xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38


Nak Buat Bisnes & Nak Cari Duit Lebih!
Tapi Masih Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa?
Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!


Apabila tiba musim hari raya.. perbelanjaan keluarga akan bertambah! Baju raya anak-anak, kuih raya, duit raya nak bagi pada ibu-bapa serta anak-anak buah, kos minyak & tol nak balik kampung lagi. Pendek kata.. memang banyak nak kena pakai duit!

Jadi.. satu soalan yang akan sering muncul di kepala anda... Mana nak cekau duit?

Usah binbang! Izinkan saya mencadangkan kepada anda satu bisnes yang agak mudah dilakukan, bermodal kecil namun mampu memberikan pulangan serta keuntungan yang lumayan.

Iaitu... Bisnes Menjual Air! Atau lebih dikenali sebagai.... Bisnes Air Balang!

cara-jual-air-balang-katering-1.jpg

jualairbalang.png

jualairbalang3b.png



Lagi info, Klik Sini ==> Bisnes Air Balang



bisnes air balang, balang air untuk di jual, bisnes air balang pdf,modal bisnes air balang,cara jual air balang,harga air balang kenduri,harga balang air besar,harga balang air kaca,harga balang air minuman,harga balang air niaga,harga balang air pasar malam,harga balang air plastik,harga balang air untuk berniaga,harga balang jual air,jual air balang,jual balang air murah,kedai jual balang air,keuntungan jual air balang,pengalaman jual air balang,resepi jual air balang,tips jual air balang,untung jual air balang,bisnes air balang,bisnes air balang pdf,bisnes air batu,bisnes air batu campur,bisnes air bazar ramadhan,bisnes air big cup,bisnes air blended,bisnes air botol,bisnes air buah,bisnes air bulan puasa,bisnes air cawan besar,bisnes air cendol,bisnes air cincau,bisnes air coconut shake,bisnes air coffee,bisnes air cup besar,bisnes air dalam botol,bisnes air detox,bisnes air dr sukida,bisnes air gas,bisnes air gedegang,bisnes air gelas besar,bisnes air giant cup, bisnes air goncang,bisnes air green tea,bisnes air hairul,bisnes air hipster,bisnes air jagung,bisnes air jambu,bisnes air jambu batu,bisnes air jus buah,bisnes air kacang soya,bisnes air kangen,bisnes air karbonat,bisnes air kelapa,bisnes air kelapa laut,bisnes air kelapa muda,bisnes air kopi,bisnes air kotak,bisnes air laut dalam,bisnes air mangga,bisnes air mata kucing,bisnes air mesin,bisnes air milo,bisnes air milo pasar malam,bisnes air mineral,bisnes air minuman,bisnes air minuman ro,bisnes air paper bag,bisnes air pasar malam,bisnes air rm5,bisnes air ro,bisnes air shake,bisnes air soya,bisnes air sukida,bisnes air tapis,bisnes air tebu,bisnes air tebu botol,bisnes air teh hijau,bisnes air tembikai,bisnes air tepi jalan, bisnes air tin,bisnes air yogurt,bisnes air zam zam,bisnes ikan air tawar,bisnes jual air,bisnes jual air kelapa,bisnes jual air milo,bisnes jual air mineral,bisnes jual air soya,bisnes jual air tebu,bisnes jual air tepi jalan,bisnes kolam ikan air tawar,bisnes kolam pancing air masin,bisnes mesin air alkali,bisnes mesin air dr sukida,bisnes mesin air layan diri,bisnes mesin air mineral,bisnes mesin air ro,bisnes mesin air tin,bisnes mesin penapis air,bisnes mesin vending air,bisnes online air,bisnes penapis air,bisnis jual air pasar malam,penglaris bisnis air,
 
Last edited:

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38
Menjual Air Ini Memang Kerja Mudah... TAPI..

Jika balang air anda serupa sahaja dengan balang 10 peniaga air yang lain, ianya tidak akan memberikan sebarang kelebihan kepada anda untuk menarik pelanggan. Lebih malang lagi, jika air yang anda jual tawar, tak sedap dan tak ada rasa. Mungkin orang akan beli sekali sahaja.. lepastu, mereka takkan beli lagi!

