Berapa Lama Anda Belajar Forex Sebelum Berjaya/Gagal

ray firdausi

freshman
Joined
May 13, 2007
Messages
56
Points
8
Age
38
Berapa Lama Anda Belajar Forex Sebelum Berjaya/Gagal


Saya ni telah kenal forex sejak tahun 2005,
banyak jugaklah masa dan wang habis kerananya.
Beli ebook fx dan pegi kursus tapi semuanya
gagal.Kerana minat utk belajar saya tak kisah
mungkin saya bukan genius kot, baca satu satu jer
tahu tak dpt nk tahu yg lain. Baca buku praktic
selalu buat tapi masih gagal. Tak jumpa satu teknik
yg sesuai dgn jiwa kot.


Satu benda yg susah dlm fx ni ialah disiplin dan
kesabaran masa trading. Saya pernah trading manual
modal usd10, sehari jer dah jadi usd100. Sebab tamak
saya naikkan loat dan float sampai akaun tutup.Pendek
kata saya xberjaya dlm fx tapi gagal.Sekarang dah
2009, kira dah 4 tahun saya belajar tetapi tak bjaya
gagal adala.Pernah saya baca buku fx di rumah sewa sy,
roomate saya kata kat saya.ko tak bosan ker baca buku
jer manjang.tetapi itulah saya, tak bosan pun sbb minat.
(kawan saya tu tahap pend. rendah sebut fx pun tatau aper blur)


Bagaimana dgn anda, dh bjaya atau gagal berapa lama
anda ambil masa semata-mata kerana forex ini?
 

AzlanKasim

Senior
Joined
Jan 5, 2007
Messages
231
Points
18
Saya sudah try forex ni since 2005 tetapi berhenti sebab takde time dah focus on trading..

June tahun ni, saya kembali ke forex dan hampir tiap tiap hari belajar forex 10-12 jam sehari.

Alhamdulillah hasil ni sudah dapat tapi masih kena belajar lagi
 

byakugan

freshman
Joined
Oct 6, 2009
Messages
1
Points
0
saya br 2 minggu...masuk fxcm micro..modal 60 usd jer..syukur skrg naik 155 usd dah..mmg kne byk sabar & disiplin..kne selalu blaja & surf kt internet..
 

cyberiz

freshman
Joined
Nov 26, 2007
Messages
39
Points
6
saya br 2 minggu...masuk fxcm micro..modal 60 usd jer..syukur skrg naik 155 usd dah..mmg kne byk sabar & disiplin..kne selalu blaja & surf kt internet..

waa...baru 2 minggu profit 100%, mybe BL jer tu kot
anyway.... good luck in your trading...heheheh
 

mzm

Newbie
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,323
Points
0
sy kenal fOrex dlm 2007, g seminar bca buku.. tpi so far blum trade real lg.. demo je dlu.. disiplin mmg kna jga kalau x leburrr~ bia skit, lama2 jdi bukit.
huhuhuhu~
 

faizal09

freshman
Joined
Aug 26, 2009
Messages
23
Points
0
salam, ade spe2 kt cni yg dh gne indicator jacksenweb.com n make a profit?? ley kongsi ng mmember di cni..
 

MQA

freshman
Joined
Jun 19, 2009
Messages
136
Points
0
2006..masa zaman sidus, bigovani, OR and sugarush dulu..haha..skrg dah tak da..
 

kodomolion

freshman
Joined
Oct 27, 2009
Messages
27
Points
0
Sesiapa yang ingin dapat full version Forex Robot Auto Trade secara percuma? Sila ikuti langkah2 berikut:

1) Klik sini untuk register Insta Forex Live akaun.
2) Emailkan akaun Insta Forex itu ke [email protected].
4) Setelah verification, anda akan terima software Forex
Robot secara percuma.
5) Ikut arahan untuk install.

Itu sahaja, anda sudah boleh menjalankan forex dengan Robot ini.

