best telco/internet provider untuk perniagaan online?

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
455
Points
28
ada ke pakej internet yang berbaloi untuk peniaga kecil yang berniaga online?
dari segi apa tu
speed
data
coverage

klu utk jimat xox sesuai tp sangat limited la, ada wifi bru guna wifi
sebb data bole tarik sikit2
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
99
Points
8
ada ke pakej internet yang berbaloi untuk peniaga kecil yang berniaga online?
Klu ikutkan skrg ni mmg banyk dh pakej untuk peniaga kan, kalau nak yang berbaloi and murah, ambik je pakej tn punya. Boleh pilih kut sesuai dengan bajet kita...
 
Last edited:

manpit

freshman
Joined
Aug 30, 2019
Messages
34
Points
8
Age
23
Klu ikutkan skrg ni mmg banyk dh pakej untuk peniaga kann. Sebb nk mnggalakkan org rmai untuk berniaga or bisnes.. Sy pun bru je baca haritu
haah.. sbrnaya mmg banyak. sbb usually org klu promote bisnes ni mmg dekat fb bnykk. bru bru ni ada kan
 

Mubaraksofea

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
4
Points
1
Age
26
Klu ikutkan skrg ni mmg banyk dh pakej untuk peniaga kann. Sebb nk mnggalakkan org rmai untuk berniaga or bisnes.. Sy pun bru je baca haritu
ehh srsla? sy x tau plak psl ni. cube share skitt. mne le tau sy pun bleh join kn hhihii. xpun share kat kwn2 skli +MataBulat+
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
99
Points
8
haah.. sbrnaya mmg banyak. sbb usually org klu promote bisnes ni mmg dekat fb bnykk. bru bru ni ada kan
Yes, nak senang tengok je website unifi. macam2 pakej dia ada, semua berbaloi, tapi bagi saya yang digital solutions tu memang berbaloi lah.
Post automatically merged:

ehh srsla? sy x tau plak psl ni. cube share skitt. mne le tau sy pun bleh join kn hhihii. xpun share kat kwn2 skli +MataBulat+
Ya awk.. Actually unifi ada buat pakej utk yg berbisnes tau.. Rsnyenya klu internet lain xde lgi kot pakej cmnii.. Tpi glad that unifi biz ada buat.. Smua ptut try!
 
Last edited:

manpit

freshman
Joined
Aug 30, 2019
Messages
34
Points
8
Age
23
Yes. Sbb kn bulan ni peniaga2 kecil punya event kan.. Kira nk meraikan gitu biar rmai join bisnes.. Hritu ada perasan psl unifi business pnya
Post automatically merged:


Ya awk.. Actually unifi ada buat pakej utk yg berbisnes tau.. Rsnyenya klu internet lain xde lgi kot pakej cmnii.. Tpi glad that unifi biz ada buat.. Smua ptut try!
ohh yela.. hbt jgak eh unifi sbb ada pakej untuk bisnes pnya. bgi aq yg duduk jauh2 tu mmg elok la guna.. lgi2 kalu tmpt jenis susah dpt line ke kn
 

Mubaraksofea

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
4
Points
1
Age
26
Yes. Sbb kn bulan ni peniaga2 kecil punya event kan.. Kira nk meraikan gitu biar rmai join bisnes.. Hritu ada perasan psl unifi business pnya
Post automatically merged:


Ya awk.. Actually unifi ada buat pakej utk yg berbisnes tau.. Rsnyenya klu internet lain xde lgi kot pakej cmnii.. Tpi glad that unifi biz ada buat.. Smua ptut try!
laa yeke.. sy bru tau laa psl ni.. dh lme ke ehh ada.. apa je yg kite dpt klu guna under unifi tu?
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
99
Points
8
ohh yela.. hbt jgak eh unifi sbb ada pakej untuk bisnes pnya. bgi aq yg duduk jauh2 tu mmg elok la guna.. lgi2 kalu tmpt jenis susah dpt line ke kn
Haah.. Lgipun nk subscribe tu x susah pun.. Just pilih je pakej yang kita nak, paling murah 24.90, tak sampai 30 ringgit pun awak.
 
