Belajar Berterima Kasih..

Joined
May 21, 2007
Messages
2,519
Likes
7
Points
38
Offline
#1
salam semua,
tengok tajuk pun dah tahu apa yang aku nak kongsi..
aku sediakan servis set up wordpress blog dari zero hingga siap dengan bayaran 0sen!!
set up wordpress on autopilot pun aku buat jugak, bayaran 0sen!!
dah ade 4 orang yang aku bantu upkan blog wordpress dari zero hingga terhasil satu blog..
lepas siap blog, siap online support lagi melalui YM..free jugak untuk yang minta la..
aku tolong upload plugin dan themes dan sedikit tips main blog dan adsense..

macam2 kerenah ade, ade yang main coding php sampai berterabur blog lepas tu aku betulkan..
ada yang suruh aku siap blog on autopilot dan lepas je siap, cakap terima kasih pun tidak..diam terus..
aku juga design header untuk dorang tanpa bayaran..
letak adsense dengan CTR tinggi dengan bayaran kosong..
coding php ikut dorang nak tanpa bayaran jugak

kebanyakan contact aku melalui
http://www.wangcyber.com/forum/157965-post33.html

dalam 4 orang tu
-ade yang berterima kasih,
-ade yang bila dah siap blog autopilot terus diam dan tidak berterima kasih lansung..
-dan yang terbaru iaitu nasa_nyer, die minta tolong dengan baik,sopan dan offer pulak aku harga sebab tolong dia..
-ade yang minta tolong dengan baik dan siap tanpa banyak kerenah

yang aku hot ialah orang yang tak berterima kasih..tak pe la aku ikhlas tolong die tapi setakat nak PM, thank you,bro susah sangat ke?3 patah perkataan je tak banyak..mungkin benda ni dipandang remeh tapi ia melambangkan sifat di dalam diri kita

apa yang aku nak kongsi di sini, belajarla berterima kasih..walaupun sekecil mana pertolongan orang tu, ucapla terima kasih sebagai tanda penghargaan..aku tak minta upah pun..dalam 3 jam je siap set up wordpress termasuk macam yang dorang nak..kalau basic je sejam je..

kenapa aku tak mintak upah?sebab ada sesuatu yang lebih berharga daripada upah tu..aku nak tolong newbie bangun..sambil2 nak bina kredibiliti aku..

aku tak kan bagitahu sapa orang tu, mungkin die sibuk atau tidak online..die orang lama kat sini, lama sangat..aku rasa die tak online WC kot..tak mengapalah..bukan die isu yang aku nak ketengahkan kat sini..cuma sifat berterima kasih tu..

p/s: nanti aku nak offer set up sistem affiliate pulak..hehe..RM100 je sekali pasang, ade sape berminat?hehe
 
Last edited:

tux

freshman
Joined
Jul 19, 2007
Messages
46
Likes
0
Points
6
Age
28
Offline
#4
biasalah yeop. benda percuma memang tak ada harga.

lebih baik ko tolong orang yg buat non comersial blog. kalau siang2 sudah tanya nak letak iklan tinggalkan terus.
 

zyan

Senior
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,313
Likes
2
Points
38
Offline
#5
aku pulak banyak gak tolong kawan & terima kasih tu ada la jugak diorang ucap cuma yang sedihnya bila time ku nak mintak tolong semua buat tak tahu jer..huhu.. tak lah mengharap balasan tp kadang2 kita perlukan pertolongan jugak kan..
 
Joined
May 15, 2008
Messages
1,930
Likes
5
Points
38
Offline
#6
erm...

klau saya, saya just ajar je...

bg guide cam ne nak wat tu, wat ni... wat tutorial ke, etc...

baru la best...

klau cam kes bro ni, dah melampau sgt... bila dpt peha nak betis lagi...
 

Mr.Awie

freshman
Joined
Apr 27, 2008
Messages
450
Likes
0
Points
16
Offline
#7
Simpati gak aku dengar rintihan nie.Tapi takpe lah. aku di pihak yg sama. Perkara nie pun pernah berlaku pada aku. Aku tolong setupkan joomla free,affiliate setting pun free,dan macam2 ler yang free. Anda semua mesti ingat tak semestinya benda percuma tu tak bernilai.Ada nilai keikhlasan dalam sesuatu yang percuma tu.Tolong sesama saudara nak buat pe berbayar. lain ler kalau bangsa yahudi yang mintak aku tolong setupkan.mmg ler aku tekan gila b**i punya... Bagi aku sesama Islam baik belajar dari yang pakar. Do it your self. Siapa lagi nak majukan diri kita. Kalau tak kita ngan bangsa kita sendiri. Kita cuba belajar dari bangsa luar,kita cari kelemahan tu,kita baiki dan buat terbaik dari bangsa lain.Baru ler Melayu takkan layu selama-lamanya...
 
Joined
Oct 9, 2007
Messages
2,200
Likes
3
Points
38
Offline
#8
Ada 2 pihak
1] Orang yg menolong
2] Orang yg ditolong


Orang yg menolong
1] Kena ikhlas, menolong kerana Allah, dgn harapan Allah akan tolong kita. JANGAN sekali2 harap orang lain tolong pula. Allah MAHA bijaksana... pandailah DIA urus dan hantar seseorang utk menolong kita... atau direct ALLAH bagi ilham utk selesaikan masalah kita.
2] Ajak orang yg kita tolong tu utk menolong orang lain plak...