*Robot hanya berfungsi dgn betul untuk akaun yg daftar itu shaja.
 
Last edited:

mosan1866

freshman
Joined
Nov 9, 2008
Messages
1
Points
1
Age
55
Salam semua.Saya hampir 2tahun dalam forex.semuanya belajar dalam internet.keputusan belum berjaya lagi.selalu lose dalam trading.deposit saya rasa ntah berapa kali saya masukan.sistem saya tak konsisten adakala menang tapi keputusan akhir gagal.Apa yang harus saya lakukan.tolong kawan2.bantu saya.
 

mawar2us

freshman
Joined
Nov 2, 2009
Messages
16
Points
0
saya pernah pergi kursus forex sehari... tp rasanya x berbaloi.. krn tiada penerangan yg detail...RM500 per kursus..
 

GIagent

freshman
Joined
Aug 1, 2006
Messages
20
Points
1
aku masuk forex nie lama la gak , dalam setahun lebih ..dapat macam macam pengalaman...

Yaa, aku berjaya dapat untung masa trade dalam forex .. sukanya aku... :) dan kemudian aku juga dapat rugi dari trading.. sedihnya aku...:( tapi malang sekali RUGI aku melebihi untung , jadinyer kesimpulannya aku RUGI.... iskh.... :(

skang dah tak wat forexx lagi... waa.. (

http://i1corner.com/about
 

xianrul

freshman
Joined
Nov 9, 2009
Messages
12
Points
0
semingu ckop..jika pandai bca market dan analysis..technical dan fundamental..
jgn ade sikap tmak..
jgn terburu tutop market jika kite lost..trus kn dan tungu market jatuh
ari jumaat lepas sy sell kire slah msuk la
sepatot nya market buy
tp sy xclose market..kite tungu market turun sampai hari rabu market trun
saya untung dlam 200 usd..cukop la..sbb sy neh xslalu monitor..kdg2 sy men bile ade event..kite xperlu selalu monitor market tp kite perlu monitor economic calendar n perhati kan rage minyak semasa

ari senin 2 pon saya ade buy..saya bia kan sampai ari senin
keuntungan sy ari senin 1262 usd
anda boleh begini jika ade event yg bek tok curency..bese market di buka rendah ari jumat di tutup tgi pada ari senin
 

dwan888

freshman
Joined
Jul 5, 2009
Messages
27
Points
1
semingu ckop..jika pandai bca market dan analysis..technical dan fundamental..
jgn ade sikap tmak..
jgn terburu tutop market jika kite lost..trus kn dan tungu market jatuh
ari jumaat lepas sy sell kire slah msuk la
sepatot nya market buy
tp sy xclose market..kite tungu market turun sampai hari rabu market trun
saya untung dlam 200 usd..cukop la..sbb sy neh xslalu monitor..kdg2 sy men bile ade event..kite xperlu selalu monitor market tp kite perlu monitor economic calendar n perhati kan rage minyak semasa

ari senin 2 pon saya ade buy..saya bia kan sampai ari senin
keuntungan sy ari senin 1262 usd
anda boleh begini jika ade event yg bek tok curency..bese market di buka rendah ari jumat di tutup tgi pada ari senin

kalau tunggu lama x2 .. 2..3..hari.. banyak tak kena swap..

banyak perbezaan pergerakkan harga selama tu..
 

xianrul

freshman
Joined
Nov 9, 2009
Messages
12
Points
0
xksh lau byk kene swap..
jnji wet kite xilang
bia rugi skit jgn rugi byk

ari jumaat lau market bermula dai 1.66 or 1.65
sya galak kn buy gbp usd..
tgok market bese akan nek 1.67..
bile untung senin 2 top saja market
jangan tamak
 

tallbold

Senior
Joined
Nov 17, 2009
Messages
1,812
Points
38
waa seronok aku tgk org citer pasal forex nie, member aku dah cucuk dari tahun lepas tp belum termakan lagi sbb aku belum carik tune yg betul
 
Top