Bengkel WordPress | Bukan Sekadar Membina Blog Tetapi Perniagaan Anda!!!

Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#1
Dapatkan Rahsia Eksklusif Bagaimana Anda Boleh Mula Membangunkan Laman Web Peribadi Atau Perniagaan Anda Dalam Tempoh 24 Jam Dengan Kos Paling Minimum!

Mahukah Anda Jika Kami Ingin Kongsikan "Rahsia" Kuasa Sebenar WordPress Yang Mampu Memberikan Keuntungan Dan Mengurangkan Perbelanjaan Di Dalam Perniagaan Internet Anda?​

Pertama kali saya mendengar tentang WordPress, hati saya teruja memandangkan saya salah seorang yang tidak mempunyai pengetahuan tentang pembinaan laman web. Sebelum saya mengenali WordPress saya menghabiskan masa mendalami pelbagai CMS seperti Joomla, Mambo, phpnuke, drupal dan banyak lagi CMS yang lain. Namun saya hampir berputus ada kerana masa yang dihabiskan tidak berbaloi dengan apa yang telah saya hasilkan.

Walau bagaimanapun dalam masa yang sama saya telah membina lebih 50 blog menggunakan WordPress dan menghasilkan pelbagai jenis laman web bagi mendalami kuasa sebenar CMS ini dalam masa kurang 2 bulan. Hasil daripada kajian bersama WordPress saya telah membina setiap projek saya menggunakan Wordpress sehingga ke hari ini!

Projek terbaru saya sendiri melibatkan pembinaan beberapa kedai online, minisite dan niche blog bersama team saya. Percaya atau tidak di dalam team saya tidak ada seorang programmer atau designer pun. Kami hanyalah sekumpulan insan yg suatu ketika dulu takut dengan coding-coding yang memeningkan kepala.

Jadi dikesempatan ini, saya mengambil peluang untuk berkongsi bagaimana seorang budak buta IT, mampu membina laman web peribadi dan perniagaan dengan hanya menggunakan Wordpress. Saya akan kongsikan bersama anda 5 modul dalam bengkel ini nanti:

Modul Eksklusif 1: Pengenalan Dan Pemasangan WordPress
Modul Eksklusif 2: Konfigurasi Dan Kemaskini Laman Web WordPress
Modul Eksklusif 3: Membina Isi Kandungan Laman Web WordPress Anda
Modul Eksklusif 4: Membina 3 Model Laman Web Menggunakan WordPress
Modul Eksklusif 5: Pendedahan Eksklusif Menjana Trafik Ke Laman Web WordPress Anda


Sebenarnya ramai yang tertanya mengapa saya perlu pergi ke bengkel ini memandangkan saya sudah mempunyai blog wordpress sendiri? Namun ramai di antara kita akan mengeluh bila blog orang lain dikerumuni seperti gula dan menjana pendapatan yg berganda. Bagaimana blog orang lain lebih menarik sedangkan anda dah lama berblog berbanding budak2 sekolah yang baru nak amik SPM. Ini kerana ramai yang masih menganggap Wordpress hanyalah sekadar "blog", mereka lupa Wordpress merupakan "CMS" dan mempunyai kuasa SEO di enjin carian.

Ya, Saya Berminat Untuk Menyertai Bengkel WordPress ini



Tarikh: 13 Jun 2009 (Sabtu)
Masa: 8.00 am - 6.00 pm
Lokasi: Sepakat Training Center, Ampang KL Selatan,KL(Maklumat Lokasi)
Yuran: RM290 Beserta Makan Minum, Komputer Disediakan

Untuk maklumat lanjut tentang bengkel ini atau mendapatkan harga istimewa bolehlah menghubungi saya di laman utama bengkel wordpress:

http://www.bengkelwordpress.com

Jangan Lupa, Bertemu Saya Di Bengkel WordPress!

p.s - Saya bersedia untuk membantu anda membina laman web peribadi dan perniagaan yang anda impikan. Semakin cepat anda mengambil tindakan untuk mengubah hidup anda, semakin cepat kejayaan akan menemui anda.
 
Last edited:
Joined
Jan 29, 2008
Messages
716
Likes
0
Points
16
Offline
#3
3 modul jer ke?

online store,salesletter,web direktori?....kalau web statik ada sekali ker?

seminar ni buat secara berkala or mcm mana?
 
