Berapa ramai part time Internet Marketer kat sini?

NazAiman

Senior
Joined
May 22, 2010
Messages
357
Points
0
Salam semua, just nak bertanya, ramai ke kat sini bekerja kerajaan yang Internet Marketing secara part time? Sila share bagaimana korang bahagikan masa? :D

Just nak tahu, sebab kebanyakan kawan yang kerja kerajaan berada dalam comfort zone. Mereka terlalu selesa sehingga tak berminat langsung dengan perniagaan part time. Jika korang tidak begitu, saya salute, serius. Feel free to share your experience here :D
 

Abang Internet

freshman
Joined
Dec 5, 2007
Messages
925
Points
18
ramai kot yang kerja makan gaji tapi buat i.m part time kat sini.
pengalaman saya dulu time makan gaji dan buat part time i.m........memang letih jugak.
siang balik kerja dah letih.buat i.m malam aje.itu pun tak tentu sebab kena bahagi masa dengan keluarga.
paling banyak untuk i.m time cuti hari minggu dan cuti umum aje.time tu nak pergi jalan-jalan pulak.hehe.
 

Booz

Newbie
Joined
Dec 31, 2009
Messages
1,317
Points
36
part time, masa kerja juga ada check mail (termasuk posting lah :D:D:D) malam buat follow-up.
Perkara yang terpaksa dikorbankan - tengok drama Hong Kong :(
 

NazAiman

Senior
Joined
May 22, 2010
Messages
357
Points
0
ramai kot yang kerja makan gaji tapi buat i.m part time kat sini.
pengalaman saya dulu time makan gaji dan buat part time i.m........memang letih jugak.
siang balik kerja dah letih.buat i.m malam aje.itu pun tak tentu sebab kena bahagi masa dengan keluarga.
paling banyak untuk i.m time cuti hari minggu dan cuti umum aje.time tu nak pergi jalan-jalan pulak.hehe.

So skunk bro internet buat secara fulltime? hoho. Camne tu bro tarik support dr family, biasanya org skunk mmg suke bahan sesape yang buat IM (sebab mereka tak fhm sistem)
 

NazAiman

Senior
Joined
May 22, 2010
Messages
357
Points
0
part time, masa kerja juga ada check mail (termasuk posting lah :D:D:D) malam buat follow-up.
Perkara yang terpaksa dikorbankan - tengok drama Hong Kong :(

Tu la pasal, terasa jugak, hoho. Kadang2 secara part time ni rasa macam byk masa untuk marketing rugi, sebab competitor kita yang fulltime dah jauh tinggal kita dalam ranking T.T
 

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
siap kerja lebih kurang pukul 12tgh...

pastu saya terus cucuk bb kat pc & melayari Internet..... hahhahahaha

soryyy bosss :(
 

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
Saya buat part time IM dan part time freelance elektronik. Siang makan gaji dan online. Mlm buat projek2 freelance. Mmg memenatkan (sampai kdg2 x pergi kerja, hehe, don't follow me like this)
 

Abang Internet

freshman
Joined
Dec 5, 2007
Messages
925
Points
18
So skunk bro internet buat secara fulltime? hoho. Camne tu bro tarik support dr family, biasanya org skunk mmg suke bahan sesape yang buat IM (sebab mereka tak fhm sistem)

yes.memang saya buat fulltime.
isteri saya pun memahami kerjaya saya.
tetapi ahli keluarga lain memang saya no komenlah.
saya faham.
 

Tarmizi_78

freshman
Joined
Oct 24, 2010
Messages
3
Points
1
saya juga kerja kerajaan.klu pasal masa dgn family kena bincang dgn isteri kita mcm mana.Apa saya buat lepas waktu kerja sampai malam jam 10 dengan familylah.lepas 2 baru on komputer.2 jam ajelah.Pagi2 besok bangun awal on lagi sebelum pi kerjalah.Tp hari minggu on pagi ajelah tgk e-mail penting2.Memang penat pada awalnya tapi dah biasa ok lah.Lagi ok bila dah dapat hasil.Ambil masa lama juga sebab kita buat part time org lain full time.
 

Abang Internet

freshman
Joined
Dec 5, 2007
Messages
925
Points
18
bagi saya...baik buat part time aje.
time buat part time ni sekurang-kurangnya kesuntukan masa tu buat kita memaksa diri buat kerja i.m.
 

Jepree Ibrahim

freshman
Joined
Aug 29, 2010
Messages
74
Points
6
amik 2 jam je sehari cukup bro..update apa2 benda yg penting je..
kalau lebih dari 2 jam bising orang rumah nanti..tido luar la pulak nanti..
waktu keje sebolehnya jangan campur dengan urusan peribadi..
 
Top