Bisnes KAK CIK Part 2 [no more argue!]

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
La ni yang aku tau ada satu geng ni yang dok tak puas ati dgn aku bcoz camdek pojek ceramic dgn krypton tu..

MASALAHNYA AKU BUKAN MASUK THREAD HAMPA PUNYA POJEK TU..LAIN LA AKU MASUK THREAD CRAMIK DGN KRYPTON PASTU DOK CAMDEK PLAK..MACAM TU HAMPA BOLEH LA KATA AKU KURANG AJAQ TAPI MASALAHNYA AKU LEPAK CNI NAK SEMBANG PASAL K.CIK NYER BISNESS..SO HAMPA PEDULI APA..KALAU TAK MAU BERBEDA PENDAPAT PI DOK DALAM GUA LA WEYYY..BUHSAN AKU DENGAN GENG2 NI.
ADIOSSS....
 

hazwan17

freshman
Joined
Dec 13, 2008
Messages
326
Points
16
Age
31
sembang pasal bisness k.cik pun cucah...ada ka aku ni men*******kan business k.cik...dekat mana yang cakap aku ni merosakkan bisness k.cik...sapa2 kat cni boleh tolong paste tak aku nyer statement yg cakap camtu..aku cuma argue berselisih pendapat dgn2 setgh2 kawan..tapi aku tak guna bahasa kasaq..cuma lebih kepada sindiran..so sapa makan cili dia rasa pedas ...habis takat tu ja la...yang hampa bengang sangat ka mana..????..

ROSAK HAMPA PUNYA PERIUK NASI KAAA??????

TOLONG JAWAB SAT !!! A.S.A.P
sabar bro...huhu
separuh dari iman tu
 

wanda

freshman
Joined
Oct 28, 2008
Messages
112
Points
16
Saya ahli baru , nak tanya kak cik, saya join beli pakej A. Maksudnya saya akan dapat bonus utk 2 blnkan. lepas tu kalu saya nak beli lagi kena tunggu pool baru buka atau boleh terus buat pembelian?
saya tlg jawab ye..
anda boleh terus beli kalau mahu beli selagi pool belum ditutup.
 

wave

freshman
Joined
Jun 2, 2009
Messages
51
Points
0
faiezzz.. pasal soalan aku tue dh terjawap la..

soalan:
klau pool baru dh bukak, bila kita repurchase balik, adakah kita still dapat bonus dgn kiraan pool lama?

jawapan:
apabila kita repurchase, bonus utk brg tersebut akan mengikut kiraan bonus pool baru..cth: pool lama 500X2bln, pool baru 400X3bln..ok, bila dh tamat tempoh pool yg lama iaitu 2bln(2 kali dpt bonus la tue) mesti nak repurchase lg kan.. so, yg nie la akan dpt bonus dgn kiraan pool baru iaitu 400x3bln(cth jer tau)..

**aku bg details skit sbb new foumer senang faham.. harap dpt membantu..
 

wave

freshman
Joined
Jun 2, 2009
Messages
51
Points
0
faiezzz.. pasal soalan aku tue dh terjawap la..

soalan:
klau pool baru dh bukak, bila kita repurchase balik, adakah kita still dapat bonus dgn kiraan pool lama?

jawapan:
apabila kita repurchase, bonus utk brg tersebut akan mengikut kiraan bonus pool baru..cth: pool lama 500X2bln, pool baru 400X3bln..ok, bila dh tamat tempoh pool yg lama iaitu 2bln(2 kali dpt bonus la tue) mesti nak repurchase lg kan.. so, yg nie la akan dpt bonus dgn kiraan pool baru iaitu 400x3bln(cth jer tau)..

**aku bg details skit sbb new foumer senang faham.. harap dpt membantu..
 

faiezz

freshman
Joined
Feb 10, 2009
Messages
211
Points
0
faiezzz.. pasal soalan aku tue dh terjawap la..

soalan:
klau pool baru dh bukak, bila kita repurchase balik, adakah kita still dapat bonus dgn kiraan pool lama?

jawapan:
apabila kita repurchase, bonus utk brg tersebut akan mengikut kiraan bonus pool baru..cth: pool lama 500X2bln, pool baru 400X3bln..ok, bila dh tamat tempoh pool yg lama iaitu 2bln(2 kali dpt bonus la tue) mesti nak repurchase lg kan.. so, yg nie la akan dpt bonus dgn kiraan pool baru iaitu 400x3bln(cth jer tau)..