Joined
May 4, 2007
Messages
612
Likes
0
Points
16
Age
33
Offline
#4
3 modul jer ke?

online store,salesletter,web direktori?....kalau web statik ada sekali ker?

seminar ni buat secara berkala or mcm mana?
Kalau dah boleh buat 3 benda tu je dah cukup. Rasanya dah boleh faham cara-cara nak adjust sistem wordpress ikut kehendak sendiri.
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#5
Web static dibina semasa modul 1 - 3, untuk modul 1-3 mungkin ada diantara kita yang ingin membina laman web peribadi atau web static. So semasa bengkel anda boleh membina terus laman web anda.

Seminar di jlnkan mengikut modul.
 
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,038
Likes
1
Points
38
Age
37
Offline
#6
Jadi, kepada newbie.. Ini merupakan langkah pertama anda pelajari dari pakar..

Jadi, jangan buang masa dengan hanya membiarkan masa anda terbuang dengan try n error.. :D

Bukan sahaja anda dpt jimat wang.. Malah termurah dipasaran sekarang nie..

Pasti akan meningkat.. Jadi, jangan lepaskan peluang keemasan ini...


~ Thumps up~
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#7
Thanks ijamidayu,

Saya harap ramai yang akan mengubah persepsi mereka terhadap Wordpress selepas ini.

Di dalam bengkel tersebut sy akan ajarkan basic ftp dan cpanel juga so takde alasan untuk ckp tidak tahu apa2 dah lps ni. :)



Jadi, kepada newbie.. Ini merupakan langkah pertama anda pelajari dari pakar..

Jadi, jangan buang masa dengan hanya membiarkan masa anda terbuang dengan try n error.. :D

Bukan sahaja anda dpt jimat wang.. Malah termurah dipasaran sekarang nie..

Pasti akan meningkat.. Jadi, jangan lepaskan peluang keemasan ini...


~ Thumps up~
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#9
Lebih bagus mcm tu so takderlah yang merungut mereka di tipulah..tak tau pasal teknikal aspek lah..dan sebagainya.

Disini sy bukan tekankan pembinaan BLOG, tetapi bagaimana kita boleh membina apa jenis laman web menggunakan WORDPRESS.
 
Joined
Jul 12, 2006
Messages
1,561
Likes
2
Points
38
Age
34
Offline
#10
Lebih bagus mcm tu so takderlah yang merungut mereka di tipulah..tak tau pasal teknikal aspek lah..dan sebagainya.

Disini sy bukan tekankan pembinaan BLOG, tetapi bagaimana kita boleh membina apa jenis laman web menggunakan WORDPRESS.
Ini pendapat ikhlas saya..

Bagi saya anda yang ingin menceburi bidang teknikal pembinaan web wajib hadir terutama newbies

Mengapa??

Surfaddict a.k.a Catzer memberikan fokus bukan sahaja pembinaan blog tetapi lebih fokus pembinaan web menggunakan enjin wordpress..

Boleh ker blog wordpress diubah menjadi web lain??

Ya boleh.. Sebagai contoh sebuah kereta wira diubah suai menjadi Lancer.. Seperti wordpress, ia adalah enjin terbaik yang mempunyai SEO yang baik

Saya lebih gemar mengesyorkan atau menggalakkan sesuatu kepada umum berdasarkan pengalaman saya sendiri.. Biar sy menguji sebelum sy menggalakkan..

Insyaallah web yang diubahsuai menjadi web biasa mampu memberi kedudukan terbaik dalam search engine

Catzer juga merupakan antara orang yang berpengalaman didalam bidang ini
 
Joined
Jan 25, 2008
Messages
2,718
Likes
6
Points
38
Offline
#11
Semasa melawati blog-blog orang kita, byk kesalahan SEO yg saya jumpa...

Seperti link, perma, link anchor, etc...

Bila guna google site: operator, tak byk yg terindex...

Jadi ini masa yang cukup baik untuk para blogger(bukan setakat newbie) untuk mempelajari SEO WORDPRESS...

;)
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#12
Terima kasih saf-one kerana memberikan penerangan yang lebih jelas ttg matlamat bengkel ini. Harap ramai yang sudah sedar Wordpress bukan sekadar blog.