Jadi!..

Macam mana nak tarik pelanggan?
Macam mana nak buat air yang sedap?
Macam mana nak jimatkan kos?
Macam mana nak gandakan keuntungan walaupun hanya menjual 3 balang air?
Macam mana nak pilih lokasi yang terbaik?


Dan bermacam-macam lagi persoalan yang mungkin muncul di fikiran anda!

Lagi info, Klik Sini ==> Panduan Bisnes Air Balang

 

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38


Satu perkara yang anda perlu tahu, bisnes air ini untungnya BESAR. Kos permulaan serta kos harian untuk menjalankan bisnes air ini juga agak rendah.

Anda boleh memulakan bisnes air balang ini dengan modal permulaan di bawah RM1,000. (Kos membeli kanopi, meja, serta balang air)

Manakala, kos untuk membuat air pula, sekitar RM100 setiap hari, (bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual).

Sebagai contoh... Jika anda mahu menjual air soya, kos untuk membeli 1kg kacang soya dan 2 beg ais, adalah sekitar RM12 sahaja. Namun setelah di proses menjadi air soya dan dimasukkan ke dalam balang air untuk dijual, anda boleh menjualnya sebanyak 120 cawan. Jika setiap cawan di jual dengan harga RM1.00... Bermakna anda sudah memperolehi RM120... Peningkatan sebanyak 1,000% dari modal yang dikeluarkan.

Begitu juga dengan air-air yang lain.... Kadar keuntungan kasar bisnes air ini... selalunya adalah 500% ke atas berbanding kos modal yang dikeluarkan.

Dapatkan Panduan Bisnes Air Balang

Klik sini ==> Bisnes Air Balang

Ebook ini di tulis berdasarkan pengalaman sebenar saya yang pernah berniaga di pasar ramadhan selama 8 tahun, ia bukanlah ebook teori atau ebook resepi semata-mata. Banyak tips serta pengalaman sebenar yang saya kongsikan di dalam ebook ini!
 

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38
Apa Yang Di Bongkarkan Dalam Ebook Ini?

BAB 1 : CARA MOHON TAPAK NIAGA
BAB 2 : TIPS MEMILIH LOKASI BAZAR
BAB 3 : PERALATAN SERTA KELENGKAPAN
BAB 4 : PERSEDIAAN & PENGURUSAN MASA BERNIAGA
BAB 5 : RESEPI 8 JUS BEST SELLER
BAB 6 : RAHSIA SULIT JUS YANG LARIS
BAB 7 : CASE STUDY - BAGAIMANA SAYA JANA RM7K SEBULAN DENGAN BISNES AIR


WOW! Begitu banyak ilmu serta rahsia yang saya bongkarkan di dalam ebook ini! Saya pasti, sebaik sahaja anda selesai membaca ebook ini, anda pasti akan teruja dan tidak sabar-sabar untuk berniaga air balang! Anda sudah tidak perlu lagi susah-susah untuk buat "trial & error" seperti mana yang pernah saya lakukan dulu.

Jalan shortcut sudah tersedia untuk anda! Anda boleh ambil pengalaman saya berniaga selama 8 tahun, hanya dalam masa beberapa jam sahaja dengan cara membaca ebook ini.

Bukankah itu cara yang lebih mudah dan bijak?

Klik Sini Utk info Lanjut.


 

Irwan Mokh

Senior
Joined
Oct 11, 2010
Messages
901
Points
18


Nak Buat Bisnes & Nak Cari Duit Lebih!
Tapi Masih Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa?
Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!


Apabila tiba musim hari raya.. perbelanjaan keluarga akan bertambah! Baju raya anak-anak, kuih raya, duit raya nak bagi pada ibu-bapa serta anak-anak buah, kos minyak & tol nak balik kampung lagi. Pendek kata.. memang banyak nak kena pakai duit!

Jadi.. satu soalan yang akan sering muncul di kepala anda... Mana nak cekau duit?

