Bina Laman web secara percuma

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
Salam hormat.
Kepada kengkawan wc....yang ingin mencuba bagaimana membina satu laman web pro.....saya cadangankan saudara-saudari mencuba clik banner yang saya letakan dibawah. BlueVoda memberi kita peluang mencuba membina laman web pro. Siap dengan video tutorial...langkah demi langkah bagaimana nak bermula.


Saya berharap maklumat ini akan dapat membantu saudara-saudari yang ingin mencuba bagaimana membina satu laman web.
Jika ianya berguna buat saudara...sila beri komen ye. Atau kalau ada apa-apa masalah sila tanya saya. Saya sudi menjawapnya.


Sekadar memberi ruang
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
Kepada sesiapa yang dah lihat atau download BlueVoda Web Site builder dan mempunyai apa-apa persoalaan, maka saya disini sedia menjawap apa juga persoalaan anda.

Yang benar
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
Salam hormat.
Kepada kengkawan wc....yang ingin mencuba bagaimana membina satu laman web pro.....saya cadangankan saudara-saudari mencuba clik banner yang saya letakan dibawah. BlueVoda memberi kita peluang mencuba membina laman web pro. Siap dengan video tutorial...langkah demi langkah bagaimana nak bermula.

BlueVoda Website Builder Tutorials - View Tutorials Complete A-Z video tutorials covering all aspects of building and publishing a website with the BlueVoda website builder.

TOC

Introduction to BlueVoda
How to name your BlueVoda web pages
How to set up your page properties
backgrounds, fonts, metatags
Setting up and using guide settings
Text - adding text to your pages + fonts sizes and highlights
Symbols - Insert Symbol (special characters @, £ ,© ,€ ,®, etc.....)
How to add images to your website, Photos, icons, etc...
LightBox - How to display your images via the LightBox - Very Cool!

PayPal Ecommerce Shopping Cart

This tutorial is dedicated to setting up your PayPal shopping cart for single item and multi-item shopping cart purchases, subscription creations and donations.

The below four tutorials deal exclusively with Hyperlinking your pages together. Please watch all four in the exact below order.

Fixed Menu Bars - creating and editing - MUST WATCH
Sliding Menu Bars (Drop Down) - creating and editing
Linking your pages together (Hyperlinks with text, images etc...)
Creating a Go menu (hyperlinking with a drop down menu)
Creating Text Only Menus - Google Prefers These.

How to lock images, objects and elements into place - MUST WATCH
Adding HTML to your Page (Banners, Counters, etc...)
Creating your own templates from scratch
Adding a BlueVoda template to your webpage - MUST WATCH
Tables - creating and manipulating

The below two tutorials explain how to design forms in BlueVoda

Forms (Part 1) watch first
Forms (Part 2) watch second

GuestBook - How to add a GuestBook to your website - Very Cool!
Shapes - creating and editing - Using the shapes feature
Inline Frames (Creating an iframe)
Adding html, flash, movies, music, and java code to your web pages
Logo Maker - How to use BlueVodas built in Logo Maker
Flash - More Details
Movies - More Details
Importing an existing HTML page in to BlueVoda
Previewing and printing your website
Publishing your web pages on the internet
FTP - How does BlueFTP work
Keyword Digger - Finding all the keywords for your website

Saya berharap maklumat ini akan dapat membantu saudara-saudari yang ingin mencuba bagaimana membina satu laman web.
Jika ianya berguna buat saudara...sila beri komen ye. Atau kalau ada apa-apa masalah sila tanya saya. Saya sudi menjawapnya.


Sekadar memberi ruang

Ada sesiapa yang berminat. Sila pm saya
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
dah lama dah download...
tapi tak install pun..hehe
guna macromedia je...

Dah download! terima kasih
Tapi tak install!! tak payah install-install. Kalau dah down load tak payah lah install....terus dah bolih guna dan cipta berapa banyak laman web yang kita mahu.
Bolih buat logo sendiri ( bluevoda bagi free template ) dan macam-macam adaaaaa.
Tak perlu tahu html dan sebagainya.
Bolih tambah pendapatan lagi...... ( web designer )
Bak kata pepatah orang tua-tua....tak ada rotan akar pun berguna.
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
Dah download! terima kasih
Tapi tak install!! tak payah install-install. Kalau dah down load tak payah lah install....terus dah bolih guna dan cipta berapa banyak laman web yang kita mahu.
Bolih buat logo sendiri ( bluevoda bagi free template ) dan macam-macam adaaaaa.
Tak perlu tahu html dan sebagainya.
Bolih tambah pendapatan lagi...... ( web designer )
Bak kata pepatah orang tua-tua....tak ada rotan akar pun berguna.

