Berapa lama ambil masa transfer daripada Paypal ke CIMB?

aurora ice

Senior
Joined
Dec 22, 2008
Messages
2,234
Points
38
Salam..

Saya ada 1 situasi.
Kali pertama saya cuba-cuba utk transfer duit dlm paypal,
masuk ke akaun bank saya, CIMB.

Info dalam paypal mengatakan ambil masa 2-3 hari.

Begini situasi saya.
Pada awalnya, status transfer adalah "pending". Kemudian,
selepas 3 hari, status bertukar kepada "completed".

Namun begitu, bila saya check di akaun CIMB saya, wang tersebut, masih belum ada..

Jadi, saya nak tanya, berapa lama masa yang diambil utk duit
tersebut betul-betul masuk dalam akaun bank saya..?

Harap sesiapa yang biasa transfer duit paypal masuk ke akaun bank, boleh share pengalaman di sini..

:)
 

mazlie nadzri

Senior
Joined
Jan 23, 2008
Messages
1,686
Points
38
Kalau kita tranfer duit dari Maybank ke CIMB ambil masa 2-3 hari juga, jadi, saya rasa Paypal pun mungkin ambil masa macam tu, atau lebih....
 

yoji

Senior
Joined
Oct 30, 2008
Messages
2,004
Points
38
cuba tggu 5 hari.. kalau xde gak , ada yg xkena tu..
 

aurora ice

Senior
Joined
Dec 22, 2008
Messages
2,234
Points
38
dah tgk ada float tak dkt cimb nyer akaun?

erm.. macamana ya nak tgk float tu di CIMB..?

mazlie, saya mmg dah 3 hari dah transfer. pihak paypal pun dah cakap completed dlm status nya. tak pending dah..

tu la, risau juga.
ini kali pertama. dan jumlah nya, ribu2 jugak. tu yg buat
saya lagi risau..

biasanya duit paypal ni, saya buat byr service dan beli barang di internet saje.

tapi kali ni, ada rezeki lebih masuk dalam paypal, jadi sy nk transfer ke bank pula.
 

mijie

Senior
Joined
Jun 26, 2007
Messages
2,155
Points
38
Age
40
erm.. macamana ya nak tgk float tu di CIMB..?

mazlie, saya mmg dah 3 hari dah transfer. pihak paypal pun dah cakap completed dlm status nya. tak pending dah..

tu la, risau juga.
ini kali pertama. dan jumlah nya, ribu2 jugak. tu yg buat
saya lagi risau..

biasanya duit paypal ni, saya buat byr service dan beli barang di internet saje.

tapi kali ni, ada rezeki lebih masuk dalam paypal, jadi sy nk transfer ke bank pula.

gi kat detail akaun, pastu scroll sampai bawah, mesti ada...

tp mungkin takder, tup2 dia dah masuk, apa2 pun tunggu esok pagi masuk kot
 

aurora ice

Senior
Joined
Dec 22, 2008
Messages
2,234
Points
38
Saya dah dapat jawapan dia..

Ini saya quote drp Paypal..

Why is the status of my withdrawal Complete, but the funds are not posted to my bank account?
When the status of your withdrawal is Complete, that means your withdrawal is complete through the PayPal system. The Completed status does not mean your bank has recognized the funds or that the funds are available in your bank account balance.

If there is a problem with your withdrawal, it may take up to one week for your bank to notify us. We alert you by email if we learn of any problems in processing your withdrawal.

If the bank denies your deposit and returns the funds to PayPal, you will be charged a return fee.

Harap tak ada apa-apa masalah..
Doakan saya yea..
:)
 

Littlepony

freshman
Joined
Oct 31, 2021
Messages
1
Points
1
Age
26
update..

skrg fund tu dah reversed balik masuk ke paypal saya.
pelik la..
erm..

kenapa yea..?

lutfee biasa buat 4,5 hari je..?
saya dah dkt seminggu ni. tp kena reversed balik.

erm.. kenapa la ye..
Sama nasib dengan saya
 
Top