Belajar Main Saham..Step by Step..Group Support juga Disediakan Utk Bantuan Lanjutan

Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#1
Pelaburan Saham Boleh Memberi Pulangan Yang Lumayan!

Hakikatnya ramai lagi masih tak tahu tentang Pelaburan Saham. Rata-rata menganggap ia sebagai satu pelaburan yang akan menyebabkan KERUGIAN. Ya benar anda memang akan alami kerugian bila melabur tanpa ILMU. Inilah antara masalah yang dialami oleh pelabur baru dalam pelaburan saham.


==> Tak tahu langsung apa itu saham sedangkan ia dah wujud hampir 100 tahun di Malaysia.

==> Takut akan alami kerugian besar

==> Tak tahu nak mula melabur di kaunter syarikat mana.

==> Anggap pelaburan saham memerlukan modal besar hingga puluhan ribu ringgit.

==> Anggap pelaburan saham untuk orang kaya sahaja sedangkan ASB & Tabung Haji pun melabur di kaunter-kaunter Bursa Malaysia.

==> Takut nak buka akaun saham & anggap ia macam susah jer!



=============================
Hakikatnya Mudah Sahaja Kalau Anda Ada Ilmu
=============================

UNTUNGLAH! Ada yang sudi bantu anda membuang segala prasangka dan persepsi negatif tentang pelaburan saham supaya lebih ramai khususnya warga Bumiputera celik saham.


Jika anda sanggup dibantu, kami juga sudi bantu anda..

1. Mengenali apakah itu pelaburan saham. Bagaimana mendapatkan keuntungan dan mengurangkan risiko kerugian dalam pelaburan saham.

2. Bagaimana hendak memulakan pelaburan saham. Apakah tools yang anda perlukan untuk menjadi seorang pelabur yang berjaya.

3. Strategi penting memilih & analisis kaunter pelaburan yang selamat dan boleh beri keuntungan untuk jangka masa panjang.

4. Bahan-bahan atau sumber untuk buat analisis pada setiap kaunter saham sebelum melabur pada sesuatu kaunter di Bursa Malaysia.

5. Motivasi seorang pelabur untuk mengelakkan elemen emosi dalam pelaburan saham. Ramai yang rugi disebabkan tak boleh nak kawal emosi tamak dalam diri.

6. Pengurusan kewangan dalam pelaburan saham. Mengurus kewangan yang betul supaya pelaburan anda berbaloi dan mengurangkan kerugian dalam pelaburan saham.


Mari saya tunjukkan beberapa contoh kaunter pelaburan saham yang memberikan keuntungan dalam jangka masa panjang.


Contoh Saham Syarikat Takaful Malaysia Berhad (Finance)




Contoh Saham Syarikat Focal Aims Berhad (Properties)



Sebelum itu...Betul Ke Labur Saham Modal Kena Besar?


Saya nak kongsikan beberapa contoh menarik tentang potensi pelaburan saham. Sebelum tu saya terangkan bagaimana nak mula melabur dengan membeli unit saham. Ada orang kata modal kena besar...meh tengok dulu!



Ini adalah sebuah syarikat pemaju hartanah, iaitu FOCAL Aims Holding Berhad. Beberapa tahun lepas sekitar 2011 harga seunit saham FOCAL hanya RM0.285 seunit. Mari kita kira jika anda membeli beberapa unit saham syarikat ini beberapa tahun lepas dan anda biarkan sahaja pelaburan anda pada syarikat ini.

1 unit = RM0.285
Jika anda beli 1 lot = 1000 unit,

Anda keluarkan pelaburan RM0.285 x 1000unit
<big style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: arial; text-align: center; background-color: rgb(255, 255, 0);"><big>= RM285 sahaja</big></big>

Jika anda jual sekarang tahun 2013, harganya dah jadi
1 unit = RM2.50

Maka 1 lot yang anda keluarkan tadi jadi RM2500.

Profit anda adalah RM2500 - RM285 = RM2215

<big style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: arial; text-align: center; background-color: rgb(255, 255, 0);"><big><big style="color: rgb(255, 102, 102);">Profit lebih 700%</big></big></big>

Kalau anda beli 10 lot, Anda kiralah sendiri....




"Apa Hukum Mencari Rezeki Dengan Bermain Saham?"

[video=youtube;QKythgd4UA4]http://www.youtube.com/watch?v=QKythgd4UA4[/video]





Jawabnya saham ini HARUS dalam Islam.


Dua syarat utama untuk bermain saham;


1--Kita tahu apakah mabiq' barang perniagaan
2--Hendaklah barang itu halal perniagaannya


...Nak main saham buleh, kite tak pandai nak niaga, kita labur duit dalam perniagaan orang lain..


