Bisnes apa sesuai untuk surirumah?

Joined
Mar 15, 2012
Messages
299
Points
0
ape kata mama join saya bisnes cd-rom..3-4 jam sehari dah cukup..yg pnting kne pndai wt promosi kat laman media sosial mcm fb,twitter,blog n forum..pastu utk permulaan ni iklan kan bisnes ni dkt portal /website iklan percuma..
 

saufik1

freshman
Joined
Apr 30, 2012
Messages
50
Points
0
Salam mama isya,
baiklah jika mama berminat untuk membuat internet bisnes,
SK telah melancarkan ebook pelaburan hartanah tanpa modal
dan SK mencari agent utk menjualkannya

SK akan memberi 50:50 profit sharing kepada mama.
Untuk menjadi agen, boleh beli ebook SK dahulu dan SK akan ajar mcm mana nak promote.

Time kasih
Lawat laman web SK di saufikarim.com
 

saufik1

freshman
Joined
Apr 30, 2012
Messages
50
Points
0
Salam mama isya,
baiklah jika mama berminat untuk membuat internet bisnes,
SK telah melancarkan ebook pelaburan hartanah tanpa modal
dan SK mencari agent utk menjualkannya

SK akan memberi 50:50 profit sharing kepada mama.
Untuk menjadi agen, boleh beli ebook SK dahulu dan SK akan ajar mcm mana nak promote.

Time kasih
Lawat laman web SK di saufikarim.com
 

kravitz izzat

freshman
Joined
May 25, 2012
Messages
10
Points
0
maybe mama leh jual brg ready stock kot..mean yg cinsignment..so x yh nk simpan stok..
 

iza perfumeberry

freshman
Joined
Aug 8, 2009
Messages
12
Points
0
salam mama.
jika baru nak start biz, saya syorkan buat biz dropship
search jer dalam google atau cari dekat sini majalah.com..sini byk supplier yg offer dropship program

sebab apa buat dropship
- Tidak memerlukan modal untuk membeli produk.
- Tidak perlu menyimpan stok.
- Tidak perlu menghantar produk kepada pembeli.
- Terus mendapat keuntungan kerana anda hanya membayar harga kos dan perkhidmatan dropship.
 

allsophieparis

freshman
Joined
Jun 15, 2012
Messages
5
Points
0
Salam..
Mama nak tanya warga wc, mama seorang surirumah sepenuh masa, baru nak belajar buat duit online. Tp tak tahu cara buat duit yang sesuai dan boleh dilakukan di rumah hanya beberapa jam. Boleh bantu tak?:x


Hai mama..

Jom la join Sophie Paris.. Keahlian RM 15 jer seumur hidup..

Sophie Paris baru jer masuk di Malaysia pada 11 Jan 2012. Dan setakat ni dh hampir 20 k yang dh join jadi ahli. Sophie Paris menjual pelbagai produk seperti handbag, wallet, sunglasses, belt, cosmetic, accesories. Coming soon akan masuk baju dan kasut..amat sesuai bagi sesiapa yang mencari side income..:)

Kelebihan Menjadi Ahli :

1. Mendapat 20% diskaun bagi barangan yang dijual di katalog (menjana pendapatan 20% bagi jualan runcit. Cth : harga barang RM 100 di katalog, anda akan mendapat untung RM20)
2. Mendapat 10% diskaun bagi barang promosi ( cth: harga barang promosi RM 100 dikatalog, anda akan mendapat untung RM 10)
3. Akan mendapat bonus hasil jualan berkumpulan (downline) mengikut percentage yang diberikan oleh syarikat.
4. Berpeluang membuka cawangan di kawasan lain tertakluk kepada terma dan syarat syarikat.
5. Bershopping dengan barangan berkualiti dengan harga yang berpatutan beserta mendapat diskaun ahli.

Sila layari allsophieparis.blogspot.com atau hubungi saya di talian 0177749655

Facebook sy : Aifaz Inlove

pelbagai bonus dan barangan berkualiti menanti anda.. pm me jika berminat..

