Dalam Negara Bayi dicampak dari tingkat 2 di Hentian Kajang

Joined
Feb 10, 2009
Messages
22,265
Likes
15
Points
38
Offline
#1


BAYI yang diselamatkan orang awam selepas dicampak dari tingkat dua sebuah bangunan di Hentian Bas Kajang, petang semalam.

KAJANG: Seorang bayi lelaki yang baru dilahirkan dicampak dari tingkat dua sebuah bangunan di Jalan Hentian 4, Hentian Bas Kajang, di sini, petang semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 5 petang itu, bayi berkenaan terjatuh di atas jalan raya sebelum diselamatkan orang awam. - BHarian
 
Joined
Aug 22, 2011
Messages
29
Likes
0
Points
1
Offline
#3
kalau tak nak anak tu pon bagi je kat aku,takk pun bagi je orang jaga. rmai lagi sanggup jaga
 

kamil84

freshman
Joined
Jan 11, 2018
Messages
18
Likes
0
Points
1
Age
33
Offline
#5
adoi2. mak sendiri campak anak tu dah knp? 9 bulan dlm kandungan penat lahirkan lepas tu campak. tak syg ke? kalau kes pengasuh gila dera budak boleh lagi aku hadam. ni mak kandung. haihhh
 

evonvon

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#6
adoi2. mak sendiri campak anak tu dah knp? 9 bulan dlm kandungan penat lahirkan lepas tu campak. tak syg ke? kalau kes pengasuh gila dera budak boleh lagi aku hadam. ni mak kandung. haihhh
sama je mana2 kes melibatkan kanak-kanak atau bayi ni mmg tak bole terima akal.kejam betul. sekarang kes buang anak dgn kes pengasuh gila mmg byk. tiap hari boleh dgr.
 

kamil84

freshman
Joined
Jan 11, 2018
Messages
18
Likes
0
Points
1
Age
33
Offline
#7
sama je mana2 kes melibatkan kanak-kanak atau bayi ni mmg tak bole terima akal.kejam betul. sekarang kes buang anak dgn kes pengasuh gila mmg byk. tiap hari boleh dgr.
tu la pasal. sedih dengar mak kandung sendiri campak bayi. biasa dengar ibubapa tak prihatin ambik pengasuh gila jaga anak dorg.
 
Joined
Dec 6, 2016
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#9
sama je mana2 kes melibatkan kanak-kanak atau bayi ni mmg tak bole terima akal.kejam betul. sekarang kes buang anak dgn kes pengasuh gila mmg byk. tiap hari boleh dgr.

cerita bab pengasuh paling aku tak tahan nak dengar. yg kes smpai letak myat dlm peti ais tu.
 
Joined
Oct 9, 2018
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#10
yeke? mmg dah tau ke ? mungkin mmg kes mk sndri yg buang . kesiannye la bayi yg tak bersalah tu.
murah btul nilai nyawa skrg
Kita bukan boleh agak tindak tanduk manusia zaman sekarang... Luaran mungkin nampak normal. Dalaman sape tahu? Tp kalau babysitter mmg bnyk kes pn skarang.
 
Joined
Jan 11, 2018
Messages
18
Likes
0
Points
1
Age
33
Offline
#11
cerita bab pengasuh paling aku tak tahan nak dengar. yg kes smpai letak myat dlm peti ais tu.
tu la tu. biasa kalau ambik pengasuh sesuka hati dari fb ke iklan tepi jalan je dapat yang macam tu punya gila la. aku dulu upah pengasuh dari satu website ni, caregiverasia. elok jaga anak aku. memang ada pengalaman lah
 
Joined
Dec 6, 2016
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#12
tu la tu. biasa kalau ambik pengasuh sesuka hati dari fb ke iklan tepi jalan je dapat yang macam tu punya gila la. aku dulu upah pengasuh dari satu website ni, caregiverasia. elok jaga anak aku. memang ada pengalaman lah
boleh percaya ke? anak2 aku semua ngasuh upah jiran satu flat je.murah pon murah upah kalau dari kat bandar tu
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
27
Likes
1
Points
3
Offline
#13
tu la tu. biasa kalau ambik pengasuh sesuka hati dari fb ke iklan tepi jalan je dapat yang macam tu punya gila la. aku dulu upah pengasuh dari satu website ni, caregiverasia. elok jaga anak aku. memang ada pengalaman lah

mahal tak upahnya?ke acik2 tua jugak yg menjaga tu? dri fb bahaya. susah nk percaya.
 