**aku bg details skit sbb new foumer senang faham.. harap dpt membantu..

Alright!!! - gaya citer ceplos;);)
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
Hidup memang sekali.Oleh itu bagi sesetengah orang berpendapat pulun apa sahaja yang diingini, meskipun agama dan undang-undang tidak menyebelahi.
Mereka juga beranggapan masa muda hanya sekali, hari tua pula sedia menanti.Kalau nikmat dunia tidak dikecapi, pelbagai pengalaman pahit manis tidak dilalui,nanti ada pula yang terasa rugi.
Berjahat-jahat dahulu bertaubat-taubat kemudian semacam asam garam yang tergaul sebati didalam kuali.
 

faiezz

freshman
Joined
Feb 10, 2009
Messages
211
Points
0
Alahai sdr Noah.... :(:( Saya tau memang diorang tu suka sakat sedara... tahan kan jelah ye.....

Kalau dah banyak sangat bahasa2 yang tak sedap di dengar kat thread ni saya harap sangat kakchik boleh on kan thread yang lain yang lebih positif dan happy posting...MOD WC sentiasa memantau thread ni sebab thread ni amat hot!! sentiasa panas kerana plan kc yang mantap....janganlah spoil kan lagi yek;)
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
alahai sdr noah.... :(:( saya tau memang diorang tu suka sakat sedara... Tahan kan jelah ye.....

Kalau dah banyak sangat bahasa2 yang tak sedap di dengar kat thread ni saya harap sangat kakchik boleh on kan thread yang lain yang lebih positif dan happy posting...mod wc sentiasa memantau thread ni sebab thread ni amat hot!! Sentiasa panas kerana plan kc yang mantap....janganlah spoil kan lagi yek;)
ok la tu..tapi pasaipa akunya sakat diorang tak tahan??..tolong jawab wahai faiezz yang budiman
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
Sebagai renungan dan peringatan bersama, penulis ingin menceritakn mengenai satu hadis Nabi S.A.W mengenai kepentingan bersedekah..
Diriwayatkan bahawa selepas menyembelih seekor kambing, baginda memberitahu Aisyah supaya memasak daging itu dan memberinya kepada tetangga..selang beberapa ketika, baginda bertanya kepada Aisyah :
“Wahai Aisyah, adakah kamu telah memberikn daging tersebut kepada tetangga?”
Aisyah menjwab,”sudah ya Rasulullah, cuma yang tinggal hanyala pahanya sahaja.”
kemudian Rasullullah bersabda, “Sesungguhnya paha itulah yang habis, dan yang tinggal apa yang telah kamu berikan”
Pengajaran Hadis:
Harta yang kita miliki itu tidak kekal, sebagai contoh makann dn minuman kita akan habis,pakaian dan kenderaan kita akan lusuh dan rosak..namun yang kekal adalah sedekah yang kita lakukn yg mana pahalanya akan kekal disisi Allah.
Jadi sama2 kita renung, berapa banyak harta kita yang kekal disisi Allah?..berapa banyak harta kita dibelanjakan pada jalan Allah? tepuk dada tnya iman..
Wallahu a`lam…
 

faiezz

freshman
Joined
Feb 10, 2009
Messages
211
Points
0
ok la tu..tapi pasaipa akunya sakat diorang tak tahan??..tolong jawab wahai faiezz yang budiman
Sakat meke tak dibawa sekali ke thread kakchik ni.... tapi sdr noah pi habaq semua ni kat sini... kan tak berapa elok tu... dah lah ya!!!
 

wave

freshman
Joined
Jun 2, 2009
Messages
51
Points
0
terima kasih atas pedoman yg diberikan.. hope kita smua tergolong dlm org2 yg beriman..aminn..
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
Sakat meke tak dibawa sekali ke thread kakchik ni.... tapi sdr noah pi habaq semua ni kat sini... kan tak berapa elok tu... dah lah ya!!!
sakat meke didalam gelap..sakat teman dalam terang..syaitan je suka dalam gelap ni...:cool:
 
Top