Bisnes KAK CIK Part 2 [no more argue!]

aisha2204

freshman
Joined
May 20, 2009
Messages
180
Points
0
haha,janaura jawap mmg ayat sentap punya..ko tepon je kakcik tu,dia bkn kaki sms..orang bz,mana la sempat nk sms2 ni..
hehehehe betul tuh shide.forumer kat cn mmg dah faham sangat ngan cik jana nih.Ak pn dah terkeluar soalan polis pencen tadi, dah kena sebijik.Cik jana nih still online ker?nk tnya psal SET D tuh.
 

1st one

freshman
Joined
Jun 15, 2009
Messages
226
Points
0
kalau u buat bizz.. n bagi jawapan mcm ni.. apa perasaan ko punya customer... bagi jawapan dgn bagus la.. walau mcm mana pun pelanggan punya karena ko kena jawap dgn baik...
metana ko jgn amik hati,dia nih mmg jwp ikut kepala dia jek,ko bc thread lama,ramai gk la jd mcm ko nih termsk la aku,since dia ni aku rs golongan [email protected] emas(jgn mara cik jana,hehe),kita maafkn jela,respect sikit kt otai produk janaaura nih..wat bodo jek,hehehe..
KC mmg bz,nk sng call jek,aku dh bape kali dia x reply msg,skg kalo apa2 aku call jek,tp kalo dia ada hal dia x angkt gk la,mostly yg aku call dia angkat,rezeki aku la kot...AFUNDI KC!!
 

aisha2204

freshman
Joined
May 20, 2009
Messages
180
Points
0
Hi Haiza,
lpas puas korek2 thread lepas, sib baik jumpa post nih by Janaaura.
Nih utk Set D tuh


Aromatherapy set yang KC jual tu satu set yang lengkap kalau tak silap saya.
Dalam set itu ada:
1. Sabun Limau Purut- saya dah test memang ok. Bau limau purut di buat dari extract essential oil limau purut.

2. Comfort oil - ini pun bagus juga . pure aromatherapy. Kalau siapa yang biasa guna minyak cap kapak eloklah beralih guna comfort oil. Kerana minyak cap kapak ni mengandungi minyak chemical seperti white oil dan menthol. Jangka masa panjang tidak baik kesan pada tubuh badan. Tapi kalau guna Comfort oil ini dia nya pure essential oil( yang baik untuk sistem pernafasan) yg menggunakan sunflower oil sebagai carrier oil.
Satu lagi mungkin ramai yang tidak tahu, apabila kita meletakkan sebarang minyak pada kulit kita, kadar penyerapannya nya 400 kali ganda dari masuk melalui sistem penghadaman melalui kaedah biasa iaitu melalui mulut. Maksud saya bila kita letak minyak pada kulit ianya menyerap dengan lebih cepat masuk kedalam sitem tubuh badan kita dan lebih cepat dari kita makan. Sebab itu jangan terlalu mudah meletakkan sebarang minyak pada kulit kita. Untuk maklumat lanjut cuba goggle pasal aromatherapy dalam internet, jadi anda akan dapat pengetahuan yg lebih.

3. Mandian Aura.
Yang ni pun bagus juga. Banyak produk seperti ini ada dipasaran seperti produk aura seri dan beberapa jenama lagi. Jadi kalau yang nak mandi bunga tu tapi susah nak cari bunga , jangan susah susah lagi beli je produk ini.

4. Refresh Oil-- yg ni pun ok juga. Pure essential oil yg baik untuk refresh tubuh anda yang dicairkan dengan sunflower oil sebagai carrier oil.

5. Money Magnet Perfume-- yg ini minyak wangi yg sesuai untuk lelaki dan wanita yg dibuat dari essential oil. Saya tanya kenapa letak money magnet. Kata tokeh produk, nama membawa seribu makna. Nama yang baik membawa perkara yang baik. Jadi dia harap dengan nama money magnet ini yg mengguna minyak wangi ini akan terbuka pintu rezeki. Kata tokeh tu, dia letak gambar duit nak kasi energy duit itu bersatu dengan minyak , so bila orang pakai Insyallah duit pun banyak masuk. Saya hanya senyum sahaja. TYapi saya tak fikir salah. Kalau dia letak gambar buaya ke, gambar ular ke, itu yg kita risau takut sapa yg pakai minyak ni jadi buaya darat lak...
Minyak wangi ini tak mengandungi alkohol jadi boleh digunakan tanpa was was.
 

haiza78

freshman
Joined
Jun 12, 2009
Messages
266
Points
0
oo ye..rajin aisha ni.bgus tu.so kalo nnt saya amik 3pkg saya nak include la skali set D ni
 

janaaura

freshman
Joined
Jun 6, 2009
Messages
181
Points
0
metana ko jgn amik hati,dia nih mmg jwp ikut kepala dia jek,ko bc thread lama,ramai gk la jd mcm ko nih termsk la aku,since dia ni aku rs golongan [email protected] emas(jgn mara cik jana,hehe),kita maafkn jela,respect sikit kt otai produk janaaura nih..wat bodo jek,hehehe..
KC mmg bz,nk sng call jek,aku dh bape kali dia x reply msg,skg kalo apa2 aku call jek,tp kalo dia ada hal dia x angkt gk la,mostly yg aku call dia angkat,rezeki aku la kot...AFUNDI KC!!
sikit pun tak marah
 

janaaura

freshman
Joined
Jun 6, 2009
Messages
181
Points
0
Hi Haiza,
lpas puas korek2 thread lepas, sib baik jumpa post nih by Janaaura.
Nih utk Set D tuh


Aromatherapy set yang KC jual tu satu set yang lengkap kalau tak silap saya.
Dalam set itu ada:
1. Sabun Limau Purut- saya dah test memang ok. Bau limau purut di buat dari extract essential oil limau purut.