So, dalam panduan DVD ni juga anda akan didedahkan cara memilih saham
yg mematuhi syariah.








Mari Saya Tunjukkan Cara Yang Betul Untuk Memulakan Pelaburan Saham Yang Dapat Beri Anda Keuntungan Lumayan & Teknik Yang Betul Untuk Kurangkan Kerugian.




KLIK "Saya nak belajar main saham"
DISKAUN 50%

TERHAD Untuk 50 orang terawal sahaja.





JANGAN RISAU! GROUP SUPPORT ADA DISEDIAKAN.
Ekslusif untuk anda dapatkan bantuan lanjutan.






Ada dah yang dapat RM420 dalam masa 6 hari sahaja dengan saham...


==============================

KLIK "Saya nak belajar main saham"
DISKAUN 50%

TERHAD Untuk 50 orang terawal sahaja.



============================
 
Last edited:
Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#3
{Testimoni}


Anda mungkin ragu-ragu tapi jujur saya katakan kalau anda harap cuma dpt dvd belajar dan duduk saja tanpa take action saya jamin anda tak akan berjaya macam orang lain atau seperti yg anda inginkan.



Kita ambil contoh dari mereka yg dah take action dari ilmu yg dipelajari.


Ustaz Zulhilmi (Peserta Kelas Momentum Saham)


1. Beliau masuk kelas pada 29 Nov 2013 - Di kelas ni beliau didedakan dgn ilmu pelaburan saham bagaimana yang terdapat dlm DVD yg anda bakal miliki.

2. Dari ilmu yg dipelajari dan juga kesungguhan beliau, 12 dis 2013 belia beli saham sebanyak 1500unit yg bernilai RM0.605 seunit dgn kos modal RM907.50

3. Beliau cuma perlukan 6 hari sahaja. Beliau jual saham yg baru dibeli pada 18dis2013 dgn harga RM0.885 seunit dan beliau untung RM420 hanya dalam masa 6 hari sahaja slps join kls dan belajar.


Tak mustahil anda boleh dapat lebih dari beliau janji anda ada kesungguhan dan juga ilmu yang betul untuk bermula.


DVD kali ni dihasilkan khas untuk anda yg ingin bermula menjana pendapatan melalui pelaburan saham.


Kata ilmuan ; "Ilmu tanpa guru ibarat berjalan meraba didalam gelap. Jika bernasib baik anda selamat keluar tanpa calar tapi anda nasib kurang baik..pasti terluka".


Dengan pembelian DVD ni juga anda akan dimasukkan ke group support untuk memudahkan anda mendapat bantuan dan tunjuk ajar dari guru jika terdapat perkara yang masih tidak faham.


OFFER Diskaun 50% kali ni Terhad untuk 50 orang yg terawal sahaja.
(Harga akan dinaikkan selepas cukup kuota.)

=========================================

KLIK "Saya nak belajar main saham"
DISKAUN 50%

TERHAD Untuk 50 orang terawal sahaja.



=========================================
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#5
berapa start nak invest saham ni bro?
Untuk pengiraan saham kita kira by lot or unit.

1lot = 1000unit

contoh bro nk beli 1500 unit dan harga seunit = RM0.605

Jadi pengiraannya

1500 x RM0.605=RM907.50

RM907.50 itu adalah modal bro untuk lot tersebut

dan dari ilmu dan panduan yg bakal didedahkan ni akan diajarkan macam mana nk hold saham tersebut dan bila masa yg sesuai untuk jual supaya dapat keuntungan.

Pendek kata modal nk invest buleh mula dalam bbrp rat jer dh boleh.
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#6
Siapa kata perlu modal yang besar baru boleh mula dengan pelaburan saham?



=========================================

KLIK "Saya nak belajar main saham"
DISKAUN 50%

TERHAD Untuk 50 orang terawal sahaja.



=========================================
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#7
[Update] DVD LAKU KERASSS!!!


kuota DVD semakin TERHAD untuk pengedaran harga Diskaun 50%

Selepas kuota pembeli awal tamat harga akan dinaikkan secara rasmi.


DVD yg ditempah telah siap untuk di pos kepada setiap pembeli terawal yang dah grab pada harga diskaun.


Kepada yang masih belum grab pada harga DISKAUN 50% dan tak nak terlepasa peluang untuk belajar cara pelaburan saham yg betul dan menjadi seorang pelaburan yg berilmu dan berjaya dengan tunjuk ajar mentor yg berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang boleh grab segera sebelum kuota tamat.




