Bisnes jual beli domain

Muaz Hadi

Senior
Joined
Jul 14, 2008
Messages
1,072
Points
38
opss up balik. aku baru terjumpa thread ni n nampak best.

mcm mana plak ngan bisnes jual bli domain yg dah ada PR. aku terjumpa kat sini Domain Auction Deals, ada sesapa bleh komen?

weh tapi kat sedo harga bapak mahal nak mampos.. cecah puluh ribu tuh.
 

meistermoney

freshman
Joined
Sep 10, 2008
Messages
9
Points
1
ada gak thread ni kat sini.. anyway.. saya ni baru jer start buat benda ni.. hehehehe.
setakat ni takde untung lagi . rugi jek.. :(
nak tunggu gak bro rohaizad nye ebook.. dapat tambah ilmu lagi..
 
Joined
May 4, 2007
Messages
622
Points
16
Age
34
Bila bro rohaizad mau keluar ebook nih? :D
 

ROSLANKASIM

freshman
Joined
Oct 8, 2006
Messages
74
Points
6
Aku bukanlah otai domain tapi aku rasa jumlah urusniaga aku dah beribu-ribu dollar kot. Aku bururusniaga domain di banyak forum. Ini adalah profile urusniaga aku di DP:
Digital Point Forums - iTrader - bloggerman

Buat pengetahuan korang, aku akan launch ebook mengenai perihal domaining ni. Nantikan yea :)

Dah launch dah ke Ebook tu ... kalau boleh masukkkan sekali step utk transfer domain .. confirm saya akan beli ..
 

Zeddy

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
167
Points
0
Kalau nak jual domain sahaja tak perlu backlinks dan seo (itu untuk website). Untuk domain kriteria yang diperlukan :

1. Keyword domain - keyword yang seach tinggi dalam domain.

2. Panjang domain - biar jangan lebih 2 perkataan terbaik. Domain yang mempunyai > 2 perkataan susah dijual.

3. Nama domain - berkaitan sesuatu yang popular @ hot. Jangan jual domain berkaitan topik yang tak popular, tiada seiapa nak beli.

4. LLL.com domains - domain yang singkat. Boleh baca di sini : http://selfmademinds.com/200706/investing-in-lllcom-domains/

5. Reputasi di forum/ebay/flippa - Domain boleh dijual di forum, ebay dan flippa dengan mudah tetapi reputasi anda memainkan peranan penting. Orang akan beli tanpa was-was.

All the best!

Zeddy =)
 

sn4

freshman
Joined
Feb 26, 2011
Messages
2
Points
0
salam,
nak slamat buat transaction jual domain,jgn guna paypal.
guna escrow...mmg slamat, dia bleh arrange transfer domain kat buyer...
duit bleh trus bank dalam akaun local bank...
ckp kat buyer kita nak dia initiate bayar dgn escrow, lepas tu semua smooth je, kita bleh tau status transaction ...so tak risau domain kena rembat...
stakat ni saya cuma pakai escrow kalau jual domain
tq
 

Sazali Jali

freshman
Joined
May 4, 2012
Messages
87
Points
0
AfterActionGaming.com, Pagerank 2, Price RM150. Boleh nego
 

taufiqil

freshman
Joined
Dec 26, 2011
Messages
20
Points
1
mcm ner kalu nak jual jika domain yang kita nak jual baru lagi ...mcm ner nak bagi laku ek domain yang kita jual bagi yang domain baru daftar..
 

taufiqil

freshman
Joined
Dec 26, 2011
Messages
20
Points
1
ada tak ebook untuk bisnes jual beli domain ..rasa mcm nak belajar la cara-cara yang betol..
 

SyedAzhar

freshman
Joined
Jul 30, 2011
Messages
669
Points
16
ada tak ebook untuk bisnes jual beli domain ..rasa mcm nak belajar la cara-cara yang betol..

sebenarnya byk ebook yg berkaitan dgn domain ni. cuba taip jutawandomain.com , tu ebook dlm bhs melayu tu.. blh la dptkan gambaran awal mcm mana nak bermain dgn dunia domaining ni.

lepas join mana2 forum domain, byk input kita blh blajar kat sana. satu lg kalao nak success dlm domaining ni, banyakkan beli domain english..
 

bishopten

freshman
Joined
Feb 15, 2012
Messages
39
Points
6
do you know what is this?
Slide1-3.jpg


Hints hints**
1. it makes you go Wheeeee!!!
2. hello social life!
3. instant confidence booster
4. it's a super awesome prize
Need more clues?? Then check out here…good luck and remember to dial *128#
http://xpax.com.my/whatchuwant.php#grandprize
 
Top