Bersenam dkt rumah PKP2.0

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
62
Points
8
Tahun lepas, aku buat membership Babel, sbb aku betul2 nk kuruskan badan pastu nk maintain la kesihatan...so far mmg best, walaupun mahal sikit tp berbaloi (tak silap aku masetu ada discount, utk 3 bulan rm1k so kiranya 1 bulan tu around rm300, sama je mcm Celebrity Fitness)
aku pernah ambil trainer, tp sekejap je pastu aku work out sendiri guna equipment dkt gym tu
Dlm 2 bulan, dh turun 6kg...rasa bangga gila

Tapi rasa bangga tu skejap je sbb tiba2 pkp2.0 lak....pastu aku wfh, mmg tak gerak ah non stop makan je, skarang berat naik balik. haistt...!!. ada try nak jogging la area rumah je, tp feel dia tak sama mcm kat gym. lama2 tu slowly tinggal, skarang badan dh lesu balik takda motivasi nk bersenam dah.
PASTU ENTAH KENAPA LAAA area rumah aku kalau petang ramai gila jogging, social distancing nya takda langsung -____- (noob)

skarang aku jadi couch potato je la +Tunduk+

siapa boleh relate
 

notkaren

freshman
Joined
Jan 18, 2021
Messages
8
Points
1
Tahun lepas, aku buat membership Babel, sbb aku betul2 nk kuruskan badan pastu nk maintain la kesihatan...so far mmg best, walaupun mahal sikit tp berbaloi (tak silap aku masetu ada discount, utk 3 bulan rm1k so kiranya 1 bulan tu around rm300, sama je mcm Celebrity Fitness)
aku pernah ambil trainer, tp sekejap je pastu aku work out sendiri guna equipment dkt gym tu
Dlm 2 bulan, dh turun 6kg...rasa bangga gila

Tapi rasa bangga tu skejap je sbb tiba2 pkp2.0 lak....pastu aku wfh, mmg tak gerak ah non stop makan je, skarang berat naik balik. haistt...!!. ada try nak jogging la area rumah je, tp feel dia tak sama mcm kat gym. lama2 tu slowly tinggal, skarang badan dh lesu balik takda motivasi nk bersenam dah.
PASTU ENTAH KENAPA LAAA area rumah aku kalau petang ramai gila jogging, social distancing nya takda langsung -____- (noob)

skarang aku jadi couch potato je la +Tunduk+

siapa boleh relate
bagusnya workout, i ni dari dulu slalu ckp nk work out tapi tak buat2 hahahhaahha kalau exercise 10 min je pun dh start penat gils+Haha+ cane tah org maintain stamina
 

bazinga8888

freshman
Joined
Feb 14, 2012
Messages
43
Points
6
Aku pun dulu tryin hard jugak gila2 nak badan sado tapi kena pecahkan lemak dulu sebab aku berbadan agak besar.. tapi aku sendiri tak tau caranya sampai sekarang.. kalau sape2 ade tips mehh tepek sini hehehe
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
66
Points
8
bagusnya workout, i ni dari dulu slalu ckp nk work out tapi tak buat2 hahahhaahha kalau exercise 10 min je pun dh start penat gils+Haha+ cane tah org maintain stamina
Betul boleh workout tapi utk pemula, buat je cardio 20-30 mins pun jadi lah buat 3-4 hari sekali utk stamina .. i pun dulu macam tu tapi makan memang jaga, air kena minum byk2 ..
Post automatically merged:

Aku pun dulu tryin hard jugak gila2 nak badan sado tapi kena pecahkan lemak dulu sebab aku berbadan agak besar.. tapi aku sendiri tak tau caranya sampai sekarang.. kalau sape2 ade tips mehh tepek sini hehehe
Hahahhaa kalau utk sado, try minum fat burner dulu bila lemak dah turun, minum protein & air masak yg cukup utk dia balance dalam badan ..
 
Last edited:

Junaidahsaat

freshman
Joined
Aug 19, 2016
Messages
17
Points
1
Age
40
Hahahhaa kalau utk sado, try minum fat burner dulu bila lemak dah turun, minum protein & air masak yg cukup utk dia balance dalam badan ..