Last edited:

manpit

freshman
Joined
Aug 30, 2019
Messages
34
Points
8
Age
23
Murah sangat, memang berbaloi, kalau nak internet laju boleh pair dengan pakej connectivity
 
Last edited:

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
99
Points
8
laa yeke.. sy bru tau laa psl ni.. dh lme ke ehh ada.. apa je yg kite dpt klu guna under unifi tu?
Internet awk obviously akn lgi lju.. Lpstu diorg ada offer, so, awk x perlu byr mhl pun stiap bulan... Yela sbb mse MCO mmg bnyk business yg affected.. So kita ni ada pluang nk guna under unifi, mmg kena rebut +Terharu+
Post automatically merged:

rasanya dlm 2 minggu gk en dia pnya event tu.. ada tgk dkt iklan2 kat fb tu.. rmai jgk artis yg diorg bwk
Btuul. Kalau rasa nak senang buat business, nak tarik lagi ramai customer, invest lah kat package unifi. Murah tapi ilmu yang kita dapat tu dapat guna seumur hidup tau.
 
Last edited:

Mubaraksofea

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
4
Points
1
Age
26
Internet awk obviously akn lgi lju.. Lpstu diorg ada offer, so, awk x perlu byr mhl pun stiap bulan... Yela sbb mse MCO mmg bnyk business yg affected.. So kita ni ada pluang nk guna under unifi, mmg kena rebut +Terharu+
Post automatically merged:


Btuul. Lme event tu sbb mmg ada bnyk benefits dia pun kn, bleh trik lgi rmai org bisnes hihih..
woww yekerr. ptutlaa kwn pun ada mention jgk sbnrnya.. tpi x tau plak unifi tu bleh guner utk bisnes.. kt mne ehh nk tgk psl ni?
 

nirachan

junior
Joined
Sep 11, 2013
Messages
99
Points
8
woww yekerr. ptutlaa kwn pun ada mention jgk sbnrnya.. tpi x tau plak unifi tu bleh guner utk bisnes.. kt mne ehh nk tgk psl ni?
Yess.. Lgipun senang je sbb unifi ni pun rmai je org tau kann. Bleh tgk kat sini https://biz.unifi.com.my/business/smegrant
Yess.. Lgipun senang je sbb unifi ni pun rmai je org tau kann. Bleh tgk kat sini
Bagi saya memang berbaloi lagi2 kita yang baru nak buat bisnes ni, dari spend beribu, baik kita jimat duit kat sini.
 
Last edited:

Mubaraksofea

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
4
Points
1
Age
26

Hazelsophea

freshman
Joined
Jun 27, 2022
Messages
1
Points
1
Age
22
Yes. Sbb kn bulan ni peniaga2 kecil punya event kan.. Kira nk meraikan gitu biar rmai join bisnes.. Hritu ada perasan psl unifi business pnya
Post automatically merged:


Ya awk.. Actually unifi ada buat pakej utk yg berbisnes tau.. Rsnyenya klu internet lain xde lgi kot pakej cmnii.. Tpi glad that unifi biz ada buat.. Smua ptut try!
uish ni yang baru punya ke? best ke guna yang ni?
 

Niscr7

freshman
Joined
Jul 3, 2022
Messages
1
Points
1
Age
21
Internet awk obviously akn lgi lju.. Lpstu diorg ada offer, so, awk x perlu byr mhl pun stiap bulan... Yela sbb mse MCO mmg bnyk business yg affected.. So kita ni ada pluang nk guna under unifi, mmg kena rebut +Terharu+
Post automatically merged:


Btuul. Lme event tu sbb mmg ada bnyk benefits dia pun kn, bleh trik lgi rmai org bisnes hihih..
Wah best jugak ni
 

weiyao

freshman
Joined
Jun 18, 2013
Messages
16
Points
3
uish ni yang baru punya ke? best ke guna yang ni?
Best sis, jimat betul guna yang ni, takyah datang kelas beribu pun setiap bulan, cukup yang ni, ilmu macam2 dapat. Saya dari tak tahu marketing terus dah pandai nak cari customer berkat subscribe pakej tm tu.
Post automatically merged:

Wah best jugak ni
Sis join la, kalau buat business online, memang function guna package ni, dia siapa bagi discount tau untuk internet. Memang laju lah sis lepas ni reply chat customer hehe
Post automatically merged:

dari segi apa tu
speed
data
coverage

klu utk jimat xox sesuai tp sangat limited la, ada wifi bru guna wifi
sebb data bole tarik sikit2
Unifi pun okay sis. Jarang unifi buat hal. Tambah2 lagi kalau buat business, sekejap je chat masuk.
Post automatically merged:

woww yekerr. ptutlaa kwn pun ada mention jgk sbnrnya.. tpi x tau plak unifi tu bleh guner utk bisnes.. kt mne ehh nk tgk psl ni?
Tengok kat sini awak https://biz.unifi.com.my/business/smegrant boleh pilih ikut budget yang sesuai, semua affordable & berbaloi.
 
Last edited:
Top