Ramai yang dah memiliki blog tetapi masih tak fhm byk perkara. Sy selalu dihubungi oleh rakan-rakan dan pelanggan2 sy bagaimana nak ubah theme, bagaimana nak letak iklan google adsense, bagaimana nak jadikan laman web mereka lebih seo friendly,bagaimana nak setup wordpress secara manual, bagaimana sy mendapatkan trafik yang tinggi untuk laman web sy dan pelbagai lagi persoalan yang menyebabkan saya spend lebih 4 jam untuk mengajar mereka.

Jadi bila difikirkan sampai bila saya nak biarkan rakan-rakan saya ini kehilangan arah bila sy tidak online? Saya pernah membincangkan isu ini bersama arwah Badruzamani dan dia yang menyakinkan saya bahawa Bengkel sebegini perlu diadakan. Saya harap rakan-rakan WC mengambil kesempatan dan peluang ini sebaik mungkin memandangkan kuasa WordPress sudah semakin jauh ke hadapan dan jika anda masih di tahap "ambil tahu" sahaja, saya sendiri tidak akan dapat membantu anda lagi.
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#13
Betul tu Elvis Presley :D

Ada tu yg post dah masuk 400 tp masih menggunakan page_id.

Kesalahan pertama yg kita boleh lihat ialah "permalink". Yg lain-lain tu tak pyh nak diceritakan lah kerana wordpress ni terlalu mudah untuk digunakan sehingga ramai tidak tahu dimana kesilapan seo di dalam laman web wordpress mereka.

Semasa melawati blog-blog orang kita, byk kesalahan SEO yg saya jumpa...

Seperti link, perma, link anchor, etc...

Bila guna google site: operator, tak byk yg terindex...

Jadi ini masa yang cukup baik untuk para blogger(bukan setakat newbie) untuk mempelajari SEO WORDPRESS...

;)
 
Joined
Jan 25, 2008
Messages
2,718
Likes
6
Points
38
Offline
#14
Betul tu Elvis Presley :D

Ada tu yg post dah masuk 400 tp masih menggunakan page_id.

Kesalahan pertama yg kita boleh lihat ialah "permalink". Yg lain-lain tu tak pyh nak diceritakan lah kerana wordpress ni terlalu mudah untuk digunakan sehingga ramai tidak tahu dimana kesilapan seo di dalam laman web wordpress mereka.
Hehehe...

Aku Pangeran Mahkota la...
Elvis tu bapa aku nyer nama... :D
 
Last edited:
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#15
Ops sorry Pangeran Mahkota :p

Erm apapun kita focus kembali kepada thread ni. Untuk pengetahuan anda saya membina web jualan bengkel ini menggunakan WordPress sahaja.
 
Joined
Nov 20, 2007
Messages
1,174
Likes
12
Points
38
Offline
#16
Terima kasih saf-one kerana memberikan penerangan yang lebih jelas ttg matlamat bengkel ini. Harap ramai yang sudah sedar Wordpress bukan sekadar blog.

Ramai yang dah memiliki blog tetapi masih tak fhm byk perkara. Sy selalu dihubungi oleh rakan-rakan dan pelanggan2 sy bagaimana nak ubah theme, bagaimana nak letak iklan google adsense, bagaimana nak jadikan laman web mereka lebih seo friendly,bagaimana nak setup wordpress secara manual, bagaimana sy mendapatkan trafik yang tinggi untuk laman web sy dan pelbagai lagi persoalan yang menyebabkan saya spend lebih 4 jam untuk mengajar mereka.

Jadi bila difikirkan sampai bila saya nak biarkan rakan-rakan saya ini kehilangan arah bila sy tidak online? Saya pernah membincangkan isu ini bersama arwah Badruzamani dan dia yang menyakinkan saya bahawa Bengkel sebegini perlu diadakan. Saya harap rakan-rakan WC mengambil kesempatan dan peluang ini sebaik mungkin memandangkan kuasa WordPress sudah semakin jauh ke hadapan dan jika anda masih di tahap "ambil tahu" sahaja, saya sendiri tidak akan dapat membantu anda lagi.
Inilah bengkel yang harus di ikuti oleh mana2 IM yang ingin berkecimpung secara serious dalam membangunkan apa-apa site berasaskan wordpress sebagai platform.

Sekiranya kita membincangkan promosi dari search engine atau SEO, aspek on page atau lebih tepat lagi, wordpress itu sendiri AMATLAH penting. Ada banyak aspek wordpress yang memberi kesan kepada SEO yang sering diabaikan oleh wordpress blog owner.

