Betul tak cara saya?

nalzaron

freshman
Joined
Jun 13, 2009
Messages
1,018
Points
0
Salam.. saya baru je follow bisnes internet ni.. so boleh tak komen kekurangan dlm web saya http://www.ustazniaga.co.cc ?? tq bebanyak wajazakallah..
 

nabieel

Newbie
Joined
Jul 8, 2007
Messages
290
Points
16
la... tak salah kan sambil belajar sambil promote.. untuk kebaikan bersama kan blueprint.. boleh x? :)
web tu ok..cuma video bawah tu mcm tak de kena mengena je..

dan gambar paling bawah tak center..
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
26

sayyidbest

Senior
Joined
Apr 20, 2009
Messages
1,353
Points
38
kalau nak orang fokus terhadap barang yang kita na jual, bagi layout tu kemas sikit.
buang iklan dan widget2 yang tak berkenaan tu.
kasi touch up template. Kalau nak letak iklan pun bagilah tersusun dan seda mata memandang. :)

kalau buat web e-commerce lagi bagus ni. guna niagakit akan akan launch tak tahu bila lagi tu. haha
yup.Betul skali.Lagi2 website yang ada affiliate.Iklan yang merapu tu keluarkan jer.
 

Dihaz84

Newbie
Joined
Apr 10, 2009
Messages
1,241
Points
0
kalau nak orang fokus terhadap barang yang kita na jual, bagi layout tu kemas sikit.
buang iklan dan widget2 yang tak berkenaan tu.
kasi touch up template. Kalau nak letak iklan pun bagilah tersusun dan seda mata memandang. :)

kalau buat web e-commerce lagi bagus ni. guna niagakit akan akan launch tak tahu bila lagi tu. haha
tol tu tol tol.Biak kemas skit.kalau ada rezeki,bley buat program affiliate.Jualan meningkat.
 

hafreze

freshman
Joined
Sep 15, 2007
Messages
274
Points
16
website ni fokus untuk jualan.

My personal advise:

1. buang semua iklan-iklan affiliate, seperti harakah and so on.

2. buang video budak comel & baik.

3. buang jam di sidebar. (kat laptop masing-masing semua ada jam)

4. letak iklan nuffnang, tak berapa appropriate. Sometime dia keluar iklan yang tk match dengan content keislaman. saranan saya, buangkan je.

5. kasi kemas, terlalu banyak iklan.

6. Fokus pada jualan sahaja. tinggalkan testimonial pembaca.

7. gunakan wordpress, domain berbayar. kos setahun dalam RM100 sahaja.
 

ZaRul

Senior
Joined
Jan 22, 2009
Messages
1,780
Points
0
mmg banyak kekurangan ni ustaz,apa yg di beritahu oleh rakan2 wc ni semua betul,,,so kena reconstruct balik website ustaz ni...selamat maju jaya ustaz
 

nalzaron

freshman
Joined
Jun 13, 2009
Messages
1,018
Points
0
tq banyak2 dengan komen n pujian yang membina tu ya... macamana nak bg center gmbar yang paling bawah tu ye??... poduk muslimah n muslimin semuanya ada ya... muda lagi ke??? tq banyak2 khairilz.. ehehehe :)
 

ama

Newbie
Joined
Mar 8, 2009
Messages
413
Points
0
Blog dah ok dah tu bro..cume video budak baik tu x padan la:)
sy xleh komen byk2 ni..sy pom newbie..he3:D
pape pom gud luck bro..
 

nabieel

Newbie
Joined
Jul 8, 2007
Messages
290
Points
16
ya..kesian budak tu pun di letakkan di web jualan..nak kena lelong ke pe :D
 

nalzaron

freshman
Joined
Jun 13, 2009
Messages
1,018
Points
0
ama lalu2 je kat web saya dah tengok produk ke?? tak lelong la.. anak buah tu.. alhamdulillah berkat nasihat kawan2 saya dah buang benda2 mengarut di blog saya.. nampak hensem sket blog tu... tq banyak2
 

wawwi.com

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,120
Points
38
tq banyak2 dengan komen n pujian yang membina tu ya... macamana nak bg center gmbar yang paling bawah tu ye??... poduk muslimah n muslimin semuanya ada ya... muda lagi ke??? tq banyak2 khairilz.. ehehehe :)
Cuba letakBBni
kod bb gambar kat dalam ni and endBBni​

1 2 3 4 5
ikut step bawah susun baik2x cam atas,
1-guna tau [center
2-tutup center dengan ]
3-kod gambar BB hang kat sini
4-bukak lik [/center
5-tutup lik /center]
Guna [ bukan <
 
Last edited:
Top