Usah binbang! Izinkan saya mencadangkan kepada anda satu bisnes yang agak mudah dilakukan, bermodal kecil namun mampu memberikan pulangan serta keuntungan yang lumayan.


Iaitu... Bisnes Menjual Air! Atau lebih dikenali sebagai.... Bisnes Air Balang!

Lagi info, Klik Sini ==> Bisnes Air Balang



Tahniah di atas pelancaran produk ini Tuan...Wow! satu lagi produk yang sangat baik bagi saya..tapi takde buat affiliates ker tuan ?..kalau boleh saya nak jadi affiliates untuk mempromosikan produk ini...+SukaSangat+
 

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38


BERAPA MODAL NAK START BISNES AIR BALANG?


Berikut adalah anggaran kasar kos untuk memulakan bisnes air balang..
- 1 unit kanopi 10 x10 : RM150
- 1 set meja pasar malam : RM100 (maksima)
- 3-4 balang air : RM120-130 (per balang)
- 2 kerusi : RM 10-RM20
- 1 alas meja : RM30-RM40
- 1 senduk air gula: RM10 (maksima)
- 1 unit bekas duit : Guna tin milo/susu/Tupperware-percuma
- 1 unit bekas air gula: RM5-10
- 1 pek plastik bungkus Air 7x10 atau 8x12: RM4 – 8(Per pack )
- Tali pengikat air/Getah pengikat: (RM5)
- 4 senduk/penceduk air balang: (RM6-10 per unit/free jika beli sekali dengan balang)
- 1 dozen Straw: RM 5-6
- Plastik bungkus (untuk pelanggan bawa air yang telah dibeli)


Jumlah keseluruhan untuk kos pemulaan adalah sekitar RM800
Tak sampai pun seribu ringgit!

BERAPA PULA MODAL HARIAN?

Kos untuk membeli bahan-bahan membuat air seperti buah-buahan dan kiub ais adalah sekitar RM20 bagi setiap balang.

Bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual! Kalau jual air soya.. modal tak sampai RM10.


POTENSI JUALAN & UNTUNG?

Katakan anda jual 5 balang air = modal harian sekitar RM100 sehari.

Setiap balang air yang bersaiz 33 liter, boleh dapat 27 bungkus air. Dan setiap bungkus dijual dengan harga RM3.

Jadi, jualan sehari.. RM3 X 27 bungkus X 5 balang = RM405

Tolak modal harian... RM405 - RM100 = RM305

Sekarang.. darab pula dengan 25 hari berniaga di bazar (lagi 5 hari sebab malas / nak balik kampung atau hari hujan)...

RM305 X 25hari = RM7,625

UNTUNG = RM7,000 beb sebulan!

Amacam? Berminat?
Kalau berminat nak tahu lebih details selok belok pasal bisnes air balang ni! Boleh klik link dibawah!

==> Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang!

 

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38


Satu perkara yang anda perlu tahu, bisnes air ini untungnya BESAR. Kos permulaan serta kos harian untuk menjalankan bisnes air ini juga agak rendah.

Anda boleh memulakan bisnes air balang ini dengan modal permulaan di bawah RM1,000. (Kos membeli kanopi, meja, serta balang air)

Manakala, kos untuk membuat air pula, sekitar RM100 setiap hari, (bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual).

Sebagai contoh... Jika anda mahu menjual air soya, kos untuk membeli 1kg kacang soya dan 2 beg ais, adalah sekitar RM12 sahaja. Namun setelah di proses menjadi air soya dan dimasukkan ke dalam balang air untuk dijual, anda boleh menjualnya sebanyak 120 cawan. Jika setiap cawan di jual dengan harga RM1.00... Bermakna anda sudah memperolehi RM120... Peningkatan sebanyak 1,000% dari modal yang dikeluarkan.

Begitu juga dengan air-air yang lain.... Kadar keuntungan kasar bisnes air ini... selalunya adalah 500% ke atas berbanding kos modal yang dikeluarkan.

