Bisnes Berasaskan Sms?

lamanblog

freshman
Joined
Jun 9, 2007
Messages
304
Points
16
Age
34
Ehs.. teruk sgt ni..
iklan seyes mmg power, smpai sy pn kaji,baca 1per1. Tapi ble tengok sistem kt website...no comment.

seelok2nya syarikat siapkn sgalanya dulu, dan lebihkn penerangan tentang sistem yang ditawarkan. apa yg sy nmpk hanyalah, anda kuar modal brape bapak ribu2 neh, anda dapat sistem sekian-sekian ni. lagi banyak kuar bapak2 modal, lagi banyak dapat sistem.

thought that this was a real business, but seems to be an advertising system ja. bukan ini B2B ka?

sekadar pendapat...
 

qamaryu

freshman
Joined
Mar 26, 2008
Messages
2
Points
1
Salam,
I ni dah join LLM yang MIRSB buat tapi semacam tak puas hati, apa tah lagi I ni buta IT. I pergi teknikal kelas-kelas yang dia orang buat dan banyak benda yang I blur. Last sekali dia orang keluarkan MOU. Tapi naik sain untuk yang I tak dapat sepenuhnya dan Agreement MIRSB yang I tak tengok so buat apa I nak sain. Tapi hati berbelah bagi samada nak teruskan atau tidak tapi I dah bayar penuh!!! Pening..... I am not interested nak jadi agen mereka apatah lagi presenter.... kelas tak habis boleh buat topik lain.... ada semacam yang tak kena....
 

rajaads

Senior
Joined
May 15, 2006
Messages
1,279
Points
38
Salam,
I ni dah join LLM yang MIRSB buat tapi semacam tak puas hati, apa tah lagi I ni buta IT. I pergi teknikal kelas-kelas yang dia orang buat dan banyak benda yang I blur. Last sekali dia orang keluarkan MOU. Tapi naik sain untuk yang I tak dapat sepenuhnya dan Agreement MIRSB yang I tak tengok so buat apa I nak sain. Tapi hati berbelah bagi samada nak teruskan atau tidak tapi I dah bayar penuh!!! Pening..... I am not interested nak jadi agen mereka apatah lagi presenter.... kelas tak habis boleh buat topik lain.... ada semacam yang tak kena....

ini lah apa yang saya maksudkan...

Bukan semua orang leh berjaya..dia lebih kepada konsep head hunting untuk jual produk dia je..dia ak orang yang masuk jadi ejen diorang je.

kalo rasa tertipu, just report kat kdnhep... 50k bukan jumlah yang sedikit...

Saya dah pun jumpa ramai dah yang macam you ni...siap ada yang invest sampai 100K untuk beli callcenter...last last tak tau pape jugak...
 

Emrix

freshman
Joined
Mar 27, 2008
Messages
7
Points
1
Age
35
Salam,
I ni dah join LLM yang MIRSB buat tapi semacam tak puas hati, apa tah lagi I ni buta IT. I pergi teknikal kelas-kelas yang dia orang buat dan banyak benda yang I blur. Last sekali dia orang keluarkan MOU. Tapi naik sain untuk yang I tak dapat sepenuhnya dan Agreement MIRSB yang I tak tengok so buat apa I nak sain. Tapi hati berbelah bagi samada nak teruskan atau tidak tapi I dah bayar penuh!!! Pening..... I am not interested nak jadi agen mereka apatah lagi presenter.... kelas tak habis boleh buat topik lain.... ada semacam yang tak kena....


Hye,
Cube call Puan Nora pasal nak tarik diri dapatkan balik duit sama ada kene pulangkan balik i-go mobile. Pastikan cepat sebelum monsun ni official lunch.

Pasal buta IT ni saya pun Noob jugak dalam internet just saya form group kat kawasan saya supaya ada apa2 masalah dapat duk bincang sama2 Landlord.

