bayar parking kt sunway pyramid

Joined
Jun 3, 2011
Messages
4
Likes
0
Points
1
Offline
#1
ada sesiapa yang tahu mcm mana nak bayar parking kt sunway skrg? sbb skrg katenya dah jadi konsep mcm smart parking, bayar skrg cashless dll.
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#2
ada sesiapa yang tahu mcm mana nak bayar parking kt sunway skrg? sbb skrg katenya dah jadi konsep mcm smart parking, bayar skrg cashless dll.
woow. dah lama dak pi sunway tu. canggih sgt tu ada guna teknologi based connection 5G ke
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Likes
1
Points
3
Age
23
Offline
#3
ada sesiapa yang tahu mcm mana nak bayar parking kt sunway skrg? sbb skrg katenya dah jadi konsep mcm smart parking, bayar skrg cashless dll.
Aaa baru je start kan. driver tak perlu bayar guna tiket parkir bila mereka masuk dan keluar tetapi hanya perlu daftar nombor plat kereta menerusi portal Sunway Parking dan aplikasi Sunway Pyramid dengan fon.
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Likes
1
Points
3
Age
23
Offline
#4
woow. dah lama dak pi sunway tu. canggih sgt tu ada guna teknologi based connection 5G ke
kalau 5g rasanya parking pn dh macam macam nanti. kereta pn dh nak pakai auto pilot skrg, nanti smu bnda akan di '5g' kan. haha
 
Joined
Nov 5, 2019
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#5
kalau 5g rasanya parking pn dh macam macam nanti. kereta pn dh nak pakai auto pilot skrg, nanti smu bnda akan di '5g' kan. haha
aah. kalau parking kat sunway dh maju cmtu kan, mmg semua akan upgrade laa. mntak nnti kat luar bndr pn ada jugak sistem cmni.
 
Joined
Jan 8, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#7
kalau 5g rasanya parking pn dh macam macam nanti. kereta pn dh nak pakai auto pilot skrg, nanti smu bnda akan di '5g' kan. haha
Serius ke semua akan tukar nnti.. tu la, semua skrg tgh berlumba-lumba lawan teknologi baru ni kan. Malaysia pun xnk kalah..
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
50
Likes
4
Points
8
Offline
#8
halamakkkk nk buat stail pakai e-wallet mcm tu ke? or ade lg teknologi yg lg canggih eh?
Biasanya kat kawasan parking kan line internet xde.. kalau 4G kkdg pun xdpt.. nmpaknya lepas ni parking mall kena upgrade gak la coverage 5g kat parking dorg cmtu..

tapi TT, smart parking tu yg mcm mana? cer citer
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
33
Likes
1
Points
8
Offline
#9
ada sesiapa yang tahu mcm mana nak bayar parking kt sunway skrg? sbb skrg katenya dah jadi konsep mcm smart parking, bayar skrg cashless dll.
oo.. sistem ni dlm tmpoh percubaan lg. 200 kete berdftr je. die detect no plat kete yg dftr tu
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
33
Likes
1
Points
8
Offline
#10
halamakkkk nk buat stail pakai e-wallet mcm tu ke? or ade lg teknologi yg lg canggih eh?
Biasanya kat kawasan parking kan line internet xde.. kalau 4G kkdg pun xdpt.. nmpaknya lepas ni parking mall kena upgrade gak la coverage 5g kat parking dorg cmtu..

tapi TT, smart parking tu yg mcm mana? cer citer
iyooo. kena ad access internet lg laju so 5G la yg dimaksudkan..... yg tu kan dlm process naiktaraf
the best ttg smart parking ni.. xde la isu kad parking hilang la, penalti lagi la..
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
33
Likes
1
Points
8
Offline
#11
Serius ke semua akan tukar nnti.. tu la, semua skrg tgh berlumba-lumba lawan teknologi baru ni kan. Malaysia pun xnk kalah..
ala tukar sb nak kurangkan kesesakan dlm area parking. Sunway tu memang sesak.... Pasni jgn kate 5G untuk fon je, ha tgk utk parking pun hado!
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
50
Likes
4
Points
8
Offline
#13
ala tukar sb nak kurangkan kesesakan dlm area parking. Sunway tu memang sesak.... Pasni jgn kate 5G untuk fon je, ha tgk utk parking pun hado!
If ini solution terbaik utk mslh parking kt mall sunway tu mmg bgus la.
I selalu fedup nk cr parking, nk byr parking smua berderet2 kete...
Just mcm i ckp, improve n upgrade la sikit 5g kat area parking especially di basement
 
Joined
Jan 8, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#14
ala tukar sb nak kurangkan kesesakan dlm area parking. Sunway tu memang sesak.... Pasni jgn kate 5G untuk fon je, ha tgk utk parking pun hado!
bgs cm ni bila sudah ada alternatif baru untuk kurangkan kesesakan dalam parking shopping mall. but if nak guna cashless e-wallet, lebih afdhol la upgrade sekali 5G kat mall bg elakkan masalah tenet lag masa nk scan bayar... baru semua smooth
 
Joined
Jan 8, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#15
Why 200 je?
I willing nk jadi slh sorg pilot yg buat test ni. Cz I wanna try sejauh mana kelajuan 5G yg selalu org ckp ni.
Aku pun nak kalau test tu foc. hehehe Cuba tgk tknologi kat luar yg guna 5G tu nmpak dah bnyk bnde menarik. So kita boleh la simpulkan yg 5G ni mmg lebih baik dr 4G. 5G boleh cover hampir semua kelajuan internet
 
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#16
Tak tau la pula dah ubah cara bayor parking sana, amboi teknologi tak menyabor laju bebenor maju nya hahha
 
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#17
Aaa baru je start kan. driver tak perlu bayar guna tiket parkir bila mereka masuk dan keluar tetapi hanya perlu daftar nombor plat kereta menerusi portal Sunway Parking dan aplikasi Sunway Pyramid dengan fon.
Pergh gitu je? Itu nanti 5g masuk lagi cepat luar biasa aku rasa boleh jadi
 
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#18
Aku pun nak kalau test tu foc. hehehe Cuba tgk tknologi kat luar yg guna 5G tu nmpak dah bnyk bnde menarik. So kita boleh la simpulkan yg 5G ni mmg lebih baik dr 4G. 5G boleh cover hampir semua kelajuan internet
Fuh penutup thorrrbaik giteeww Haah aku harap gak nanti telco bersaing secara sihat la ye, tapi aku tetap ke arah tm la sbb paling otai antara semua confirm paling menyerlah 5g diorg nanti hehe
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
17
Likes
0
Points
1
Offline
#19
tak bleh nk jwb sebab x pernah pegi sana walaupun aku sendiri orang keyell hue hue. tapi yg penting x mustahil semuanya bayar guna app cashless semua. even bayar kt bazar Ramadan haritu pun guna ewallet hehe
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
17
Likes
0
Points
1
Offline
#20
Fuh penutup thorrrbaik giteeww Haah aku harap gak nanti telco bersaing secara sihat la ye, tapi aku tetap ke arah tm la sbb paling otai antara semua confirm paling menyerlah 5g diorg nanti hehe
ni aku setuju. semua akan tunjuk 5G masing2 tapi aku yakin TM mampu bagi servis n line yg tiptop mcm sedia kala.
 
Top