Berminat nak cari duit poket lebih.

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
71
Points
8
Sekarang makin mencabar,aku rasa tak boleh mengharap kat satu kerja je,kes makin naik pulak skrg,tempat aku dah la tahun lepas raai kena buang,sales pulak mmg xbyk mcm tahun2 sblom ni,tahun ni pon mcm slow...aku nk slow2 try bisnes pulak,skurangnya jual atas talian ke..aku ni keje mmg guna sosial media,so rasa mcm advantage utk aku la. apa pendapat forumer sekalian?
 

abraham205

junior
Joined
May 23, 2013
Messages
60
Points
8
Weh smlm saja 2000 lebih..boleh ja jual online sbb ramai buat mcm tu lgpun dia flexible..
 

ahkeok

junior
Joined
Oct 4, 2011
Messages
69
Points
8
haa elok sangat la tu dari buang masa main media sosial baik jual interact dgn customer ada juga manfaatnya, lgpun i rasa bnda sng tak complicated dri kita buka kedai secara fizikal.
 

anna_tan89

freshman
Joined
Aug 21, 2011
Messages
17
Points
1
haa elok sangat la tu dari buang masa main media sosial baik jual interact dgn customer ada juga manfaatnya, lgpun i rasa bnda sng tak complicated dri kita buka kedai secara fizikal.
setuju..jual online ni mudah tmbh2 dropship tak perlu pgg brg just cri customer ja..tapi mybe untung atas stu brg tu murah..
 

avatar1avatar

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
23
Points
1
i pun nak bt keje online juga..sbb adik tk sihat nk tampung kos perubatan dia bukan sikit..skrg i keja ja cuma nk bt lg keja sampingan untuk tampung perubatan dia..
Post automatically merged:

setuju..jual online ni mudah tmbh2 dropship tak perlu pgg brg just cri customer ja..tapi mybe untung atas stu brg tu murah..
yeke tapi ada juga kn yg lebih sikit..bru cdg nk buat bisnes melalui dropship ni..
 

SeniWan

freshman
Joined
Feb 6, 2018
Messages
16
Points
1
Age
31
jual barang org dlu. jangan terus aim tinggi nk jd founder
Post automatically merged:

haa elok sangat la tu dari buang masa main media sosial baik jual interact dgn customer ada juga manfaatnya, lgpun i rasa bnda sng tak complicated dri kita buka kedai secara fizikal.
skrg tak digalakkan ada pysical store pon bro. kena ko baru nk try market trus pkp pulak.tak ke mampus
 

ahkeok

junior
Joined
Oct 4, 2011
Messages
69
Points
8
skrg tak digalakkan ada pysical store pon bro. kena ko baru nk try market trus pkp pulak.tak ke mampus
ya sebab tu better jual melaui media masa. semua internet hujung jari. kalau online you dah boleh jimat sewa kedai, kos utiliti kedai lagi.
 

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
61
Points
8
i pun nak bt keje online juga..sbb adik tk sihat nk tampung kos perubatan dia bukan sikit..skrg i keja ja cuma nk bt lg keja sampingan untuk tampung perubatan dia..
Post automatically merged:


yeke tapi ada juga kn yg lebih sikit..bru cdg nk buat bisnes melalui dropship ni..
i join celcom bebozz. dapat la duit extra. u boleh la join asal umur atas 18. senang ja duk rumah pun boleh buat.
 

SeniWan

freshman
Joined
Feb 6, 2018
Messages
16
Points
1
Age
31
i join celcom bebozz. dapat la duit extra. u boleh la join asal umur atas 18. senang ja duk rumah pun boleh buat.
ni kena cari downline jugak kan. mcm sistem piramid tu.ko makan untung dri org bawah
 

jaredmagica

junior
Joined
May 20, 2013
Messages
51
Points
8
i join celcom bebozz. dapat la duit extra. u boleh la join asal umur atas 18. senang ja duk rumah pun boleh buat.
Celcom ni yg jd jaga kiosk kat mall2 tu ka? yg ni malu la nk hdp org ramai sbb i ni intovert hmm. Lg satu tk pandai nk persuade org.
 

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
61
Points
8
ni kena cari downline jugak kan. mcm sistem piramid tu.ko makan untung dri org bawah
eh tak la, u untung bila ramai customer langgan dgn u. u jual prepaid ngn postpaid celcom then dpt customer terus ke u la untung dia. bkn mcm mlm kena cri yg org bwh ka. ni mcm u buka bisnes u sendiri cuma u jual brg celcom ja.
Post automatically merged:

Celcom ni yg jd jaga kiosk kat mall2 tu ka? yg ni malu la nk hdp org ramai sbb i ni intovert hmm. Lg satu tk pandai nk persuade org.
nope ini u boleh ja buat online ka ap asal ada smartphone androi dah boleh. tak perlu jumpa f2f org pun. akan ada app dia yg u perlu download bila dh register nanti.
 

abraham205

junior
Joined
May 23, 2013
Messages
60
Points
8
eh tak la, u untung bila ramai customer langgan dgn u. u jual prepaid ngn postpaid celcom then dpt customer terus ke u la untung dia. bkn mcm mlm kena cri yg org bwh ka. ni mcm u buka bisnes u sendiri cuma u jual brg celcom ja.
kena keluar modal banyak tak?
 

ahkeok

junior
Joined
Oct 4, 2011
Messages
69
Points
8
i join celcom bebozz. dapat la duit extra. u boleh la join asal umur atas 18. senang ja duk rumah pun boleh buat.
maksudnya benda ni bergaji ka, celcom bayar gaji bulanan ka mcm mana? tak faham la mcm mana bleh duk rumah ja bt kerja.
 

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
61
Points
8
kena keluar modal banyak tak?
start dengan rm 120, ada lagi pakej pakej lain dan setiap pakej ni termsuk dengan bebozz kit tau. boleh self registration dgn download app celcom pulse pastu msuk kan detail semua.
Post automatically merged:

maksudnya benda ni bergaji ka, celcom bayar gaji bulanan ka mcm mana? tak faham la mcm mana bleh duk rumah ja bt kerja.
tak sebab ni u act as a boss, so setiap untung semua kat you takda terikat dengan celcom kena bayar gaji apa. mcm agent gitu. rujuk link bawah ni kalau u nak tahu lebih lanjut.
https://www.celcom.com.my/support/bebozz-by-celcom
 
Top