best telco/internet provider untuk perniagaan online?

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
448
Points
28
ada ke pakej internet yang berbaloi untuk peniaga kecil yang berniaga online?
dari segi apa tu
speed
data
coverage

klu utk jimat xox sesuai tp sangat limited la, ada wifi bru guna wifi
sebb data bole tarik sikit2
 

manpit

freshman
Joined
Aug 30, 2019
Messages
34
Points
8
Age
23
Klu ikutkan skrg ni mmg banyk dh pakej untuk peniaga kann. Sebb nk mnggalakkan org rmai untuk berniaga or bisnes.. Sy pun bru je baca haritu
haah.. sbrnaya mmg banyak. sbb usually org klu promote bisnes ni mmg dekat fb bnykk. bru bru ni ada kan
 

Mubaraksofea

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
4
Points
1
Age
25
Klu ikutkan skrg ni mmg banyk dh pakej untuk peniaga kann. Sebb nk mnggalakkan org rmai untuk berniaga or bisnes.. Sy pun bru je baca haritu
ehh srsla? sy x tau plak psl ni. cube share skitt. mne le tau sy pun bleh join kn hhihii. xpun share kat kwn2 skli +MataBulat+
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
97
Points
8
haah.. sbrnaya mmg banyak. sbb usually org klu promote bisnes ni mmg dekat fb bnykk. bru bru ni ada kan
Yes. Sbb kn bulan ni peniaga2 kecil punya event kan.. Kira nk meraikan gitu biar rmai join bisnes.. Hritu ada perasan psl unifi business pnya
Post automatically merged:

ehh srsla? sy x tau plak psl ni. cube share skitt. mne le tau sy pun bleh join kn hhihii. xpun share kat kwn2 skli +MataBulat+
Ya awk.. Actually unifi ada buat pakej utk yg berbisnes tau.. Rsnyenya klu internet lain xde lgi kot pakej cmnii.. Tpi glad that unifi biz ada buat.. Smua ptut try!
 
Last edited:

manpit

freshman
Joined
Aug 30, 2019
Messages
34
Points
8
Age
23
Yes. Sbb kn bulan ni peniaga2 kecil punya event kan.. Kira nk meraikan gitu biar rmai join bisnes.. Hritu ada perasan psl unifi business pnya
Post automatically merged:


Ya awk.. Actually unifi ada buat pakej utk yg berbisnes tau.. Rsnyenya klu internet lain xde lgi kot pakej cmnii.. Tpi glad that unifi biz ada buat.. Smua ptut try!
ohh yela.. hbt jgak eh unifi sbb ada pakej untuk bisnes pnya. bgi aq yg duduk jauh2 tu mmg elok la guna.. lgi2 kalu tmpt jenis susah dpt line ke kn
 

Mubaraksofea

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
4
Points
1
Age
25
Yes. Sbb kn bulan ni peniaga2 kecil punya event kan.. Kira nk meraikan gitu biar rmai join bisnes.. Hritu ada perasan psl unifi business pnya
Post automatically merged:


Ya awk.. Actually unifi ada buat pakej utk yg berbisnes tau.. Rsnyenya klu internet lain xde lgi kot pakej cmnii.. Tpi glad that unifi biz ada buat.. Smua ptut try!
laa yeke.. sy bru tau laa psl ni.. dh lme ke ehh ada.. apa je yg kite dpt klu guna under unifi tu?
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
97
Points
8
ohh yela.. hbt jgak eh unifi sbb ada pakej untuk bisnes pnya. bgi aq yg duduk jauh2 tu mmg elok la guna.. lgi2 kalu tmpt jenis susah dpt line ke kn
Haah.. Lgipun nk subscribe tu x susah pun.. Skrg ni pun dirg dh start promote since 27 jun haritu ada campaign sme kann
 

manpit

freshman
Joined
Aug 30, 2019
Messages
34
Points
8
Age
23
Haah.. Lgipun nk subscribe tu x susah pun.. Skrg ni pun dirg dh start promote since 27 jun haritu ada campaign sme kann
rasanya dlm 2 minggu gk en dia pnya event tu.. ada tgk dkt iklan2 kat fb tu.. rmai jgk artis yg diorg bwk
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
97
Points
8
laa yeke.. sy bru tau laa psl ni.. dh lme ke ehh ada.. apa je yg kite dpt klu guna under unifi tu?
Internet awk obviously akn lgi lju.. Lpstu diorg ada offer, so, awk x perlu byr mhl pun stiap bulan... Yela sbb mse MCO mmg bnyk business yg affected.. So kita ni ada pluang nk guna under unifi, mmg kena rebut +Terharu+
Post automatically merged:

rasanya dlm 2 minggu gk en dia pnya event tu.. ada tgk dkt iklan2 kat fb tu.. rmai jgk artis yg diorg bwk
Btuul. Lme event tu sbb mmg ada bnyk benefits dia pun kn, bleh trik lgi rmai org bisnes hihih..
 

Mubaraksofea

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
4
Points
1
Age
25
Internet awk obviously akn lgi lju.. Lpstu diorg ada offer, so, awk x perlu byr mhl pun stiap bulan... Yela sbb mse MCO mmg bnyk business yg affected.. So kita ni ada pluang nk guna under unifi, mmg kena rebut +Terharu+
Post automatically merged:


Btuul. Lme event tu sbb mmg ada bnyk benefits dia pun kn, bleh trik lgi rmai org bisnes hihih..
woww yekerr. ptutlaa kwn pun ada mention jgk sbnrnya.. tpi x tau plak unifi tu bleh guner utk bisnes.. kt mne ehh nk tgk psl ni?
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
97
Points
8
woww yekerr. ptutlaa kwn pun ada mention jgk sbnrnya.. tpi x tau plak unifi tu bleh guner utk bisnes.. kt mne ehh nk tgk psl ni?
Yess.. Lgipun senang je sbb unifi ni pun rmai je org tau kann. Bleh tgk kat sini
Post automatically merged:

Yess.. Lgipun senang je sbb unifi ni pun rmai je org tau kann. Bleh tgk kat sini
Tkpun bleh jgak cari je dkt mana mana social media awk, #BelanjaDiSME. Kt situ pun mmg ada je byk info dah
 

Mubaraksofea

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
4
Points
1
Age
25

Hazelsophea

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
1
Points
1
Age
22
Yes. Sbb kn bulan ni peniaga2 kecil punya event kan.. Kira nk meraikan gitu biar rmai join bisnes.. Hritu ada perasan psl unifi business pnya
Post automatically merged:


Ya awk.. Actually unifi ada buat pakej utk yg berbisnes tau.. Rsnyenya klu internet lain xde lgi kot pakej cmnii.. Tpi glad that unifi biz ada buat.. Smua ptut try!
uish ni yang baru punya ke? best ke guna yang ni?
 

Niscr7

freshman
Joined
Jul 3, 2022
Messages
1
Points
1
Age
21
Internet awk obviously akn lgi lju.. Lpstu diorg ada offer, so, awk x perlu byr mhl pun stiap bulan... Yela sbb mse MCO mmg bnyk business yg affected.. So kita ni ada pluang nk guna under unifi, mmg kena rebut +Terharu+
Post automatically merged:


Btuul. Lme event tu sbb mmg ada bnyk benefits dia pun kn, bleh trik lgi rmai org bisnes hihih..
Wah best jugak ni
 
Top