Berapa income bulanan dari blog kalian

Joined
Jun 6, 2015
Messages
161
Likes
3
Points
6
Offline
#1
Assalamualaikum..

maaf tumpang tanya.. saya berminat nak ceburkn diri dalam bidang blogging. niche kesihatan. sy pon ade basic ilmu kesihatan.

semalam sembang dengan kawan dia kata blog leh jana gak pasif income cuma tak bnyk. saya tanya detail dia tak pasti sbb info tu dari kawan pada kawan dia yang sampaikan.

berapa ya encik2 cik2 sekalain dapat bulanan dr blog?

jual barang ke or datang dari pengunjung klik iklan?

tujuan tanya untuk dijadikan motivasi untuk newbie seperti saya.

mesti ramai ni berminat nak tahu

terima kasih
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
#2
Assalamualaikum..

maaf tumpang tanya.. saya berminat nak ceburkn diri dalam bidang blogging. niche kesihatan. sy pon ade basic ilmu kesihatan.

semalam sembang dengan kawan dia kata blog leh jana gak pasif income cuma tak bnyk. saya tanya detail dia tak pasti sbb info tu dari kawan pada kawan dia yang sampaikan.

berapa ya encik2 cik2 sekalain dapat bulanan dr blog?

jual barang ke or datang dari pengunjung klik iklan?

tujuan tanya untuk dijadikan motivasi untuk newbie seperti saya.

mesti ramai ni berminat nak tahu

terima kasih
Saya sendiri pun duli sentiasa tertanya tanya soalan yang sama..saya pernah baca dan tanya pasal ni kat blogger otai yang lain (tp bukan dalam forum ni)..kebanyakan income blogger bukan datang dari satu jenis sumber..maksudnya income tu adalah campur campur iklan, advertorial, adsense, affiliate..berapa banyak? Kalau yang full time mungkin banyak..saya sendiri part time dan baru start blogging..kalau saya berjaya..insyaallah saya ceritakan secara detail kemudian..[emoji16]

Tapi cume nak kene ingt..blogging ni bukan skim cepat kaya..semuanya berlaku perlahan..anda mungkin mulakan sekarang tetapi belum tentu tahun depan anda dah boleh generate apa apa income..bukan nak jatuhkan semangat, tetapi situlah hakikat..kesabaran, konsistensi dan minat amat penting untuk buat blog [emoji16]

Cumanye selagi kite tak cuba, selagi tu kita tak tahu ..Semoga membantu..[emoji28]
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
#4
Saya sendiri pun duli sentiasa tertanya tanya soalan yang sama..saya pernah baca dan tanya pasal ni kat blogger otai yang lain (tp bukan dalam forum ni)..kebanyakan income blogger bukan datang dari satu jenis sumber..maksudnya income tu adalah campur campur iklan, advertorial, adsense, affiliate..berapa banyak? Kalau yang full time mungkin banyak..saya sendiri part time dan baru start blogging..kalau saya berjaya..insyaallah saya ceritakan secara detail kemudian..[emoji16]

Tapi cume nak kene ingt..blogging ni bukan skim cepat kaya..semuanya berlaku perlahan..anda mungkin mulakan sekarang tetapi belum tentu tahun depan anda dah boleh generate apa apa income..bukan nak jatuhkan semangat, tetapi situlah hakikat..kesabaran, konsistensi dan minat amat penting untuk buat blog [emoji16]

Cumanye selagi kite tak cuba, selagi tu kita tak tahu ..Semoga membantu..[emoji28]
Bagus tips nie...skang nie klu tgk kat fb..klu personal kocing pasal adsense pun makan beribu2 +Kecewa2+
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#5
Assalamualaikum..

maaf tumpang tanya.. saya berminat nak ceburkn diri dalam bidang blogging. niche kesihatan. sy pon ade basic ilmu kesihatan.

semalam sembang dengan kawan dia kata blog leh jana gak pasif income cuma tak bnyk. saya tanya detail dia tak pasti sbb info tu dari kawan pada kawan dia yang sampaikan.
Wsalam. Takde laa terer mana tapi sebab suka berkongsi TANPA BAYAR dengan org2 yg berminat nak tahu :

Niche kesihatan? Dari dulu sampai skrg saya pon tertanya2 napa heh kalo nak buat duit online mesti based niche kesihatan. Tetapi anda cakap sebab anda ada basic ilmu kesihatan so sesuai laa kan...Apa nak pelik kalo nurse bleh selamba citer pasal darah2 kan.. :)

Kawan cakap tak banyak? Biasa laa mana org ada orang nak bagi makan daging kalo hari2 dah syok makan daging kan..

So bagi tau laa makan daging susah hadam...baik ko makan ikan kering jek ( suruh buat niche lain )

Kesimpulan : Buat je dulu baru tau kita nie selera makan daging ker atau memang sesuai mula2 makan ikan kering dulu... :)

berapa ya encik2 cik2 sekalain dapat bulanan dr blog?

jual barang ke or datang dari pengunjung klik iklan?

tujuan tanya untuk dijadikan motivasi untuk newbie seperti saya.

mesti ramai ni berminat nak tahu

terima kasih
Kalo orang cakap dapat ribu riban dengan blog nanti orang cakap macam bagus plak..

so ramai laa yang diam jek...anda nak dapat hasil ribu riban dengan blog bleh...FOKUS MENTAL & FIZIKAL jek..

Jual barang @ klik iklan? - Kalo hanya nak harap klik ADSENSE/INNITY/KOMLI/BLA BLA tue tak payah buat pon niche kesihatan...buat niche juara PARODY lagi bagus...jgn susahkan diri buat benda lain sedangkan benda HIBURAN tue dah confirm bleh ada hasil RIBU RIBAN punya... pandangan saya laa... :)

Jual barang pon boleh gak tp anda jual ANDA PAKAI TAK barang tue? Kalo just show orang lain pakai susah gak...

Tp sebab anda NURSE MUSLIMAH ala2 nurse yang kena tendang dari hospital sebab pakai legging tangan tue saya rasa orang confirm cair anda jual barang punya... :)

Kesimpulan : Jangan berblogging sebab anda tengok orang dapat income ribu riban dengan blog...berblogging sebab ANDA SUKA nak berkongsi cerita dengan orang lain walaupon gaya penceritaan anda hanya peringkat budak sekolah peralihan...Dah buat baru anda tahu dimana tahap anda dalam arena BLOGGING tue... :)

p/s: Saya bukan terer macam pakar blogger diluar sana...tapi saya ada secebis ilmu yang tak seberapa pasal BLOGGING ini..so share apa yang saya nampak. Kalo anda rasa cerita diatas adalah cerita DONGENG semata-mata...tekan butang SPAM ya! No hal punya.. sudah biasa.. :)
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#6
Ribu-ribu heh..teknik tangan ghaib ker teknik suam2 kuku... :D

Ajar benda yang hari2 akan ada CHANGES tue tak susah heh?Puas saya fikir sampai hari nie.. :)

Bagus tips nie...skang nie klu tgk kat fb..klu personal kocing pasal adsense pun makan beribu2 +Kecewa2+
 
Top