Dapatkan Panduan Bisnes Air Balang

Klik sini ==> Bisnes Air Balang

Ebook ini di tulis berdasarkan pengalaman sebenar saya yang pernah berniaga di pasar ramadhan selama 8 tahun, ia bukanlah ebook teori atau ebook resepi semata-mata. Banyak tips serta pengalaman sebenar yang saya kongsikan di dalam ebook ini!
 

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38


BERAPA MODAL NAK START BISNES AIR BALANG?


Berikut adalah anggaran kasar kos untuk memulakan bisnes air balang..
- 1 unit kanopi 10 x10 : RM150
- 1 set meja pasar malam : RM100 (maksima)
- 3-4 balang air : RM120-130 (per balang)
- 2 kerusi : RM 10-RM20
- 1 alas meja : RM30-RM40
- 1 senduk air gula: RM10 (maksima)
- 1 unit bekas duit : Guna tin milo/susu/Tupperware-percuma
- 1 unit bekas air gula: RM5-10
- 1 pek plastik bungkus Air 7x10 atau 8x12: RM4 – 8(Per pack )
- Tali pengikat air/Getah pengikat: (RM5)
- 4 senduk/penceduk air balang: (RM6-10 per unit/free jika beli sekali dengan balang)
- 1 dozen Straw: RM 5-6
- Plastik bungkus (untuk pelanggan bawa air yang telah dibeli)


Jumlah keseluruhan untuk kos pemulaan adalah sekitar RM800
Tak sampai pun seribu ringgit!

BERAPA PULA MODAL HARIAN?

Kos untuk membeli bahan-bahan membuat air seperti buah-buahan dan kiub ais adalah sekitar RM20 bagi setiap balang.

Bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual! Kalau jual air soya.. modal tak sampai RM10.


POTENSI JUALAN & UNTUNG?

Katakan anda jual 5 balang air = modal harian sekitar RM100 sehari.

Setiap balang air yang bersaiz 33 liter, boleh dapat 27 bungkus air. Dan setiap bungkus dijual dengan harga RM3.

Jadi, jualan sehari.. RM3 X 27 bungkus X 5 balang = RM405

Tolak modal harian... RM405 - RM100 = RM305

Sekarang.. darab pula dengan 25 hari berniaga di bazar (lagi 5 hari sebab malas / nak balik kampung atau hari hujan)...

RM305 X 25hari = RM7,625

UNTUNG = RM7,000 beb sebulan!

Amacam? Berminat?
Kalau berminat nak tahu lebih details selok belok pasal bisnes air balang ni! Boleh klik link dibawah!

==> Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang!

 

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38


BERAPA MODAL NAK START BISNES AIR BALANG?

Berikut adalah anggaran kasar kos untuk memulakan bisnes air balang..
- 1 unit kanopi 10 x10 : RM150
  • 1 set meja pasar malam : RM100 (maksima)
  • 3-4 balang air : RM120-130 (per balang)
  • 2 kerusi : RM 10-RM20
  • 1 alas meja : RM30-RM40
  • 1 senduk air gula: RM10 (maksima)
  • 1 unit bekas duit : Guna tin milo/susu/Tupperware-percuma
  • 1 unit bekas air gula: RM5-10
  • 1 pek plastik bungkus Air 7x10 atau 8x12: RM4 – 8(Per pack )
  • Tali pengikat air/Getah pengikat: (RM5)
  • 4 senduk/penceduk air balang: (RM6-10 per unit/free jika beli sekali dengan balang)
  • 1 dozen Straw: RM 5-6
  • Plastik bungkus (untuk pelanggan bawa air yang telah dibeli)


Jumlah keseluruhan untuk kos pemulaan adalah sekitar RM800
Tak sampai pun seribu ringgit!

BERAPA PULA MODAL HARIAN?

Kos untuk membeli bahan-bahan membuat air seperti buah-buahan dan kiub ais adalah sekitar RM20 bagi setiap balang.

Bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual! Kalau jual air soya.. modal tak sampai RM10.


POTENSI JUALAN & UNTUNG?

Katakan anda jual 5 balang air = modal harian sekitar RM100 sehari.

