwan ko citer la pasal produk kak.cik ni..ko nyer testimonial ..takder org nak start citer..
mcm cik shide kata la semua dok pakai yamaha ego..hehe..pasni kita kena tukar daaa...
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
woit bro noah,ko ni kejap on kejap off...bola mest la kalah,kalah br best,blh kutuk2 member,hehehehe...
hehe..hari ini kaum2 wanita x masuk sembang lagi ka ar...
hang kalau nak gi main bola lain kali bawak janaaura letak kat tiang gol....konpom menang..hikk
 

1st one

freshman
Joined
Jun 15, 2009
Messages
226
Points
0
hehe..hari ini kaum2 wanita x masuk sembang lagi ka ar...
hang kalau nak gi main bola lain kali bawak janaaura letak kat tiang gol....konpom menang..hikk
ada tuh,depa dok baca jek...try citer psl bonus,conpem ada yg dok mencanak sat lagik..hehe
aku tggu produk aku,beli 16hb,call KC dia kata plg cepat Rabu ni smpi...x sbr nk try janaaura nih.
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
ada tuh,depa dok baca jek...try citer psl bonus,conpem ada yg dok mencanak sat lagik..hehe
aku tggu produk aku,beli 16hb,call KC dia kata plg cepat Rabu ni smpi...x sbr nk try janaaura nih.
hehe...aku pun order janaaura gak..aku masuk duit 14 hb...actually kak.chik ni operasi dari kl ke bro?..maybe banyak sgt kot nak packing ekk..apa2pun sabo je la menunggu...hikkkk
 

1st one

freshman
Joined
Jun 15, 2009
Messages
226
Points
0
hehe...aku pun order janaaura gak..aku masuk duit 14 hb...actually kak.chik ni operasi dari kl ke bro?..maybe banyak sgt kot nak packing ekk..apa2pun sabo je la menunggu...hikkkk
mmg operasi dr KL,ofis dia kt Ampang,hang tgk la alamat dia kt portal tu,byk keje tuh,nk pos brg lagi,nk bank-in bonus lg..Jumaat aritu aku call dia(dia tgh drive),ms tu pon dia br blk dr bank,bank-in kan bonus..ada sape dpt bonus ke Jumaat or Sabtu aritu..ce cite kt sini sikit..
 

MALAYSIAN HULK

freshman
Joined
Jun 17, 2009
Messages
67
Points
0
Panggil saje saya Kakchik.Saya cuma nak berkongsi dengan kawan-kawan cara menambah pendapatan yang lumayan tanpa pening kepala nak cari downline atau pasarkan URL. Kakchik buat bisnes produk keluaran sendiri. Bagi orang perempuan yang telah mencuba mereka dapat rasa perubahan pada diri mereka.Begitu juga dengan orang lelaki.Kulit akan menjadi lebih halus.Aura muka pun berseri.
Yang paling penting adalah bonus perkongsian untung yang jarang dibuat oleh marketing lain. Kakchik ada sistem kongsi untung dimana sesiapa yang join tak perlu nak cari downline atau pening kepala nak pasarkan URL. Yang pasti tiap-tiap bulan bonus masuk dalam akaun Boleh guna untuk bayar bil atau simpan. Nak tahu lebih lanjut layari:http://www.kawankarib.myportal.my Jangan ketinggalan kerana peluang ini adalah terhad. Join dan duduk diam.Pasti untung.
Salam semua,seperti yang telah tahu,thread bisnes kak cik telah di close.sendiri paham la sebab apa kena close..so,lepas ni, jangan la nak argue2 lagi..jangan la kita pandang serong kat orang lain,dengki dengan bisnes orang lain.biarlah dengan cara tersendiri..masing2 ada hak nak tentukan hidup sendiri..

Baik kita buka thread ni semula.untuk kongsi info2 terbaru pasal bisnes kakcik ni..kalo tak da thread lagi,nanti kita tak tau apa perkembangan bisnes kakcik ni lagi pulak..
Credit to KAK CIK - http://www.kawankarib.myportal.my

P/S: sorry MOD utk thread yang lepas.tak dapat dikawal,harap lepas ni,tiada perbalahan..
pade aku mudah........

ini melibatkan promosi........ kalau betul bisnes mantop..... rasenye ciput bayaran untuk wts @ wc nih no hal nya............ then, barulah yang terlibat bincang bab2 ni di sub-topik lain @ wc nih............

aku percaye..... bisnes ni memang mantop! untuk lebih memantopkan lagi........ masuk wts dulu...........
 
Top