Hmmm,, ok ke minum fat burner saya mcm takot nk minum tp mcm nk try huhu,,
 
Last edited:

kuritasotong

freshman
Joined
Jan 25, 2021
Messages
6
Points
1
Age
28
Tahun lepas, aku buat membership Babel, sbb aku betul2 nk kuruskan badan pastu nk maintain la kesihatan...so far mmg best, walaupun mahal sikit tp berbaloi (tak silap aku masetu ada discount, utk 3 bulan rm1k so kiranya 1 bulan tu around rm300, sama je mcm Celebrity Fitness)
aku pernah ambil trainer, tp sekejap je pastu aku work out sendiri guna equipment dkt gym tu
Dlm 2 bulan, dh turun 6kg...rasa bangga gila

Tapi rasa bangga tu skejap je sbb tiba2 pkp2.0 lak....pastu aku wfh, mmg tak gerak ah non stop makan je, skarang berat naik balik. haistt...!!. ada try nak jogging la area rumah je, tp feel dia tak sama mcm kat gym. lama2 tu slowly tinggal, skarang badan dh lesu balik takda motivasi nk bersenam dah.
PASTU ENTAH KENAPA LAAA area rumah aku kalau petang ramai gila jogging, social distancing nya takda langsung -____- (noob)

skarang aku jadi couch potato je la +Tunduk+

siapa boleh relate

perghhhh dak2 gym... Mahal doh subscribe membership camtu, tak mampu . Aku exercise dkt rumah je, pumping dlm bilik xD kalau nk try tingkatkan balik motivasi, warm up dulu sikit pastu baru buat full work out
Post automatically merged:

Aku pun dulu tryin hard jugak gila2 nak badan sado tapi kena pecahkan lemak dulu sebab aku berbadan agak besar.. tapi aku sendiri tak tau caranya sampai sekarang.. kalau sape2 ade tips mehh tepek sini hehehe

kalau nk pecahkan lemak, makanan mmg kena jaga bro.... Jgn makan byk sgt makanan ringan atau manisan, comfirm naik mendadak. Kalau nk sado kena start dari situ
 
Last edited:

Milkis

freshman
Joined
Sep 19, 2016
Messages
8
Points
1
Age
30
saya pun struggle gak nk consisten bab exercise ni tp saya push je diri, sbb if tak nnti sampai bila2 berat badan tak turun2
Post automatically merged:

bagusnya workout, i ni dari dulu slalu ckp nk work out tapi tak buat2 hahahhaahha kalau exercise 10 min je pun dh start penat gils+Haha+ cane tah org maintain stamina
Kalau nak stamina kena ada energy yg ok,mcm saya, saya make sure makan byk telur pagi2...sbb protein kan, pastu dia mengenyangkan so takde la asyik2 nk snacking jers
 
Last edited:

ErikaMailany

freshman
Joined
Sep 6, 2016
Messages
9
Points
1
Age
33
saya pun struggle gak nk consisten bab exercise ni tp saya push je diri, sbb if tak nnti sampai bila2 berat badan tak turun2
ya doh, saya pun paksa diri sendiri work out dh penat tgk org badan lawo2 dkt tiktok huhuhuhuhu +Berpeluh+
 
Last edited:

NaddyMaddy

freshman
Joined
Aug 10, 2016
Messages
5
Points
1
Age
35
ya doh, saya pun paksa diri sendiri work out dh penat tgk org badan lawo2 dkt tiktok huhuhuhuhu +Berpeluh+
hahahaha insekio kan tengok diorang in shape +Aghh+ I ada kinetic bike dkt rumah. lepas kerja mesti naik sekurang-kurangnya mcm 20 minit la
so dlm hari tu ada la activiti "exercise" sikit luls
 
Last edited:

piupiu8

freshman
Joined
Jan 25, 2021
Messages
3
Points
1
Age
23
fuh pergi gym, aku dh lama x exercise doh byk main game je badan pun lemau gk hahahahahhahahahahah
Post automatically merged:

perghhhh dak2 gym... Mahal doh subscribe membership camtu, tak mampu . Aku exercise dkt rumah je, pumping dlm bilik xD kalau nk try tingkatkan balik motivasi, warm up dulu sikit pastu baru buat full work out
Post automatically merged:



kalau nk pecahkan lemak, makanan mmg kena jaga bro.... Jgn makan byk sgt makanan ringan atau manisan, comfirm naik mendadak. Kalau nk sado kena start dari situ
perghhhh dak2 gym... Mahal doh subscribe membership camtu, tak mampu . Aku exercise dkt rumah je, pumping dlm bilik xD kalau nk try tingkatkan balik motivasi, warm up dulu sikit pastu baru buat full work out
Post automatically merged:



kalau nk pecahkan lemak, makanan mmg kena jaga bro.... Jgn makan byk sgt makanan ringan atau manisan, comfirm naik mendadak. Kalau nk sado kena start dari situ
aku ada beli resistance band dkt shopee, so adala guna sambil tgk netflix ke..adala senam sikit hoho
 
