Bina Mailing List Anda cara betul! [MUST READ]

buzzupteam

freshman
Joined
Dec 26, 2009
Messages
529
Points
18
Salam sejahtera… Seperti yang kita sedia maklum Mailing List atau senarai emel adalah antara senjata utama dalam pemasaran internet. Tanyalah mana-mana otai IM sekalipun, mereka pastinya memiliki mailing list tersendiri. Mailing list boleh dianggap senarai prospek yang bernilai kepada IM. Namun, usaha untuk mengumpul Mailing List tidaklah semudah yang disangka. Berikut adalah diantar langkah untuk mengumpul mailing list cara betul:

1. TAWARKAN MEREKA DENGAN INFO ATAU TIPS PERCUMA.
2. JADIKAN FORM/BORANG UNTUK MEREKA MENDAFTAR EMEL RINGKAS.
3. JAMINAN PRIVASI EMEL MEREKA.
4. JANGAN TERLALU MEMAKSA.

Untuk maklumat penuh, terus ke http://faisalbiz.com/perniagaan-internet/bina-mailing-list-anda-sendiri.html

:)
 

desa1

Newbie
Joined
Oct 22, 2009
Messages
260
Points
0
salam..

gunakan autoresponder untuk faedah berterusan...

terima kasih
 
Last edited by a moderator:

Hairul WC

Newbie
Joined
Nov 5, 2009
Messages
1,527
Points
36
betul tu sis, jgn terlalu memaksa...

tapi jaminan privasi tu, bila org lain dah buat tapi tetap hantar email byk2, org mula dah tak percaya...he.he.he.he
 

Lansap

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
138
Points
16
saya masih lagi belum memiliki mailing list..
sape nak tolong saya? nak mula dari mana 2 ek.. em...
nk tawarkan produk apa dekat bakal mailing list sy nanti...
any idea
 

ilhamputra

Newbie
Joined
Nov 29, 2007
Messages
1,764
Points
36
saya masih lagi belum memiliki mailing list..
sape nak tolong saya? nak mula dari mana 2 ek.. em...
nk tawarkan produk apa dekat bakal mailing list sy nanti...
any idea
cari produk PLR.kalau untuk local. ambil produk PLR BM.Dalam wc ni pun ade jual. Then buat squeeze page untuk orang subscribe. Seterusnya belajar tentang autoresponder :)
 

DwenRasid

freshman
Joined
Jul 30, 2010
Messages
2,226
Points
0
saya masih lagi belum memiliki mailing list..
sape nak tolong saya? nak mula dari mana 2 ek.. em...
nk tawarkan produk apa dekat bakal mailing list sy nanti...
any idea
promosikan produk ebook milik orang lain
jd affiliate atau jv dengan mereka
juga boleh jd affiliate saya di bawah
 

Lansap

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
138
Points
16
cari produk PLR.kalau untuk local. ambil produk PLR BM.Dalam wc ni pun ade jual. Then buat squeeze page untuk orang subscribe. Seterusnya belajar tentang autoresponder :)
ok andai kata , produk PLR dah ada, Squeeza page pun dah ada.. macam mana kita nak promote kita punya squeeza page.. cara yang terbaik untuk mendapatkan lebih banyak mailing list.. mane kita nak iklan kan die..
boleh ke secara JV atau ada cara yang lain yang lebih berkesan..
emm...:)
 

fuhhh™

Newbie
Joined
Dec 5, 2009
Messages
3,441
Points
0
ok andai kata , produk PLR dah ada, Squeeza page pun dah ada.. macam mana kita nak promote kita punya squeeza page.. cara yang terbaik untuk mendapatkan lebih banyak mailing list.. mane kita nak iklan kan die..
boleh ke secara JV atau ada cara yang lain yang lebih berkesan..
emm...:)
byk caranya, dan cara plg berkesan adalah PPL :D
lepas dah siap squeeze page, promote di fb, blog, dan web yg tawarkan ruangan iklan percuma.
 

faiz_sufi

freshman
Joined
Sep 11, 2009
Messages
435
Points
0
info yang berguna untuk saya didik list saya...
kena jaga list ni betul2 sebb mereka adalah aset yang berharga..
 

Khairul Razmi

Newbie
Joined
Jul 14, 2010
Messages
107
Points
0
Gunakanlah ruangan freebies di wangcyber..medium facebook dan juga fanpage juga boleh digunakan dalam mengumpul list.Rakan anda di FB juga merupakan fresh list yg mungkin berminat.Saya cadangkan gunakan teknik split affiliate daripada Rahman Basri yg mungkin dapat membantu.kalau belum memiliki Teknik Split Affiliate boleh kunjungi blog saya..all the best
 

ilhamputra

Newbie
Joined
Nov 29, 2007
Messages
1,764
Points
36
banyak sebenarnya cara nak mengumpul list.gune blog, iklan berbayar, ppl, dari laman jualan produk. ehem.kepada yang nak belajar bina mailing list.jangan segan2 pm saya.saya akan cuba membantu :)
 
Top