Nasihat saya xpayah la jadi presenter nanti susah dahla kluar duit beli landlord ni nak kene kerje ngan diaorg pulak, bisnes sendiri tak jalan
 

Emrix

freshman
Joined
Mar 27, 2008
Messages
7
Points
1
Age
35
Ada sesiap disini yang ada persoalan pasal MIRSB sila bgtau saya sebab hari ahad saya akan jumpa diaorang sbb ada penerangan selanjutnya pasal Bossmailer.
 

datukK

freshman
Joined
Feb 11, 2008
Messages
91
Points
6

Emrix

freshman
Joined
Mar 27, 2008
Messages
7
Points
1
Age
35
Hahahah nanti aku mintak penjelasan pasal bossmailer dari diaorang n aku selitkan kata2 tu kat dia.
 

qamaryu

freshman
Joined
Mar 26, 2008
Messages
2
Points
1
I join LLM tu pun sebab partner I yang beria-ia. I kena convince kan dia yang ni is not a good idea. I nak tarik diri and secara baik minta balik wang I dan kalau tak dapat kena la I buat cara lain, maybe keluar statement kat newspaper ke atau pe ke....

I tengok kat web, baca blog dan juga buku Irfan Khairi tu, nak set up biz kat internet bukanlah semudah itu.... kena cari product, promo dan cari pelanggan, etc....

MOU tu pun I mintak kawan, peguam tengok kan.
 

rajaads

Senior
Joined
May 15, 2006
Messages
1,279
Points
38
I join LLM tu pun sebab partner I yang beria-ia. I kena convince kan dia yang ni is not a good idea. I nak tarik diri and secara baik minta balik wang I dan kalau tak dapat kena la I buat cara lain, maybe keluar statement kat newspaper ke atau pe ke....

I tengok kat web, baca blog dan juga buku Irfan Khairi tu, nak set up biz kat internet bukanlah semudah itu.... kena cari product, promo dan cari pelanggan, etc....

MOU tu pun I mintak kawan, peguam tengok kan.

ala.. email je ke [email protected] mesti gempak...

saya ada tulis review kat blog saya..

Pandangan saya terhadap MIRSB -Monsun,Callcenter,Payment Gateway,Bossmailer : Shamsuriyadi.com
 

ramzy0

Senior
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,642
Points
38
Age
31
report kat polis, kadang2 lambat sikit.
tapi kalu kat tv3 news, memang pastu ade
tindakan secepat mungkin. huhuhu
 

biznezprepaid

Newbie
Joined
Sep 30, 2007
Messages
1,012
Points
16
nak cepat tu la...TV3 cukup ditakuti kalo bab report ni..

kuar karam sing walia..gelabah semua termasuk goverment agency..
KErana Karam Sing Walia punya 'aura' u memang besar dan hangat.Kalau dia ada blog tentu lagi direspect tu :)
 

irwan.dahnil

Newbie
Joined
Sep 3, 2006
Messages
87
Points
8
Saya turut simpati atas apa yang berlaku.Pada awal iklan mereka sekitar bulan Sept atau Okt 2007 kalau tak silap saya, dah nampak sedikit misleading dalam iklan mereka. Maka terkorbanlah mereka yg tidak tahu apa2 kerana kedangkalan ilmu.

Maka tuntutlah ilmu sehingga ke negara China...

Setiap sesuatu menjadi petanda, Dialah Yang Maha Esa.
(Adakah sama orang yang berilmu dengan orang yang tidak berilmu? Bahawasanya yang dapat menerima pelajaran & peringatan hanyalah orang yang berakal sempurna- 39:9)

Keberkatan ilmu benteng diri hadapi godaan syaitan, nafsu

Insyallah, ada kelapangan nanti saya bagi pandangan sedikit. Cuma sekarang ni jadual agak penuh untuk projek seterusnya.
 

Emrix

freshman
Joined
Mar 27, 2008
Messages
7
Points
1
Age
35
Rindu kat Karam Sing Walia..

Bagus ada forum mcm WC ni boleh bertukar pendapat dari yang berpengalaman.

Maaf saya tak berapa arif pasal internet, dan apa yang saya tulis sebelum ni adalah kata2 yang keluar dari pihak MIRSB semasa bengkel landlord monsun bertarikh 21.03.08-23.03.08

So, saya nak tanya adakah MIRSB menipu orang melayu?

Kalau YA tolong bagi bukti2 yang kukuh
dan pernah tak hadiri talk MIRSB dan bertanya soalan sendiri dari pihak mereka?