TEMPAH SEGERA SEBELUM KUOTA HARGA DISKAUN HABIS!


Untuk membuat pembelian
=========================================

KLIK "Saya nak belajar main saham"
DISKAUN 50%

TERHAD Untuk 50 orang terawal sahaja.



=========================================
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#8
Bagaimana memperuntukkan sejumlah wang yang sesuai untuk pelaburan saham?


Di bawah ini adalah panduan-panduan peruntukan kewangan sebelum wang tersebut digunakan untuk pelaburan:-

1. Duit Simpanan - Sebelahkan sedikit drpd pendapatan (5%-30%) utk simpanan bagi tujuan masa depan dan masa kecemasan. Dilarang gunakan duit ni utk pelaburan.

2. Wang untuk perbelanjaan bulanan yang tetap - Bayar dulu semua perbelanjaan utk installment rumah, kereta, duit makan keluarga, sekolah anak2 dsbnya.

3. Jangan sekali-kali lakukan sebarang pinjaman semata-mata utk membeli saham. Bentuk pinjaman spt pinjaman peribadi, cashkan credit card, pinjam Ah Long dan seumpamanya hendaklah dielakkan.

4. Jangan guna duit KWSP walau apa cara sekalipun. Duit ni memang dikhususkan utk masa tua, utk beli rumah/kurangkan hutang rumah atau utk persekolahan anak.


UNTUNG ADA YANG NAK AJAR ANDA!

Dalam panduan kali ni anda akan didedahkan dengan pengurusan kewangan dalam pelaburan saham. Mengurus kewangan yang betul supaya pelaburan anda berbaloi dan mengurangkan kerugian dalam pelaburan saham.

Nak belajar dan dapat bimbingan dari Mentor bagaimana mengurus kewangan anda yg betul untuk pelaburan saham?

=========================================


KLIK "Saya nak belajar main saham"
DISKAUN 50%
TERHAD Untuk 50 orang terawal sahaja.



=========================================
 
Last edited:
Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#9
"Apa Hukum Mencari Rezeki Dengan Bermain Saham?"

[video=youtube;QKythgd4UA4]http://www.youtube.com/watch?v=QKythgd4UA4[/video]


Jawabnya saham ini HARUS dalam Islam.


Dua syarat utama untuk bermain saham;

1--Kita tahu apakah mabiq' barang perniagaan
2--Hendaklah barang itu halal perniagaannya


...Nak main saham buleh, kite tak pandai nak niaga, kita labur duit dalam perniagaan orang lain..


Dalam panduan DVD ni juga anda akan didedahkan cara memilih saham yg mematuhi syariah. Ditambah dengan GROUP KHAS bagi tujuan bimbingan dan tunjuk ajar dari Mentor.



Nak belajar dan dapat bimbingan dari Mentor pelaburan saham?
=========================================

KLIK "Saya nak belajar main saham"
DISKAUN 50%
TERHAD Untuk 50 orang terawal sahaja.


=========================================
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#10
Berita Baik Buat Pelabur Saham Tempatan!
Pasaran Saham 2014 dijangka KUKUH.

[video=youtube;_zNJRlWvI7Y]http://www.youtube.com/watch?v=_zNJRlWvI7Y[/video]


KLIK "Saya nak belajar main saham"
DISKAUN 50%

TERHAD Untuk 50 orang terawal sahaja.





JANGAN RISAU! GROUP SUPPORT ADA DISEDIAKAN.
Ekslusif untuk anda dapatkan bantuan lanjutan.
 
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,016
Likes
0
Points
38
Offline
#11
bro skang dah start?amek bank mana eh bukak akaun?hoho..bleh tengok first trade guna panduan ni?
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#13
BERITA BAIK UNTUK PELABUR! Pasaran Saham 2014 Dijangka KUKUH.

Berdasarkan analisis-analisis pakar-pakar pelaburan tempatan, pasaran saham di Malaysia khasnya pada tahun 2014 menjangkakan pertumbuhan yang baik dalam pasaran yang turut diransang kuat oleh beberapa faktor penyumbang.

Analisis ini merupakan BERITA BAIK bagi pelabur-pelabur runcit yang ingin menyertai pasaran pada tahun hadapan. Peluang anda untuk menyertai pasaran saham mulai tahun hadapan.


ANDA NAK BELAJAR MAIN SAHAM?

Dapatkan Cara Yang Betul Untuk Memulakan Pelaburan Saham Yang Dapat Beri Anda Keuntungan Lumayan & Teknik Yang Betul Untuk Kurangkan Kerugian.
 
Top