Setiap balang air yang bersaiz 33 liter, boleh dapat 27 bungkus air. Dan setiap bungkus dijual dengan harga RM3.

Jadi, jualan sehari.. RM3 X 27 bungkus X 5 balang = RM405

Tolak modal harian... RM405 - RM100 = RM305

Sekarang.. darab pula dengan 25 hari berniaga di bazar (lagi 5 hari sebab malas / nak balik kampung atau hari hujan)...

RM305 X 25hari = RM7,625

UNTUNG = RM7,000 beb sebulan!

Amacam? Berminat?
Kalau berminat nak tahu lebih details selok belok pasal bisnes air balang ni! Boleh klik link dibawah!

==> Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang!

 
Last edited:

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38


BERAPA MODAL NAK START BISNES AIR BALANG?

Berikut adalah anggaran kasar kos untuk memulakan bisnes air balang..
- 1 unit kanopi 10 x10 : RM150
  • 1 set meja pasar malam : RM100 (maksima)
  • 3-4 balang air : RM120-130 (per balang)
  • 2 kerusi : RM 10-RM20
  • 1 alas meja : RM30-RM40
  • 1 senduk air gula: RM10 (maksima)
  • 1 unit bekas duit : Guna tin milo/susu/Tupperware-percuma
  • 1 unit bekas air gula: RM5-10
  • 1 pek plastik bungkus Air 7x10 atau 8x12: RM4 – 8(Per pack )
  • Tali pengikat air/Getah pengikat: (RM5)
  • 4 senduk/penceduk air balang: (RM6-10 per unit/free jika beli sekali dengan balang)
  • 1 dozen Straw: RM 5-6
  • Plastik bungkus (untuk pelanggan bawa air yang telah dibeli)


Jumlah keseluruhan untuk kos pemulaan adalah sekitar RM800
Tak sampai pun seribu ringgit!

BERAPA PULA MODAL HARIAN?

Kos untuk membeli bahan-bahan membuat air seperti buah-buahan dan kiub ais adalah sekitar RM20 bagi setiap balang.

Bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual! Kalau jual air soya.. modal tak sampai RM10.


POTENSI JUALAN & UNTUNG?

Katakan anda jual 5 balang air = modal harian sekitar RM100 sehari.

Setiap balang air yang bersaiz 33 liter, boleh dapat 27 bungkus air. Dan setiap bungkus dijual dengan harga RM3.

Jadi, jualan sehari.. RM3 X 27 bungkus X 5 balang = RM405

Tolak modal harian... RM405 - RM100 = RM305

Sekarang.. darab pula dengan 25 hari berniaga di bazar (lagi 5 hari sebab malas / nak balik kampung atau hari hujan)...

RM305 X 25hari = RM7,625

UNTUNG = RM7,000 beb sebulan!

Amacam? Berminat?
Kalau berminat nak tahu lebih details selok belok pasal bisnes air balang ni! Boleh klik link dibawah!

==> Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang!

 
Last edited:

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38


BERAPA MODAL NAK START BISNES AIR BALANG?

Berikut adalah anggaran kasar kos untuk memulakan bisnes air balang..
- 1 unit kanopi 10 x10 : RM150
  • 1 set meja pasar malam : RM100 (maksima)
  • 3-4 balang air : RM120-130 (per balang)
  • 2 kerusi : RM 10-RM20
  • 1 alas meja : RM30-RM40
  • 1 senduk air gula: RM10 (maksima)
  • 1 unit bekas duit : Guna tin milo/susu/Tupperware-percuma
  • 1 unit bekas air gula: RM5-10
  • 1 pek plastik bungkus Air 7x10 atau 8x12: RM4 – 8(Per pack )
  • Tali pengikat air/Getah pengikat: (RM5)
  • 4 senduk/penceduk air balang: (RM6-10 per unit/free jika beli sekali dengan balang)
  • 1 dozen Straw: RM 5-6
  • Plastik bungkus (untuk pelanggan bawa air yang telah dibeli)


Jumlah keseluruhan untuk kos pemulaan adalah sekitar RM800
Tak sampai pun seribu ringgit!