Orang yg ditolong
Orang berbudi, kita berbahasa...
Pandai2lah nak ucap terima kasih tu...
kadang2 kerana sibuk kita terlupa, pandai2lah minta maaf

he he he... ni kira tazkirah jumaat utk diri saya ni :)

p.s: Saya kagum pada orang yg sanggup berbuat BAIK kpd orang yg berbuat JAHAT kpdnya. :D
 
Joined
Nov 20, 2007
Messages
1,174
Likes
12
Points
38
Offline
#9
Ada 2 pihak
1] Orang yg menolong
2] Orang yg ditolong


Orang yg menolong
1] Kena ikhlas, menolong kerana Allah, dgn harapan Allah akan tolong kita. JANGAN sekali2 harap orang lain tolong pula. Allah MAHA bijaksana... pandailah DIA urus dan hantar seseorang utk menolong kita... atau direct ALLAH bagi ilham utk selesaikan masalah kita.
2] Ajak orang yg kita tolong tu utk menolong orang lain plak...

Orang yg ditolong
Orang berbudi, kita berbahasa...
Pandai2lah nak ucap terima kasih tu...
kadang2 kerana sibuk kita terlupa, pandai2lah minta maaf

he he he... ni kira tazkirah jumaat utk diri saya ni :)

p.s: Saya kagum pada orang yg sanggup berbuat BAIK kpd orang yg berbuat JAHAT kpdnya. :D
I couldn’t argue with this. Indeed, it is suppose to be. Thanks Abu hanis.
 
Joined
Oct 9, 2007
Messages
2,200
Likes
3
Points
38
Offline
#10
Tambahan:

Ada macam2 cara berterima kasih :)

Bergantung pada orang yg menolong kita tu...
[kenali mereka]
1] Dia tu kawan rapat kita ke
2] Dia tu baru kita kenal ke
3] Dia tu memang jenis tak suka org berterima kasih ke
4] Dia tu jenis tak suka orang puji ke...
5] Dan lain2 lagi...
Maka tak sama cara "ucap" terima kasih tu :)

Hmmm... sebenarnya ilmu bersosial ni dah diajar oleh nabi... saya je tak ambil berat...

p.s: bro inspiration, sama-sama terima kasih :D
 
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,694
Likes
3
Points
38
Offline
#11
Betul tu, bila kita tolong orang, walaupun orang tu ucap terima kasih, Allah Maha Mengetahui apa yang kita lakukan. InsyaAllah dipermudahkan jalan rezeki kita. Janji kita kena ikhlas menolong orang tu.

Boleh ke diwujudkan "Thank You" button kat WC ni, cam forum kat luar? sape yang rajin tolong orang atau kongsi ilmu mesti banyak dapat "Thank You" :) iTrader is different.

Tapi ntahlah eh..dah ada "Thank You" button pun kut orang malas nak klik. :rolleyes:
 
Joined
Feb 2, 2009
Messages
10
Likes
1
Points
0
Offline
#12
lepas ni nak mintak tolong khairilz lah.. banyak jugak yg khairilz tahu tu..
lepas tu boleh lah saya belanja khairilz makan kat gerai abang kemboja bersebelahan psr rya pantai timur tu.
 
Joined
Dec 2, 2008
Messages
1,061
Likes
1
Points
36
Offline
#13
Terime kasih atas nasihat bro....Harapan saye agar semue orang pun same2 ambik iktibar.....bukan ape??!!Supaye perkare baik akan berterusan....Insyaallah...:rolleyes:
 

krolbiz

freshman
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,600
Likes
0
Points
36
Offline
#14
Arigato gozaimas.....! Salah satu tanda kita bersyukur pada Allah ialah kita berterima kasih pada orang lain.. :)
 
Joined
Feb 14, 2009
Messages
149
Likes
0
Points
16
Offline
#17
Terima kasih...mungkin orang tu tak pandai nak berterima kasih kot...Ataupun tak biasa berterima kasih...Apa-apapun kalau tak biasa buat rasanya macam susah dan janggal. Tapi kalau dah biasa...senang saja nak buat...
 
Joined
Jul 31, 2008
Messages
3,347
Likes
5
Points
38
Offline
#18
terima kasih sebeb selalu bukak thread yang best !! hehe
aku pun sekarang sedang praktis untuk berterima kasih di dunia sebenar.
harap kasih diterima. haha
 
Joined
May 11, 2008
Messages
439
Likes
2
Points
18
Offline
#19
insya ALLAH, ALLAH bersama hamba-hambanya yang bersabar. Ada hikmah tu bro.
 
Joined
Feb 12, 2009
Messages
79
Likes
0
Points
0
Offline
#20
Controversy is brewing over a New York Post cartoon that some believe ties this week's chimp attack to President Barack Obama in a racially offensive fashion. New York Post Cartoon Controversy The cartoon, created by Sean Delonas and printed ... Read >

:( I think that the New York Post should formally apologize to President Obama
ni apa barang nih... men masuk x tentu hala... ni lg ler kurennggg... hik3...

anyway... bagus gak thread nih untuk menginsafi diri yang serba kekurangan...

saje nk ucapkn TERIMA KASIH yg telah membantu secara direct n indirect... moga Allah membalas jasa2 kalian... amin

p.s - terharu ngan thread nih
 
Top