Last edited:

Junaidahsaat

freshman
Joined
Aug 19, 2016
Messages
17
Points
1
Age
40
hahahaha insekio kan tengok diorang in shape +Aghh+ I ada kinetic bike dkt rumah. lepas kerja mesti naik sekurang-kurangnya mcm 20 minit la
so dlm hari tu ada la activiti "exercise" sikit luls
Ok lah tu dari sy yg tak suka sgt exercise, tak tau nak makan & minum yg sihat2 sebab kebanyakkan tak sedap hahaha.. Nak minum air masak jauh sekali sebab pahit.
Post automatically merged:

ya doh, saya pun paksa diri sendiri work out dh penat tgk org badan lawo2 dkt tiktok huhuhuhuhu +Berpeluh+
Hahaha jarang tngok tiktok ni jadi tak rasa tergugat sgt.. Kalau paksa diri sgt nanti boleh jatuh sakit...
 

bazinga8888

freshman
Joined
Feb 14, 2012
Messages
43
Points
6
Hmmm,, ok ke minum fat burner saya mcm takot nk minum tp mcm nk try huhu,,
Ok je nak minum fat burner tapi kena balance lah dengan exercise sikit baru lah stabil sebab ada certain fat burner, akan buat jantung laju.
Post automatically merged:

Ok lah tu dari sy yg tak suka sgt exercise, tak tau nak makan & minum yg sihat2 sebab kebanyakkan tak sedap hahaha.. Nak minum air masak jauh sekali sebab pahit.

Rasa pahit?? Ke sebab clorine kuat sgt kot air kat rumah awk tu.. Beli je lah air mineral biasa dlm botol byk2..
 

kuritasotong

freshman
Joined
Jan 25, 2021
Messages
6
Points
1
Age
28
fuh pergi gym, aku dh lama x exercise doh byk main game je badan pun lemau gk hahahahahhahahahahah
Post automatically merged:



aku ada beli resistance band dkt shopee, so adala guna sambil tgk netflix ke..adala senam sikit hoho

ohh yang ituu.. tahu tahu sebab saya pun ada 1 2 dekat rumah.. berguna tu kalau pandai guna
Post automatically merged:

Ok je nak minum fat burner tapi kena balance lah dengan exercise sikit baru lah stabil sebab ada certain fat burner, akan buat jantung laju.
Post automatically merged:



Rasa pahit?? Ke sebab clorine kuat sgt kot air kat rumah awk tu.. Beli je lah air mineral biasa dlm botol byk2..

mungkin laa.. eh kalau beli banyak banyak tu susah tu.. takkan hari hari nak beli botol atau bawa semua botol tu ke kedai nak isi hahahaha
 
Last edited:

NaddyMaddy

freshman
Joined
Aug 10, 2016
Messages
5
Points
1
Age
35
Ok lah tu dari sy yg tak suka sgt exercise, tak tau nak makan & minum yg sihat2 sebab kebanyakkan tak sedap hahaha.. Nak minum air masak jauh sekali sebab pahit.

Ehhhh sama lah saya memang jenis tak minum air masak sebab nanti sakit tekak.... Tak sure sama ada cerek yg saya guna tak berkualiti atau air paip kat rumah terlalu byk klorin..... Memang kena cari water filter boh kat rumah 1 lah
Post automatically merged:

mungkin laa.. eh kalau beli banyak banyak tu susah tu.. takkan hari hari nak beli botol atau bawa semua botol tu ke kedai nak isi hahahaha
Memang susah! Sebab say duduk flat 5 tingkat dan saya duduk ditingkat 4..... Naik tangga ye kawan2 tu pun kira exercise dah tu hahaha..... Kalau beli air mineral selalu beli sekaten memang seksa nak bawak naik atas.....
 

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
66
Points
8
Memang susah! Sebab say duduk flat 5 tingkat dan saya duduk ditingkat 4..... Naik tangga ye kawan2 tu pun kira exercise dah tu hahaha..... Kalau beli air mineral selalu beli sekaten memang seksa nak bawak naik atas.....
Oh susah tu! Penat nak angkut naik banyak2 air mineral botol tu. Pasang je la 1 tak mahal pun.. Macam sy guna panasonic ionizer je. Air bralkali yg boleh kurangkan acid dlm bdn sy.. Boleh pasang sendiri senang!
 

Milkis

freshman
Joined
Sep 19, 2016
Messages
8
Points
1
Age
30
Rasa pahit?? Ke sebab clorine kuat sgt kot air kat rumah awk tu.. Beli je lah air mineral biasa dlm botol byk2..

