Before you boycott Israel!

Joined
Dec 3, 2009
Messages
737
Likes
0
Points
0
Offline
#43
sory kalau lambat enterframe...
kalo bab boikot nie kan....
mmg setuju nak boikot...
tp sikit sebnyak ade effect kt negara kita sendiri...
 
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,464
Likes
3
Points
38
Offline
#44
masalahnya susah nak dapatkan produk RADIX ni, termasuk lah HPA...

nak cari kat pasaraya jangan harap lah ada... haih~
Nak seribu daya, x nak seribu dalih.
Search online pun mesti ada org jual secara online. Lg pun, bukan boleh pasarkan secepat mungkin, janji dh ada.
 
Joined
Jan 6, 2009
Messages
32
Likes
0
Points
6
Offline
#45
Ada sape2 yg ada list brg2 yg perlu diboikot beserta dengan produk alternatif?
Kalo xde mmg itu perkara pertama yg kena buat..
 

wangfm

freshman
Joined
Nov 23, 2009
Messages
1,235
Likes
0
Points
0
Offline
#46
Haha, mcm mana nak boikot?

Pakai computer pun cpu dari intel.
Kalau nak boikot habis, jangan pakai internet.

Facebook tu pun produk yahudi juga. Kenapa KERAJAAN MALAYSIA tak boikot produk dan barangan dr Israel.

Setahu aku, PM baru bawak coca cola melabur 1billion ringgit buat kilang kat malaysia. Mcm mana nak boikot kalau ketua sendiri yg jemput mereka masuk?
 
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,464
Likes
3
Points
38
Offline
#47
Ada sape2 yg ada list brg2 yg perlu diboikot beserta dengan produk alternatif?
Kalo xde mmg itu perkara pertama yg kena buat..
Sudah semestinya, produk makanan dan minuman ada alternatif produk tempatan.
Radix Koko alternatif kpd Milo.
Syampu HPA alternatif kpd Rejoice.
Radix Cola, nugget alternatif kpd makanan segera.
Walau belum semua ada alternatif dan belum meluas, tp sebesar zarah boleh meningkatkan ekonomi ummat dan mengurangkan ekonomi Yahudi.
Haha, mcm mana nak boikot?

Pakai computer pun cpu dari intel.
Kalau nak boikot habis, jangan pakai internet.

Facebook tu pun produk yahudi juga. Kenapa KERAJAAN MALAYSIA tak boikot produk dan barangan dr Israel.

Setahu aku, PM baru bawak coca cola melabur 1billion ringgit buat kilang kat malaysia. Mcm mana nak boikot kalau ketua sendiri yg jemput mereka masuk?
Kita mmg x dpt elak semua produk, hanya sebesar zarah picisan produk kat dunia ni.
 

wangfm

freshman
Joined
Nov 23, 2009
Messages
1,235
Likes
0
Points
0
Offline
#48
Jangan rakyat saja yg boikot, pemimpin pun mesti menunjukkan tauladan.

PM kita pakai APCO untuk PR dia.
 
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,464
Likes
3
Points
38
Offline
#49
Jangan rakyat saja yg boikot, pemimpin pun mesti menunjukkan tauladan.

PM kita pakai APCO untuk PR dia.
Pemimpin pun dipilih oleh rakyat. Jd, rakyat juga yg memainkan peranan. X bleh ke rakyat desak pemimpin? :)
 

wangfm

freshman
Joined
Nov 23, 2009
Messages
1,235
Likes
0
Points
0
Offline
#50
Rakyat boleh desak pemimpin, itu hak mereka.

Persoalannya, adakan pemimpin akan tunduk dengan gesaan rakyat?

Kalau rakyat mendesak pemimpin untuk mengenakan pelbagai tindakan terhadap israel tetapi kerajaan masih berurusan dengan sekutu kuatnya (AS), apa lah gunanya?
 

wangfm

freshman
Joined
Nov 23, 2009
Messages
1,235
Likes
0
Points
0
Offline
#52
susah2 je pm kita pergi jumpa obama minta sokongan dia terhadap pentadbirannya
 
Joined
Jan 25, 2010
Messages
3,249
Likes
2
Points
38
Offline
#53
radix coco.. lepas ni nak try lah...
saya memang x minum milo..jarang sangat..klau pegi kedai order air suam je..jaga kesihatan jaga sora :D
 
Joined
Jul 17, 2009
Messages
1,342
Likes
2
Points
0
Offline
#55
dah tiba masanya kita wujudkan pasaraya khas utk produk2 org islam. Maksudnya dari A sampai Z semuanya halal....
 

wanmuz

freshman
Joined
May 3, 2009
Messages
155
Likes
0
Points
16
Offline
#56
dah tiba masanya kita wujudkan pasaraya khas utk produk2 org islam. Maksudnya dari A sampai Z semuanya halal....

Dah ada. Dari Perlis HPA. Perak ada Kohalal. Kohalal dah membesar 5 cawangan yang saya tahu.

Mungkin ada tempat lain lagi perniagaan orang Islam berpotensi menjadi gergasi.
 
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,464
Likes
3
Points
38
Offline
#57
dah tiba masanya kita wujudkan pasaraya khas utk produk2 org islam. Maksudnya dari A sampai Z semuanya halal....
Bukan x boleh buka, tp kene ada pelanggan juga. Kalau pengusaha buka tp kurang pelanggan, x dpt berniaga juga. Lawan dgn pasaraya yg gah2 iklannya.

Dan pengusaha juga kene usaha tarik pelanggan, sbb pelanggan juga memberi alasan pengusaha x mesra la, sbb tu pegi pasaraya luar juga.

Dua2 pihak kene berusaha lah. Peniaga dan pelanggan sama2 kene membantu.
 
Top