BERAPA PULA MODAL HARIAN?

Kos untuk membeli bahan-bahan membuat air seperti buah-buahan dan kiub ais adalah sekitar RM20 bagi setiap balang.

Bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual! Kalau jual air soya.. modal tak sampai RM10.


POTENSI JUALAN & UNTUNG?

Katakan anda jual 5 balang air = modal harian sekitar RM100 sehari.

Setiap balang air yang bersaiz 33 liter, boleh dapat 27 bungkus air. Dan setiap bungkus dijual dengan harga RM3.

Jadi, jualan sehari.. RM3 X 27 bungkus X 5 balang = RM405

Tolak modal harian... RM405 - RM100 = RM305

Sekarang.. darab pula dengan 25 hari berniaga di bazar (lagi 5 hari sebab malas / nak balik kampung atau hari hujan)...

RM305 X 25hari = RM7,625

UNTUNG = RM7,000 beb sebulan!

Amacam? Berminat?
Kalau berminat nak tahu lebih details selok belok pasal bisnes air balang ni! Boleh klik link dibawah!

==> Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang!

 
Last edited:

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38


BERAPA MODAL NAK START BISNES AIR BALANG?

Berikut adalah anggaran kasar kos untuk memulakan bisnes air balang..
- 1 unit kanopi 10 x10 : RM150
  • 1 set meja pasar malam : RM100 (maksima)
  • 3-4 balang air : RM120-130 (per balang)
  • 2 kerusi : RM 10-RM20
  • 1 alas meja : RM30-RM40
  • 1 senduk air gula: RM10 (maksima)
  • 1 unit bekas duit : Guna tin milo/susu/Tupperware-percuma
  • 1 unit bekas air gula: RM5-10
  • 1 pek plastik bungkus Air 7x10 atau 8x12: RM4 – 8(Per pack )
  • Tali pengikat air/Getah pengikat: (RM5)
  • 4 senduk/penceduk air balang: (RM6-10 per unit/free jika beli sekali dengan balang)
  • 1 dozen Straw: RM 5-6
  • Plastik bungkus (untuk pelanggan bawa air yang telah dibeli)


Jumlah keseluruhan untuk kos pemulaan adalah sekitar RM800
Tak sampai pun seribu ringgit!

BERAPA PULA MODAL HARIAN?

Kos untuk membeli bahan-bahan membuat air seperti buah-buahan dan kiub ais adalah sekitar RM20 bagi setiap balang.

Bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual! Kalau jual air soya.. modal tak sampai RM10.


POTENSI JUALAN & UNTUNG?

Katakan anda jual 5 balang air = modal harian sekitar RM100 sehari.

Setiap balang air yang bersaiz 33 liter, boleh dapat 27 bungkus air. Dan setiap bungkus dijual dengan harga RM3.

Jadi, jualan sehari.. RM3 X 27 bungkus X 5 balang = RM405

Tolak modal harian... RM405 - RM100 = RM305

Sekarang.. darab pula dengan 25 hari berniaga di bazar (lagi 5 hari sebab malas / nak balik kampung atau hari hujan)...

RM305 X 25hari = RM7,625

UNTUNG = RM7,000 beb sebulan!

Amacam? Berminat?
Kalau berminat nak tahu lebih details selok belok pasal bisnes air balang ni! Boleh klik link dibawah!

==> Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang!

 
Last edited:

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38


BERAPA MODAL NAK START BISNES AIR BALANG?

Berikut adalah anggaran kasar kos untuk memulakan bisnes air balang..
- 1 unit kanopi 10 x10 : RM150
  • 1 set meja pasar malam : RM100 (maksima)
  • 3-4 balang air : RM120-130 (per balang)
  • 2 kerusi : RM 10-RM20
  • 1 alas meja : RM30-RM40
  • 1 senduk air gula: RM10 (maksima)
  • 1 unit bekas duit : Guna tin milo/susu/Tupperware-percuma
  • 1 unit bekas air gula: RM5-10
  • 1 pek plastik bungkus Air 7x10 atau 8x12: RM4 – 8(Per pack )
  • Tali pengikat air/Getah pengikat: (RM5)
  • 4 senduk/penceduk air balang: (RM6-10 per unit/free jika beli sekali dengan balang)
  • 1 dozen Straw: RM 5-6
  • Plastik bungkus (untuk pelanggan bawa air yang telah dibeli)


Jumlah keseluruhan untuk kos pemulaan adalah sekitar RM800
Tak sampai pun seribu ringgit!