Joined
Oct 9, 2018
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#14
boleh percaya ke? anak2 aku semua ngasuh upah jiran satu flat je.murah pon murah upah kalau dari kat bandar tu
jiran kau tu boleh percaya ke... Dia ada ke pengalaman semua tu? Kalau dia okay memang untung la. Ni kalau orang yang duduk kt tmpt yang takde buat servis mcm tu kan susahnk kena pergi ke tmpt babysitter semua tu.
 
Joined
Dec 6, 2016
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#15
jiran kau tu boleh percaya ke... Dia ada ke pengalaman semua tu? Kalau dia okay memang untung la. Ni kalau orang yang duduk kt tmpt yang takde buat servis mcm tu kan susahnk kena pergi ke tmpt babysitter semua tu.
dah berzaman guna khidmat kudrat dia jah. dari zaman aku dulu pon dia yg jaga. dah tua dah pon.
takat jaga sorang tu mampu la,ramai mcm tak yakin je aku nengoknye
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
27
Likes
1
Points
3
Offline
#16
dah berzaman guna khidmat kudrat dia jah. dari zaman aku dulu pon dia yg jaga. dah tua dah pon.
takat jaga sorang tu mampu la,ramai mcm tak yakin je aku nengoknye
sbb ko dah ada pnglman dgn dia xpelah. tapi kena hati2 la,kdg2 faktor umor ni cepat lalai. tmbh skrg kes tersedak susu lah, jatuh la,mcm2.
bab tu kena betul2 pilih org.
 
Joined
Oct 9, 2018
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#17
dah berzaman guna khidmat kudrat dia jah. dari zaman aku dulu pon dia yg jaga. dah tua dah pon.
takat jaga sorang tu mampu la,ramai mcm tak yakin je aku nengoknye
Tapi still la kan. Nk pergi dkt dia lagi. Kalau dia jenis suka budak2, sihat semua okay ler. Ni dia pon dah tua kena pikir pasal diri dia lagi. Kalau dia sakit bagai. Cuba try usha website ni caregiverasia.com . Mcm legit je
 
Joined
May 20, 2013
Messages
27
Likes
2
Points
3
Offline
#18
Tapi still la kan. Nk pergi dkt dia lagi. Kalau dia jenis suka budak2, sihat semua okay ler. Ni dia pon dah tua kena pikir pasal diri dia lagi. Kalau dia sakit bagai. Cuba try usha website ni caregiverasia.com . Mcm legit je
yg ni home nursing bagus. pengasuh tak taw. tak dengar lagi review setakat ni.
home nursing sebab ada org rekomen kat forum lain.feedback ok je
 
Joined
Aug 30, 2017
Messages
20
Likes
0
Points
1
Age
30
Offline
#19
Tapi still la kan. Nk pergi dkt dia lagi. Kalau dia jenis suka budak2, sihat semua okay ler. Ni dia pon dah tua kena pikir pasal diri dia lagi. Kalau dia sakit bagai. Cuba try usha website ni caregiverasia.com . Mcm legit je
ni rumah mengasuh baby ke?
 
Joined
Jan 11, 2018
Messages
18
Likes
0
Points
1
Age
33
Offline
#20
ni rumah mengasuh baby ke?
bukan la. yang ni kau upah pengasuh datang rumah jaga anak. tapi bukan sebarangan pengasuh. dorang dari caregiverasia ni berpengalaman dan trusted sikit. aku pernah upah pengasuh dari website tu.
 
Top