"MY FASHION MY BUSINESS"
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
kikikikik,, nampak tak sign saya ? anda sebenarnya bg saya 0.0001 bila nmpak post saya :p
 

Isya_Muslimah

freshman
Joined
Mar 2, 2012
Messages
82
Points
0
Saya baru mulakan bisnes online dengan menjual ebook. Cuma 3-4 jam je sehari. Sambil-sambil tu boleh tengokkan anak. Boleh tengok kat sini=> CARA JANA PENDAPATAN PASIF DI INTERNET. Thank you semua sebab bagi info. Saya akan cuba lagi cari peluang perniagaan yang lain.
 
Last edited:

allsophieparis

freshman
Joined
Jun 15, 2012
Messages
5
Points
0
isya,

kalu u join Sophie Paris pun leh buat bisness dari rumah jugak dear :) kalau u nak i leh ajarkan caranya..
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
Saya baru mulakan bisnes online dengan menjual ebook. Cuma 3-4 jam je sehari. Sambil-sambil tu boleh tengokkan anak. Boleh tengok kat sini=> 6 EBOOK PLR NICHE PEMASARAN FB. Thank you semua sebab bagi info. Saya akan cuba lagi cari peluang perniagaan yang lain.

eBook memang mletup jika kena pda tempat :D
npak tak sign saya kat bwah ? 1 IP yg tengok sya dpat 1 view.. bayaran $0.1/1000 views ..
dduk2 jek kat rumah dan guna alexa browser.. sehari boleh dpat atas 1000 view..
 

muna mohammad

freshman
Joined
May 1, 2012
Messages
1
Points
0
Age
38
Salam, saya mcm minat sgt dengan dropship..sbb saya ada buat kelas breastfeeding di rumah, so leh tak nak tau kt sni sesapa ada kenal supplier yg offer kemudahan dropship utk perniagaan yg seangkatan dgn ibu n anak mcm peralatan pam susu, baju baby, baju nursing mama, n so on..thanks :)
 

aisple_aislesz

freshman
Joined
Jan 16, 2010
Messages
20
Points
0
agen dropship cuma perlu promote sesuatu produk tu contohnya di facebook, twitter, blog, kawan2 , sanak saudara dan lain-lain

kalo nak jadi agen dropship saya amatlah di alu-alukan... saya jual kolagen asli , 1 paket awk boleh untung RM10... saya jual dgn harga RM35/1 paket... awk cuma perlu bank in ke saya RM25 ja... awk ambik order , bagi alamat customer tu dan nanti saya akan poskan ke alamat mereka... senangkan, x perlu modal dan x perlu simpan stok... boleh dibuat bila2 masa sahaja... berminat nak tahu apa itu kolagen asli baca di facebook page saya http://www.facebook.com/media/set/?set=a.339939366099521.79542.316708768422581 dan mesej fb page saya kalau berminat nak jadi dropship
 
Last edited:

pinkypainter

freshman
Joined
Aug 25, 2012
Messages
5
Points
0
1) E-book, tuliskan masakan recipe dan jadikannya 1 e-book. Orang putih biasanya suka masakan tempatan. I think you tahu masakan, kan?
2) Jadi affiliate, jual barang dari amazon, click-bank, dan lain-lain.
3) tulis blog dan dapat komisen dari Google Adsense.
 

starline

freshman
Joined
Jan 16, 2007
Messages
311
Points
18
Banyak benda boleh buat.

1. Ikut minat - Macam menjahit, buat kuih, buat kek.
2. Tengok keperluan jiran, persekitaran - kalau ramai ibu2 bekerja, boleh ambil upah jaga anak.
3. Mula dari kecil - contoh jual nasi lemak, bihun, laksa, bihun sup..jual ais krim pun ok.

sekadar pandangan.
 

molque

freshman
Joined
Sep 14, 2012
Messages
6
Points
0
jika berminat nak wat perniagaan online jual baju baby bundle boleh lah msg sy atau call 0173774561 untuk pertanyaan kami ada jual 10kg,45kg dan 100kg

kami juga ada membekalkan baju bundle dewasa
 
Top