~beat inflation with silver!!!~

Joined
Apr 3, 2012
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
#1
[/B] 422669_10150572594131509_738131508_8993910_1696735040_n.jpg

Jolly-Koh-front.jpg

YEARLY SAVING PROGRAM WITH INVESTMENT

Pertamanya saya mohon maaf kerana ini kali pertama saya post di WC.
Tak berapa pandai lagi nak upload dan masih terkial-kial mencari button mana yang perlu ditekan.

Apa2 pun saya ingin berkongsi tentang PERAK/SILVER/DIRHAM merupakan pelaburan dan simpanan yang terbaik masa kini.

FAKTA yang perlu anda ketahui:-
1- lebih 1000% peningkatan harga perak sejak 10 tahun lalu
2- Permintaan terhadap perak tidak pernah menurun sejak 10 tahun yang lalu
3- PERAK semakin banyak digunakan untuk pelbagai industri
4- Permintaan untuk PERAK melebihi keluaran dunia
5- Harga PERAK berada dibawah paras sebenar pasaran sekarang

TAHUKAH ANDA???
Bahawa kenaikan harga Perak 10 tahun lepas secara purata lebih 100% SETAHUN????
Jangan hanya lihat pada angkanya...mari sama-sama kita terokai DUNIANYA

PENDEDAHAN RAHSIA SIMPANAN PINTAR
Kenapa Perak 1 World Dirham?
1- Program Perkongsian Pertama seumpamanya di DUNIA
2- Perkongsian keuntungan sehingga 18% setahun!!
3- INFLASI Sifar
4- Perak lebih murah daripada EMAS tetapi PERATUS KENAIKAN SANGAT TINGGI
5- Dirham PERAK yang tertulen di dunia (.99999)
6- Tahan lasak, Boleh dibuat cenderhati/koleksi
7- Konsep memanfaatkan simpanan (Leverage)


BELI
Beli 1 atau lebih Syilling Dirham dan terima keuntungan sehingga 18% di atas harga belian setahun

FAEDAH
Pilihan untuk membeli lebih. Margin pinjaman 50% (leverage sehingga 100 kali) ke atas nilai belian DIRHAM bagi membiayai pembelian tambahan

TEBUS
Tebus semula belian DIRHAM anda dengan menyelesaikan bayaran pinjaman tersebut pada hujung tempoh 12 bulan

KATA KATA MUTIARA

B]Suatu masa mesti akan tiba menimpa umat manusia dimana tiada (yang tinggal) yang berguna (atau memberi manafaat)
melainkan satu DINAR (iaitu wang emas) dan satu DIRHAM (iaitu wang PERAK).
Sabda Rasulullah S.A.W (riwayat Imam Ahmad Ibnu Hanbal)

Penggunaan Dinar dan DIRHAM adalah sebagai usaha menegakkan sistem ekonomi yang lebih adil dan telus.
EMAS dan PERAK tidak sama dengan matawang kerana ia tidak boleh di manipulasi di pasaran semasa . ~ Tun Dr Mahathir bin Mohamad [/B]




DONT WAIT TO BUY SILVER
BUY SILVER AND WAIT....

LET US HELP YOU CREATE
A WORLD WITHOUT INFLATION
 
Joined
Mar 22, 2012
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#2
Kalau diorang rasa silver akan naik, nape dia nak jual kat kita? Baik diorang simpan. Kalo diorang kata wang fiat takde nilai. Nape diorang jual siver dengan wang fiat? Just my 2cents.....
 
Joined
Apr 3, 2012
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
#3
Kalau diorang rasa silver akan naik, nape dia nak jual kat kita? Baik diorang simpan. Kalo diorang kata wang fiat takde nilai. Nape diorang jual siver dengan wang fiat? Just my 2cents.....

emas dan perak adalah salah satu alternatif yang boleh diguna pakai dalam urusan jual beli di masa akan datang. cuma silver dipandang sebagai suatu komoditi yang mampu dimiliki oleh kebanyakan pengguna tidak sepertimana emas.

persoalan yang saudara ajukan sama seperti "kalau diorang rasa EMAS akan naik, nape dia nak jual kat kita? Baik diorang simpan."

untuk pengetahuan, silver bukan hanya dijual dengan wang fiat ;)

pada masa kita sedang membaca forum ini, silver TELAH diguna pakai untuk membeli keperluan harian kita seperti i-pad dan sebagainya.
 
Top