Saya hanya salah satu LLM bukan dari pihak MIRSB

sekiranya mereka tidak menipu so ini akan membantu orang2 melayu.





Btw,
 

rajaads

Senior
Joined
May 15, 2006
Messages
1,279
Points
38
Rindu kat Karam Sing Walia..

Bagus ada forum mcm WC ni boleh bertukar pendapat dari yang berpengalaman.

Maaf saya tak berapa arif pasal internet, dan apa yang saya tulis sebelum ni adalah kata2 yang keluar dari pihak MIRSB semasa bengkel landlord monsun bertarikh 21.03.08-23.03.08

So, saya nak tanya adakah MIRSB menipu orang melayu?

Kalau YA tolong bagi bukti2 yang kukuh
dan pernah tak hadiri talk MIRSB dan bertanya soalan sendiri dari pihak mereka?

Saya hanya salah satu LLM bukan dari pihak MIRSB

sekiranya mereka tidak menipu so ini akan membantu orang2 melayu.

Btw,

Saya dah nyatakan pendapat saya kat blog saya..

Pandangan saya terhadap MIRSB -Monsun,Callcenter,Payment Gateway,Bossmailer : Shamsuriyadi.com

terpulang la untuk anda...

sebab saya memang terlibat dalam biz sms & internet...itu just my point of view..

bukan nak jatuhkan sesiapa...baca dan fikir la...
 

Adnin

Senior
Joined
Mar 19, 2007
Messages
1,216
Points
38
report kat polis, kadang2 lambat sikit.
tapi kalu kat tv3 news, memang pastu ade
tindakan secepat mungkin. huhuhu

Pastu tengok gak kerajaan negeri skang bawah mana bulan atau keris , kalau bulan insyaallah cepat diorang response :D .
 

maksimo

freshman
Joined
Mar 31, 2008
Messages
9
Points
1
diorang nak kumpul duit banyak banyak pastu baru nak develop kot... huhuhu..sian kat orang yang dah beli...

Develop ke hape! Gateway 2020 dan Monsun sume pakai open source script, cume modify sikit saja. Dan open source script tu pon bleh dapat 100% free dari Internet, cuma perlu beli webhosting untuk upload saje. Buat hape nak bayar 100 kali ganda dari nilai yang patut anda bayar untuk webhosting sahaja?

Kalau nak bukti, google aje OSCommerce dan bandingkan dengan Gateway2020 punye system.

Dan pembetulan bagi orang-orang kuat MIRSB (yang suke berlagak pandai tu, tapi istilah tunggang langgang), Gateway2020 tu BUKAN payment gateway system, tapi ecommerce system.
 

budak kampung

Newbie
Joined
Nov 25, 2006
Messages
123
Points
16
Dan pembetulan bagi orang-orang kuat MIRSB (yang suke berlagak pandai tu, tapi istilah tunggang langgang), Gateway2020 tu BUKAN payment gateway system, tapi ecommerce system.

ecommerce system rupenye... bayar beribu-ribu kat dia orang, tapi dia orang bagi benda yang kita boleh dapat free je...?

Panas aku camnih...
 

EvorgoRoalo

freshman
Joined
Apr 2, 2009
Messages
0
Points
0
Hello,
Wanted to share this technique with everyone. As most of the online relationship websites do offer
free subscription but they are limited and you can not contact the members, the basic membership
only allows to see the profiles. In order to get into contact you need to pay to get the gold membership
so that you can communicate with the people. Some one gave me this method to get gold membership of on of
the internet largest relationship website. It is perfectly legit as the website does recommend the users
to do so.

You can see the method here Online Dating.
Thanks
 

EvorgoRoalo

freshman
Joined
Apr 2, 2009
Messages
0
Points
0
Hello,
Wanted to share this technique with everyone. As most of the online relationship websites do offer
free subscription but they are limited and you can not contact the members, the basic membership
only allows to see the profiles. In order to get into contact you need to pay to get the gold membership
so that you can communicate with the people. Some one gave me this method to get gold membership of on of
the internet largest relationship website. It is perfectly legit as the website does recommend the users
to do so.

You can see the method here Online Dating.
Thanks
 
Top