2. Comfort oil - ini pun bagus juga . pure aromatherapy. Kalau siapa yang biasa guna minyak cap kapak eloklah beralih guna comfort oil. Kerana minyak cap kapak ni mengandungi minyak chemical seperti white oil dan menthol. Jangka masa panjang tidak baik kesan pada tubuh badan. Tapi kalau guna Comfort oil ini dia nya pure essential oil( yang baik untuk sistem pernafasan) yg menggunakan sunflower oil sebagai carrier oil.
Satu lagi mungkin ramai yang tidak tahu, apabila kita meletakkan sebarang minyak pada kulit kita, kadar penyerapannya nya 400 kali ganda dari masuk melalui sistem penghadaman melalui kaedah biasa iaitu melalui mulut. Maksud saya bila kita letak minyak pada kulit ianya menyerap dengan lebih cepat masuk kedalam sitem tubuh badan kita dan lebih cepat dari kita makan. Sebab itu jangan terlalu mudah meletakkan sebarang minyak pada kulit kita. Untuk maklumat lanjut cuba goggle pasal aromatherapy dalam internet, jadi anda akan dapat pengetahuan yg lebih.

3. Mandian Aura.
Yang ni pun bagus juga. Banyak produk seperti ini ada dipasaran seperti produk aura seri dan beberapa jenama lagi. Jadi kalau yang nak mandi bunga tu tapi susah nak cari bunga , jangan susah susah lagi beli je produk ini.

4. Refresh Oil-- yg ni pun ok juga. Pure essential oil yg baik untuk refresh tubuh anda yang dicairkan dengan sunflower oil sebagai carrier oil.

5. Money Magnet Perfume-- yg ini minyak wangi yg sesuai untuk lelaki dan wanita yg dibuat dari essential oil. Saya tanya kenapa letak money magnet. Kata tokeh produk, nama membawa seribu makna. Nama yang baik membawa perkara yang baik. Jadi dia harap dengan nama money magnet ini yg mengguna minyak wangi ini akan terbuka pintu rezeki. Kata tokeh tu, dia letak gambar duit nak kasi energy duit itu bersatu dengan minyak , so bila orang pakai Insyallah duit pun banyak masuk. Saya hanya senyum sahaja. TYapi saya tak fikir salah. Kalau dia letak gambar buaya ke, gambar ular ke, itu yg kita risau takut sapa yg pakai minyak ni jadi buaya darat lak...
Minyak wangi ini tak mengandungi alkohol jadi boleh digunakan tanpa was was.
bagus le kau copy paste ni
kalau tidak tak pasal pasal kena berbuih mulut aku duk cerita lagi.
nanti sampai page 200 pun orang duk tanya benda yg sama.
 

noah

freshman
Joined
Jun 14, 2009
Messages
831
Points
0
Kerajaan ni patut kasi percuma je kos belajarni.
kalau ramai yang pandai rakyat Malaysia juga.
Ini tak semua nak bebankan rakyat
Hasil bumi kaya raya
jadi boleh bayar kos pendidikan percuma
pada semua bangsa
baru le One Malaysia
tu la pasai...doa2 la PR perintah next PRU..hikkk
 

tabib

freshman
Joined
Nov 14, 2008
Messages
159
Points
18
Rasanya ini adlh bisnes yg mmg x penah sy jumpa sampai laa ni. Ia berkonsep bantu membantu...sy nak amik kesempatan ucap trimas pada pihak shaza markerting atas peluang yg di beri..harap para pembeli AKA pengguna bersabar dgn segala kesulitan yg mungkin ada dlm bisnes ini...cth dlm penyampaian maklumat produk mungkin lebey mudah access je dr portal rasmi > kawankarib.myportal.my. sekiranya terdapat kekurangan boleh laa ajukn pendapat/pandangan kpd pengurusan utk di pertimbangkn...segala kemushkilan dan pertanyaan harap di ajukan dgn beradab...itu lah konsep kerjasama yg diperlukn...mungkin pihak pengurusan ade masalah tersendiri yg kita x taw...tunggu dan bersabar amat membantu dlm usaha menjayakn program seumpama ini...renung-renungkan....slamat beramal..aq aqustica. dpt bonus lol ini ari..yahooo
 

haiza78

freshman
Joined
Jun 12, 2009
Messages
266
Points
0
best la korang da dpt bonus .tabib dpt bonus ygg mana satu pool lama.or pool baru
 
Top