Berniaga melalui website e-commerce - ada tak rakan yang fokus buat e-commerce?

Joined
Jan 8, 2015
Messages
14
Likes
2
Points
3
Offline
#1
Assalamualaikum...

Tumpang tanya... ada tak rakan-rakan di dalam WangCyber ini yang fokus buat business online melalui website E-Commerce?

Aku salah seorang yang memang fokus buat jualan melalui web E-Commerce... tak pandai guna FB Ads dan Instagram... ada pun cuma cukup syarat sahaja...

Semua jualan utama adalah melalui website aku sahaja...

Mula-mula memang susah juga.. tapi bila tahu agak mudah....

Website aku .. www.thebabystore.com.my

Jual Barangan kelengkapan ibu dan anak

Kalau ada... boleh lah kita share-share ilmu dan tukar idea.... +Bersorak+
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
#2
Assalamualaikum...

Tumpang tanya... ada tak rakan-rakan di dalam WangCyber ini yang fokus buat business online melalui website E-Commerce?

Aku salah seorang yang memang fokus buat jualan melalui web E-Commerce... tak pandai guna FB Ads dan Instagram... ada pun cuma cukup syarat sahaja...

Semua jualan utama adalah melalui website aku sahaja...

Mula-mula memang susah juga.. tapi bila tahu agak mudah....

Website aku .. www.thebabystore.com.my

Jual Barangan kelengkapan ibu dan anak

Kalau ada... boleh lah kita share-share ilmu dan tukar idea.... +Bersorak+
Beberapa tahun lepas pernah buat web e commerce ..tp hasilnye sekerat jalan aje..sebab xde masa nak maintain huhu..[emoji28]

Tapi nak tanye jugak..

Ecommerce yg Tuan buat ni barang sendiri @ dropship @ affiliate ye? [emoji16]

Lawati wikiCara - Kompilasi Pelbagai Cara ;-)
 
Joined
Jan 8, 2015
Messages
14
Likes
2
Points
3
Offline
#3
Saya semua barang sendiri Tuan... saya buka akaun dengan supplier dan distributor tempatan... ada juga import dari China, US dan Thailand...
 
Joined
Jan 8, 2015
Messages
14
Likes
2
Points
3
Offline
#4
Beberapa tahun lepas pernah buat web e commerce ..tp hasilnye sekerat jalan aje..sebab xde masa nak maintain huhu..[emoji28]

Tapi nak tanye jugak..

Ecommerce yg Tuan buat ni barang sendiri @ dropship @ affiliate ye? [emoji16]

Lawati wikiCara - Kompilasi Pelbagai Cara ;-)
Biasa Tuan... ramai sekerat jalan sebab ramai anggap susah dan anggap sukar dapat jualan melalui web eCommerce... hakikatnya jika tau kira mudah juga Tuan....
 
Joined
Apr 10, 2013
Messages
11
Likes
0
Points
1
Offline
#7
Assalamualaikum...

Tumpang tanya... ada tak rakan-rakan di dalam WangCyber ini yang fokus buat business online melalui website E-Commerce?

Aku salah seorang yang memang fokus buat jualan melalui web E-Commerce... tak pandai guna FB Ads dan Instagram... ada pun cuma cukup syarat sahaja...

Semua jualan utama adalah melalui website aku sahaja...

Mula-mula memang susah juga.. tapi bila tahu agak mudah....

Website aku .. www.thebabystore.com.my

Jual Barangan kelengkapan ibu dan anak

Kalau ada... boleh lah kita share-share ilmu dan tukar idea.... +Bersorak+

kedai tuan hanya online ke ada kedai fizikal?
open untuk franchise x? :D
 
Joined
Sep 17, 2007
Messages
287
Likes
6
Points
18
Offline
#11
Assalamualaikum...

Tumpang tanya... ada tak rakan-rakan di dalam WangCyber ini yang fokus buat business online melalui website E-Commerce?

Aku salah seorang yang memang fokus buat jualan melalui web E-Commerce... tak pandai guna FB Ads dan Instagram... ada pun cuma cukup syarat sahaja...

Semua jualan utama adalah melalui website aku sahaja...

Mula-mula memang susah juga.. tapi bila tahu agak mudah....

Website aku .. www.thebabystore.com.my

Jual Barangan kelengkapan ibu dan anak

Kalau ada... boleh lah kita share-share ilmu dan tukar idea.... +Bersorak+
Tuan pun ada disini? Saya pernah e-mail tuan berkenaan SenangPay.
 

naeim

freshman
Joined
Mar 16, 2010
Messages
18
Likes
2
Points
3
Offline
#14
Ada kenalan saya bina satu e-commerce yang menawarkan perkhidmatan untuk yang berminat letak produk
 
Top