BERAPA PULA MODAL HARIAN?

Kos untuk membeli bahan-bahan membuat air seperti buah-buahan dan kiub ais adalah sekitar RM20 bagi setiap balang.

Bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual! Kalau jual air soya.. modal tak sampai RM10.


POTENSI JUALAN & UNTUNG?

Katakan anda jual 5 balang air = modal harian sekitar RM100 sehari.

Setiap balang air yang bersaiz 33 liter, boleh dapat 27 bungkus air. Dan setiap bungkus dijual dengan harga RM3.

Jadi, jualan sehari.. RM3 X 27 bungkus X 5 balang = RM405

Tolak modal harian... RM405 - RM100 = RM305

Sekarang.. darab pula dengan 25 hari berniaga di bazar (lagi 5 hari sebab malas / nak balik kampung atau hari hujan)...

RM305 X 25hari = RM7,625

UNTUNG = RM7,000 beb sebulan!

Amacam? Berminat?
Kalau berminat nak tahu lebih details selok belok pasal bisnes air balang ni! Boleh klik link dibawah!

==> Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang!

 
Last edited:

xbest

Senior
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,965
Points
38


BERAPA MODAL NAK START BISNES AIR BALANG?

Berikut adalah anggaran kasar kos untuk memulakan bisnes air balang..
- 1 unit kanopi 10 x10 : RM150
  • 1 set meja pasar malam : RM100 (maksima)
  • 3-4 balang air : RM120-130 (per balang)
  • 2 kerusi : RM 10-RM20
  • 1 alas meja : RM30-RM40
  • 1 senduk air gula: RM10 (maksima)
  • 1 unit bekas duit : Guna tin milo/susu/Tupperware-percuma
  • 1 unit bekas air gula: RM5-10
  • 1 pek plastik bungkus Air 7x10 atau 8x12: RM4 – 8(Per pack )
  • Tali pengikat air/Getah pengikat: (RM5)
  • 4 senduk/penceduk air balang: (RM6-10 per unit/free jika beli sekali dengan balang)
  • 1 dozen Straw: RM 5-6
  • Plastik bungkus (untuk pelanggan bawa air yang telah dibeli)


Jumlah keseluruhan untuk kos pemulaan adalah sekitar RM800
Tak sampai pun seribu ringgit!

BERAPA PULA MODAL HARIAN?

Kos untuk membeli bahan-bahan membuat air seperti buah-buahan dan kiub ais adalah sekitar RM20 bagi setiap balang.

Bergantung kepada jenis air yang anda mahu jual! Kalau jual air soya.. modal tak sampai RM10.


POTENSI JUALAN & UNTUNG?

Katakan anda jual 5 balang air = modal harian sekitar RM100 sehari.

Setiap balang air yang bersaiz 33 liter, boleh dapat 27 bungkus air. Dan setiap bungkus dijual dengan harga RM3.

Jadi, jualan sehari.. RM3 X 27 bungkus X 5 balang = RM405

Tolak modal harian... RM405 - RM100 = RM305

Sekarang.. darab pula dengan 25 hari berniaga di bazar (lagi 5 hari sebab malas / nak balik kampung atau hari hujan)...

RM305 X 25hari = RM7,625

UNTUNG = RM7,000 beb sebulan!

Amacam? Berminat?
Kalau berminat nak tahu lebih details selok belok pasal bisnes air balang ni! Boleh klik link dibawah!

==> Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang!


Tag:
panduan bisnes shopee, jual beli shopee, rahsia shopee, teknik shopee, niaga shopee, strategi shopee, jualan shopee bisnes, belajar shopee, income shopee, produk shopee
 
Last edited:
Top