Bersenam dkt rumah PKP2.0

Junaidahsaat

freshman
Joined
Aug 19, 2016
Messages
17
Points
1
Age
40
Rasa pahit?? Ke sebab clorine kuat sgt kot air kat rumah awk tu.. Beli je lah air mineral biasa dlm botol byk2..
Mungkin lah tu yg sampai gatal2 tekak.... Tapi nak buat macam mana dah itu je sumber air yg ada kat rumah sy tue.... Leceh beli botol2 ni nak bawak balik rumah berat.... Sy ingat nak pasang lah panasonic ionizer tu.... Harga mahal lah jugak tapi nak dikira dgn beli air botol byk2 mcm sama jek ...
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
66
Points
8
Urmmm sgt tak pratikal beli air botol mineral sampai ke tua sebab kira lah dalam setahun mungkin boleh cecah ribu2!! Hishhh baik pasang water filter je lagi berbaloi rasanya....
Betul sgt tak praktikal.. Kalau guna panasonic ionizer, dia psang kt paip air dapur pun still tk perlu masak sbb dh ada sistem microfiltration.. Tapis smpai air betul2 bersih... Dan tk de la kita jatuh sakit sebab dia jaga perut kita
Post automatically merged:

Mungkin lah tu yg sampai gatal2 tekak.... Tapi nak buat macam mana dah itu je sumber air yg ada kat rumah sy tue.... Leceh beli botol2 ni nak bawak balik rumah berat.... Sy ingat nak pasang lah panasonic ionizer tu.... Harga mahal lah jugak tapi nak dikira dgn beli air botol byk2 mcm sama jek ...
Selain boleh dibuat minum, boleh jgak guna utk masakan.. Guna air beralkali boleh lembut kn daging dan fresh je... Rendam sayur pun still rasa manis sayur.. So time pkp bkn je boleh bersenam tapi jaga kesihatan gak
 

bazinga8888

freshman
Joined
Feb 14, 2012
Messages
43
Points
6
Mungkin lah tu yg sampai gatal2 tekak.... Tapi nak buat macam mana dah itu je sumber air yg ada kat rumah sy tue.... Leceh beli botol2 ni nak bawak balik rumah berat.... Sy ingat nak pasang lah panasonic ionizer tu.... Harga mahal lah jugak tapi nak dikira dgn beli air botol byk2 mcm sama jek ...
Mmang lah tapi kalau itu je cara dari minum air paip lepas tu masak, sakit tekak, gatal semua hahaha. Tapi betul lah tengok kat panasonic, water purifier alkaline dia ada yg rm 3000 ke bwah jadi jimat lah dari beli botol.
Post automatically merged:

Selain boleh dibuat minum, boleh jgak guna utk masakan.. Guna air beralkali boleh lembut kn daging dan fresh je... Rendam sayur pun still rasa manis sayur.. So time pkp bkn je boleh bersenam tapi jaga kesihatan gak
Ohhh boleh buat utk letak kat masakan. Bagus ni bini ak mesti suka! Nak hidup sihat kena berkorban sikit duit hahaha ye lah mencegah penyakit dari merawat kan.
 

kuritasotong

freshman
Joined
Jan 25, 2021
Messages
6
Points
1
Age
28
Aahhhh laaah! Bila awk ckp macam ni bru saya tersedar kenapa tak beli je water filter link pun dah ada orang bagi.. Kan buat penat je saya angkat air mineral botol berkotak2 selama ni haha
aihhh srs la xde water filter kat rumah menyusahkan nau pi beli air kat kedai selalu lagi2 time pkp ni
 

bunkplea

freshman
Joined
Jan 26, 2021
Messages
3
Points
1
Age
21
minum alkaline water pun bagus jugak, dia kasi energy kan..bagus utk senam
 

NaddyMaddy

freshman
Joined
Aug 10, 2016
Messages
5
Points
1
Age
35
aihhh srs la xde water filter kat rumah menyusahkan nau pi beli air kat kedai selalu lagi2 time pkp ni
ya saya mmg tak pernah beli lagi hihi, pernah terfikir tak tak tau nk beli yg mana..tp mcm berminat pulak terdengar alkaline water filter tu
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
66
Points
8
minum alkaline water pun bagus jugak, dia kasi energy kan..bagus utk senam
btol tu,bila bersenam ni otot kita akan jadi kejang,so kadar pH akan menurun dlm otot so dia jadi letih..jadi air alkali ni dia kasi neutral kan balik kadar lactic acid dlm otot tu
 

bunkplea

freshman
Joined
Jan 26, 2021
Messages
3
Points
1
Age
21
btol tu,bila bersenam ni otot kita akan jadi kejang,so kadar pH akan menurun dlm otot so dia jadi letih..jadi air alkali ni dia kasi neutral kan balik kadar lactic acid dlm otot tu
yup,pernah dgr tp sy tak pernah minum lah.
Post automatically merged:

kalau ada yg dkt sini nk tambah kan tenaga masa senam time pkp ni, mungkin boleh try.
 

kuritasotong

freshman
Joined
Jan 25, 2021
Messages
6
Points
1
Age
28
yup,pernah dgr tp sy tak pernah minum lah.
Post automatically merged:

kalau ada yg dkt sini nk tambah kan tenaga masa senam time pkp ni, mungkin boleh try.
padu boss, ni mesti set set kaki gym skali hahahahah
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
66
Points
8
yup,pernah dgr tp sy tak pernah minum lah.
Post automatically merged:

kalau ada yg dkt sini nk tambah kan tenaga masa senam time pkp ni, mungkin boleh try.
yaa, air alkali ni memang femes terutamanya di kalangan atlet2...kita pun patut amalkan hidup yg lebih sihat!! hilangkan rasa asyik tak bermaya tu, tak elok karang lama2 nnti efek kesihatan kita...masetu la baru menyesal tak aktif masa muda2

sejak saya minum air alkali dari water filter tu, memang rasa sgt berbeza dari dulu...badan rasa lagi ada tenaga, takda masalah berkerja sampai petang balik tu still boleh jogging +Menggoda+
 
Last edited:

myroslimh

freshman
Joined
Oct 7, 2006
Messages
8
Points
1
Saya musim PKP ni cara nak maintain fitness dan maintain berat..kayuh basikal dan ambil pemakanan yg tinggi kandungan anti-oksidan
 
Top