Bagus Surfadict kerana menganjurkan bengkel sebegini. Keep it warm.
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#17
Terima kasih bro inspiration,

Saya harap lebih ramai lagi akan membuka mata mereka terhadap wordpress.

Saya byk kali melakukan personal couching sama ada secara online atau offline. Tetapi masih ramai lagi yg bertanya kerana mereka belum betul2 mahir aspek teknikal ketika menggunakan WordPress.

Jadi melalui bengkel ini saya harap segala simpul mati dapat dihuraikan kembali. :)

Inilah bengkel yang harus di ikuti oleh mana2 IM yang ingin berkecimpung secara serious dalam membangunkan apa-apa site berasaskan wordpress sebagai platform.

Sekiranya kita membincangkan promosi dari search engine atau SEO, aspek on page atau lebih tepat lagi, wordpress itu sendiri AMATLAH penting. Ada banyak aspek wordpress yang memberi kesan kepada SEO yang sering diabaikan oleh wordpress blog owner.

Bagus Surfadict kerana menganjurkan bengkel sebegini. Keep it warm.
 
Joined
Jul 18, 2007
Messages
1,102
Likes
3
Points
38
Offline
#18
Modul Eksklusif 1: Pengenalan Dan Pemasangan WordPress
Modul Eksklusif 2: Konfigurasi Dan Kemaskini Laman Web WordPress
Modul Eksklusif 3: Membina Isi Kandungan Laman Web WordPress Anda
Modul Eksklusif 4: Membina 3 Model Laman Web Menggunakan WordPress
Modul Eksklusif 5: Pendedahan Eksklusif Menjana Trafik Ke Laman Web WordPress Anda
Sebenarnya bengkel ini amat bagus sekali jika di perhatikan dengan 5 modul yang di sediakan oleh sedari catz... baiklah di sini ada beberapa pendapat dari saya,

mungkin para newbie mengatakan yang mereka boleh mendapatkan kesemua info melalui pak cik GOOGLE, tetapi sebenarnya mereka silap.. sebab memerlukan 5-6 jam sehari mencari maklumat-maklumat tersebut...

mungkin juga mereka berfikir yang mereka boleh membeli ebook RM50 inggit... tetapi memang susah nak faham kalau belajar melalui buku :p

anda sendiri boleh bandingkan yang mana baik dan buruk.. jadi apa lagi.. sertai aje bengkel ini.. herm... tak silap saya laptop di sediakan oleh pihak seminar? betul ker?

blog? ingat blog ni duk tulis diari aje ker? sebenarnya blog boleh dipelbagaikan dengan niche yang anda ceburi...
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#19
Thanks ikram kerana menambah info berkaitan isi kandungan modul bengkel wordpress ini.

Bagi mereka yg berstatus student sy ada offer price untuk student. Jadi jgnlah risau atau pening kepala sgt erk!

Di modul 5 sy akan tekankan bagaimana anda ingin membina traffik yang berkesan malahan sy ada modul dan bonus yang sengaja tidak di siarkan.

Beberapa rakan IM lain akan turut serta,cuma tengah menunggu pengesahan kehadiran mereka sahaja.

Sebenarnya bengkel ini amat bagus sekali jika di perhatikan dengan 5 modul yang di sediakan oleh sedari catz... baiklah di sini ada beberapa pendapat dari saya,

mungkin para newbie mengatakan yang mereka boleh mendapatkan kesemua info melalui pak cik GOOGLE, tetapi sebenarnya mereka silap.. sebab memerlukan 5-6 jam sehari mencari maklumat-maklumat tersebut...

mungkin juga mereka berfikir yang mereka boleh membeli ebook RM50 inggit... tetapi memang susah nak faham kalau belajar melalui buku :p

anda sendiri boleh bandingkan yang mana baik dan buruk.. jadi apa lagi.. sertai aje bengkel ini.. herm... tak silap saya laptop di sediakan oleh pihak seminar? betul ker?

blog? ingat blog ni duk tulis diari aje ker? sebenarnya blog boleh dipelbagaikan dengan niche yang anda ceburi...
 
Joined
Dec 20, 2008
Messages
1,121
Likes
0
Points
36
Offline
#20
Ape2pun saye cume nak ckp WP is the BEST!!!! hehehe

Tahniah Catzer krn berjaya buat seminar mcm ni...

p/s:hbis r jwbnye..hbis ape? ade r..rahsiee :D
 
Top