Rasanya lah klorin kuat. Tapi bila kira2 balik, sampai bila nak bwli mineral dalam botol tu. Kira lah kalau 3 hari sekali beli 1 kotak, sebulan dah berapa, setahun pulak berapa pulak betul kan? Better beli dispenser atu water filter
 

kuritasotong

freshman
Joined
Jan 25, 2021
Messages
6
Points
1
Age
28
Ehhhh sama lah saya memang jenis tak minum air masak sebab nanti sakit tekak.... Tak sure sama ada cerek yg saya guna tak berkualiti atau air paip kat rumah terlalu byk klorin..... Memang kena cari water filter boh kat rumah 1 lah
Post automatically merged:


Memang susah! Sebab say duduk flat 5 tingkat dan saya duduk ditingkat 4..... Naik tangga ye kawan2 tu pun kira exercise dah tu hahaha..... Kalau beli air mineral selalu beli sekaten memang seksa nak bawak naik atas.....
HAHAHAHA dulu saya time kolej pun mcm tu kena naik turun sampai tingkat paling atas mmg consider as work out jugak lah so saya tak exercise dh +Haha+
 

bunkplea

freshman
Joined
Jan 26, 2021
Messages
3
Points
1
Age
21
Tahun lepas, aku buat membership Babel, sbb aku betul2 nk kuruskan badan pastu nk maintain la kesihatan...so far mmg best, walaupun mahal sikit tp berbaloi (tak silap aku masetu ada discount, utk 3 bulan rm1k so kiranya 1 bulan tu around rm300, sama je mcm Celebrity Fitness)
aku pernah ambil trainer, tp sekejap je pastu aku work out sendiri guna equipment dkt gym tu
Dlm 2 bulan, dh turun 6kg...rasa bangga gila

Tapi rasa bangga tu skejap je sbb tiba2 pkp2.0 lak....pastu aku wfh, mmg tak gerak ah non stop makan je, skarang berat naik balik. haistt...!!. ada try nak jogging la area rumah je, tp feel dia tak sama mcm kat gym. lama2 tu slowly tinggal, skarang badan dh lesu balik takda motivasi nk bersenam dah.
PASTU ENTAH KENAPA LAAA area rumah aku kalau petang ramai gila jogging, social distancing nya takda langsung -____- (noob)

skarang aku jadi couch potato je la +Tunduk+

siapa boleh relate

bro,mungkin leh try workout home video2 ni:


Yang Yvette Bachman ni pun best gak,boleh tgk video kat channel dia byk buat home workout

Post automatically merged:

kalau nk bersenam ni susah kalau kurang energy,, kena cari solusi.,tidur yg cukup jgn makan junkfood sgt atau benda manis yg akan kasi temporary energy je pastu kena minum byk air
bangun pagi2 terus basuh muka mandi,, pastu warm up slow2 kasi badan tu rasa ready
 

ErikaMailany

freshman
Joined
Sep 6, 2016
Messages
9
Points
1
Age
33
Oh susah tu! Penat nak angkut naik banyak2 air mineral botol tu. Pasang je la 1 tak mahal pun.. Macam sy guna panasonic ionizer je. Air bralkali yg boleh kurangkan acid dlm bdn sy.. Boleh pasang sendiri senang!
Ohhh boleh adjust kan alkali dia? Ohhh asid dalam badan memang patut kena buang sebab dia mnyebabkan perut nampak buncit hahaha.... So install seniri lah ye? Senang je
Post automatically merged:

Rasanya lah klorin kuat. Tapi bila kira2 balik, sampai bila nak beli mineral dalam botol tu. Kira lah kalau 3 hari sekali beli 1 kotak, sebulan dah berapa, setahun pulak berapa pulak betul kan? Better beli dispenser atau water filter
Urmmm sgt tak pratikal beli air botol mineral sampai ke tua sebab kira lah dalam setahun mungkin boleh cecah ribu2!! Hishhh baik pasang water filter je lagi berbaloi rasanya....
 

NaddyMaddy

freshman
Joined
Aug 10, 2016
Messages
5
Points
1
Age
35
Urmmm sgt tak pratikal beli air botol mineral sampai ke tua sebab kira lah dalam setahun mungkin boleh cecah ribu2!! Hishhh baik pasang water filter je lagi berbaloi rasanya....

Aahhhh laaah! Bila awk ckp macam ni bru saya tersedar kenapa tak beli je water filter link pun dah ada orang bagi.. Kan buat penat je saya angkat air mineral botol berkotak2 selama ni haha
 
Top