Kepada saudara yang telah dowlnload Bluevoda FREE Website builder disini ingin saya menyatakan bahawa dari 09-04-2007 sahingga ke tarikh 23.02.08 sebanyak 1250 download telah dicatitkan di Incoming Traffic Log.( bolih tahan juga ye).Dan kebanyakan dari trafic ini datangnya dari WANGCYBER.com forums.

Terima kasih kepada WC. Tanpa anda siapalah saya. dan tak mungkin saya mendapat sebanyak 1250 download tu.Bermakna hampir setiap hari ada sahaja kawan-kawan yang yang mengambil kesempatan untuk download dan mencuba FREE WEBSITE BUILDER Ini dari Blue Voda.

Saya percaya mungkin anda mempunyai lain-lain TOOLS untuk membina laman web secara percuma. Tapi BlueVoda freeeeeeee website memang berbeza dan amat menyenangkan kita mempunyai satu laman web yang sungguh pro dan hebat.

Saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk bertukar fikiran dan pengalaman dengan saudara-saudara yang telah download dan gunakan Freeeee website builder dari BlueVoda ini. Apakah kekuatanya dan apakah kelemahanya.
Apakata kita kongsi bersama di ruangan yang hebat ini.
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
thanks bro..bleh belajar slow2 cara buat website

Terima kasih,
Kalau ada apa-apa masalah bolih PM saya.
Kerana saya dah guna BlueVoda Free Website lebih dari 2 Tahun.
Modah...copy and paste.....publish.
Affiliate Progrem BV dapat USD 75.00 USD.
Forum Wangcyber saya dapat lebih dari 1000 down load. 10% dah guna BV dan publish website guna BV.
Dari segi pendapatan 100 user X USD 75.00.
Terima kasih WangCyber dan BlueVoda
 

tunee

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
4
Points
0
Salam, ikut pengalaman saya bina laman web di laman web percuma biasanya berakhir dengan laman web dipadam setelah sekian lama.

Ini juga berlaku ketika saya hosting di geocities akibat lama sgt tak update. Alamat hosting juga tidak komersial kerana perlu letak http://www.geocities.com/nama laman web anda..

jadi saya mencadangkan anda melabur serendah RM 10 dengan menggunakan Senanghosting :)

http://www.senanghosting.com
 

jpx

freshman
Joined
May 27, 2008
Messages
15
Points
1
Bagus lah tu, seorang promote affiliate link, seorang lagi promote web hosting sendiri.

Bluevoda rasenyer tak cukup popular dan mungkin tak power, sebab kalau power dan tentu ler blog, dan laman web pembangunan web yang berprofil tinggi dah review. Ini cume pendapat sayer~

Tentang senanghosting.com, laman web tuan tidak meyakinkan sayer untuk mendapatkan akaun di sane, kerane tak nampak profesional. Kalau tak percaye cakap sayer, kalau tuan upah maner-maner pereka laman web yang profesional, InsyaAllah jualan tuan akang meningkat dengan mendadak.

Sekadar pandangan peribadi sayer.
 

tunee

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
4
Points
0
Jpx

okay dah redesign semula web hosting tersebut. Sebenarnya bukan tak professional design webhosting senanghosting.com tapi sebab guna concept web 2.0. maybe jpx perlu sentiasa update dgn teknologi web design. jgn mare ye..


lagi satu kalau nak iklan perniagaan percuma di http://www.percuma-iklan.com
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
Buka semula thread ini...sesiapa yang dah download dan memerlukan tunjuk ajar saya sedia membantu.

Dalam 30 minit anda dah bolih siapkan satu laman web....esok dah bolih lihat di Internet
 
Last edited:

wanserdang

freshman
Joined
Aug 2, 2008
Messages
49
Points
6
bos saya salah seorang pendowload bluevoda ni...
saya punyai soalan. Macamana kita nak export html ada cara ker?...
tolong bantu saya newbie ni... dah pening kepala saya ni.
 

emf

Newbie
Joined
Dec 8, 2009
Messages
191
Points
16
Wah bagus jugak ni boleh belajar buat website.....pening2
 
Top