Baru sekarang saya tahu.......

Yun

freshman
Joined
Oct 31, 2013
Messages
41
Likes
0
Points
6
Offline
#1
Assalamualaikum wbt kepada geng2 WC dan juga otai2 online sekalian...
Terima kasih sebab nak menyinggah jugak kat thread saya yang tak seberapa ni....
Saya memerlukan sedikit bimbingan dan panduan, minta tolong sesiapa yang tahu boleh share sikit maklumat..
Saya nak tanya, macam mana kita nak store file dan create link download ebook untuk di hantar kepada buyer kita...Saya dah puas + pening scroll sana sini cari maklumat, tapi makin konfius jadinya...
saya tahu boleh buat melalui cPanel, tapi saya tak pasti kat bahagian mana satu nak create, saya pun tak berapa arif pasal cpanel ni sebab minisite pun upah orang lain buat...Sesiapa boleh bagi panduan?Mintak tolong sangat beri panduan, saya dah stress tahap masuk ospital ni...

**** baru eden tahu betapa mencabarnya untuk eden yang ZERO knowledge ni belajar A to Z untuk mulakan bisnes produk digital ni...:-O
 
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,903
Likes
0
Points
38
Offline
#4
Better awak gune thrid party file hosting cth macam mediafire,dropbox, etc selain dari mudah ia dpt jimat bandwith...juga
 

Yun

freshman
Joined
Oct 31, 2013
Messages
41
Likes
0
Points
6
Offline
#6
Better awak gune thrid party file hosting cth macam mediafire,dropbox, etc selain dari mudah ia dpt jimat bandwith...juga
Hmmm...idea yang bernas jugak tu, terima kasih..Tapi masalahnya saya ni nampak keje one way je...nak keje belok2 saya tak berapa faham...almaklumlah, zero lagi...
 
Joined
Nov 22, 2013
Messages
25
Likes
0
Points
0
Offline
#7
boleh try upload kat google drive (tiap kat google)

tapi jgn lupa letak password kat pdf ebook tu :)

harap membantu.
 
Joined
Oct 6, 2013
Messages
196
Likes
0
Points
18
Offline
#8
saya cadangkan gunakan dropbox or box.net .. senang dan mudah ..
 

Yun

freshman
Joined
Oct 31, 2013
Messages
41
Likes
0
Points
6
Offline
#9
ALHAMDULILLAH...terima kasih banyak-banyak pada pandangan dan nasihat anda semua...Semua point anda tu berguna dan banyak membantu saya. Semoga urusan anda semua di permudahkan dan di murahkan rezeki....>:D<
 
Joined
Sep 12, 2010
Messages
92
Likes
1
Points
8
Offline
#14
New info :) tapi kalau pakai blogspot saya rasa pakai third party punya site je la kn? macam mediafire n other file hosting site..
ada cara lain k? :-/
 
Top