Belajar Forex face to Face in person..only for serius newbie..RM 100 once a life

Status
Not open for further replies.

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
254
Points
0
prepare for inflation report dan fomc meeting this week...utk trade based on risk sentiment :)
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
254
Points
0
Trade based on a risk sentiment..now, mood traders sudah beralih ke pro usd..di time frame daily, EU last candle dah cecah upper resistence trendline and membentuk pattern bearish engulfing...now, further consolidation

di currency meter, Eur weak..proceed sell bila eu potong zone support 2..:)

Post nie akan saya hold sehingga pattern perubahan trend berlaku..:)


 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
254
Points
0
saya dah jadi Introducer broker of fxclearing.ca ..one broker dari canada..sesapa yg pernah belajar ngan saya, akan saya bg value added services dgn bg latest update ttg market sentiment serta signal insyaallah...:)

walaubagaimana pun, utk newbie yg nak belajar forex..still sama ya chargenya :)
 

faizadnan36

freshman
Joined
Apr 8, 2009
Messages
40
Points
0
ada ke hari yang bro loss?
masuk tiap2 hari and close ke?
ada float tak?
average satu hari braper jam sehari menorex?
dari pukul brape?

sori byk tanya. pernah gak forex ni. penat mengadap komputer.
jantung bagai nak luruh. rambut pon sampai banyak uban.
menyumpah2 candle bila go the wrong way.
chart aku byk EA. macam2 kaler ade. :)

tapi time tu aku pon terpedaya ngan mcm cerita pasal forex.
tak study betol2. nak buat untung banyak je.
pada sesape ingat forex ni jalan senang nak buat duit, aku nasehat belajar btol2 dulu.
duit boleh cepat habissss...
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
254
Points
0
ada ke hari yang bro loss?
masuk tiap2 hari and close ke?
ada float tak?
average satu hari braper jam sehari menorex?
dari pukul brape?

sori byk tanya. pernah gak forex ni. penat mengadap komputer.
jantung bagai nak luruh. rambut pon sampai banyak uban.
menyumpah2 candle bila go the wrong way.
chart aku byk EA. macam2 kaler ade. :)

tapi time tu aku pon terpedaya ngan mcm cerita pasal forex.
tak study betol2. nak buat untung banyak je.
pada sesape ingat forex ni jalan senang nak buat duit, aku nasehat belajar btol2 dulu.
duit boleh cepat habissss...
yes..ada yg saya loss..tp cut loss, bukan total loss
hari2 saya akan study market sentiment utk lihat ccy mana yg jd dominant ..oleh itu, hari2 saya akan trade
saya tak suka float2 nie..masa tak kira..dpt untung..cukuplah utk hari tue :)
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
254
Points
0
selepas hari khamis nie..saya kembali free utk open new session ngan org baru pula

boleh call/sms di 0123576124
 

faizadnan36

freshman
Joined
Apr 8, 2009
Messages
40
Points
0
if nak study sendiri, mana lebih penting?
Candlestick patterns
Market sentiments

Dua2 penting. Tp mana satu shud we learn lebih mendalam?
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
254
Points
0
if nak study sendiri, mana lebih penting?
Candlestick patterns
Market sentiments

Dua2 penting. Tp mana satu shud we learn lebih mendalam?
market sentiments...sbb reaction dpd itu akan translate candlestick pattern define as price action
 

sasuke_islam

freshman
Joined
Sep 6, 2010
Messages
1
Points
1
newbie; mane nak dapat market sentiments ni? kene tegk berita ek?
 
Last edited:

Blade

freshman
Joined
Aug 15, 2009
Messages
19
Points
0
Wah.....apa citer ....masih ada kelas lagi ke............TT
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
254
Points
0
wat a busy week...next week could relatively quiet..next class session is free from wednesday onwards...boleh call/sms di 0123576124..

i have no website or blog to promote..my coaching is not for commercial purpose..the knowledge is free, the rm100 is to pay my time..masa itu emas :)
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
254
Points
0
Weekly Outlook 08/11-12/11

US economic calendar will be light this week.

China data will be the main focuses, including trade, loans, inflation, retail sales and production which would be crucial in driving risk sentiments (aversion? or appetite?).

Another focus will be on BoE (Britain) inflation report which would determine the odds of another round of QE from BoE. ---> ikut jejak langkah US

Aussie will look into employment data for further strengthern its economy and currency

Many pieces of growth data will be released from Eurozone too (yg skang dlm krisis hutang---> ireland, spain) and markets will also pay attention to development of fiscal reforms in peripheral countries...


Coaching session will be available on 11th November onwards...boleh refer page belakang on what is my basic trading style it is...
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
254
Points
0
starting jumaat 12hb sesi coaching baru kembali di buka...now saya sgt menekankan understanding market sentimen dlm basic trading style saya..byk rujukan akan di buat di oanda fxnews :)
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
254
Points
0
most of the pairs are now approaching to a big move ...later....tungguuuuuuu....

15/11/10...new session utk serius newbie who want to trade forex is open...:)
 
Status
Not open for further replies.
Top