baru berjinak2 dengan affliate

Joined
Dec 15, 2012
Messages
24
Likes
0
Points
0
Offline
#62
Mulailah dengan mengumpul mailing list.
Formulanya:banyak responsive list customer + Promosi = Jualan$
Tetap semangat..
 
Joined
May 28, 2011
Messages
16
Likes
0
Points
1
Offline
#65
sekarang ini banyak program affiliate online,pilih niche,kumpul list,insyAllah berjaya..:)

p/s:kalau proram affiliate offline,affiliate junction,antara programnya mykad smart shopper..
 
Joined
Jun 21, 2013
Messages
18
Likes
0
Points
0
Offline
#66
Affiliate Junction.
I Synergy Universal membuka peluang untuk mengisi jawatan sebagai DEALER bagi Program Affiliate junction / Mykad Smart shopper dgn sokongan penuh dari Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) , Multimedia Development Corporation (MDEC) , KPTM, TEKUN etc.


Melibatkan 3 golongan.
1) Pekedai.
- Dapat Promosikan Kedai secara PERCUMA dengan meluas seluruh MALAYSIA.
- Mendapat pelanggan BARU dan mengekalkan kesetiaan pelanggan LAMA.

2) Rakyat Malaysia (yg ada Mykad).
- Aktifkan mykad secara PERCUMA.
- Berhak mendapat DISKAUN dan POINT di Kedai2 terpilih seluruh MALAYSIA.

3) Affiliate.
- Komisen dari perbelanjaan rakyat MALAYSIA.

# disebabkan PELANGGAN mahukan DISKAUN sepanjang masa dan pekedai mahukan pelanggan juga sepanjang masa.
# affiliate akan mendapat komisen PASIF dan BERTERUSAN sepanjang masa.

Portal JPN
http://www.jpn.gov.my/informasi/pelbagai-kegunaan-mykad

LEGAL -- SECURE -- LONG TERM -- HIGH POTENTIAL.
Amad.
017-9423745.
 
Joined
Dec 27, 2010
Messages
63
Likes
0
Points
6
Offline
#68
saya baru nk start main affiliate ni, baru nk start main clickbank ngan cj..dua benda ni masih releven ker aa? saya sangat tertarik ngan dua benda ni
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,035
Likes
32
Points
48
Offline
#69
Dua2 still relevan saya rasa walaupun sy tak penah cuba. Sya nak share something..sy telah bangunkan blogspot setahun lebih.. niche yg sy pilih is hobby. Bile nak pilih products, pastikan commission yg agak tinggi supaya boleh wat paid traffic mcm CPC dulu utk tarik traffic. Bile dah ok traffic bolehlah stop paid promotion. Contohnya saya telah buat blogspot pasal chess.. affiliate commission utk satu product 30% lebih kurang $40 usd. Dgn high commission mcm tue sy rase kalu nak wat CPC pun takde masalah sgt. Kalu CPC 0.30 usd perclick with converstion rate 1% pun boleh $10 profit. Kedua pastikan seller tue memang pakar dalam bidang tersebut. Saya lebih suka promote product bukan hanya dr sales page. Maksud saya kalu seller hanya focus selling je macam minisite tak akan dapat sales yang berulang berbanding blog yang hidup. That why saya choose niche hobby mane peminat sentiasa visit blog untuk dapatkan info and boleh buat repeating sales.

Blog sya bangunkan : gmigorsmirnov.blogspot.com , merupakan copy and paste dr blog asal yg ubah sikit2 dr bahagian promosi je. Yang selebihnya sy maintain 100% original content. Traffic yg saya dapat adalah sikit je.. tapi saya boleh wat $713 lam setahun ni dgn promosi yang tak seberapa pun. Kadang2 mmg tak promos sangat pun. Still dapat sale.. saya gabungkan fb fanpage and tweet sikit2.. alhamdulilah.. sentiasa ada yang nak click. Cuba bayangkan kalu saya guna cpc untuk tarik traffic dr google and fb ads dr facebook.. sy leh buat banyak lagi sale. Boleh checl post saya di signature bawah ni. Pokoknya pemilihan produk adalah amat kritikal dan sila pastikan commision agak berbaloi jika memilih CPC sebagai tarik traffic
 
Joined
Nov 6, 2009
Messages
154
Likes
0
Points
16
Offline
#70
Kalau nk buku panduan lengkap bisnes affiliate boleh refer sini MahasiswaAffiliate.com

Kandungannya akan ajar kita rahsia pasaran affiliate sehingga membuka program affiliate sdri. Terbaek
 

eman

freshman
Joined
Jan 23, 2010
Messages
183
Likes
0
Points
0
Offline
#73
nak join jugak! he3 ..
betol tuh na buat AFF marketting kena ada kesabaran... InsyaAllah berkat kesabaran kita akan membuahkan hasil yang lumayan :)
 
Joined
Sep 24, 2013
Messages
20
Likes
0
Points
1
Offline
#74
Pendapat saya yang baru dalam program affiliates ni..iklankan di platform yang betul dan target niche yang betul..Insha Allah boleh jual. Yang penting sabar.
 
Joined
Oct 22, 2010
Messages
42
Likes
1
Points
8
Offline
#75
Affiliate ni boleh dipromosikan di banyak tempat antaranya forum, blog, fb dan lain-lain lagi...
Forum WC ni juga tempat dimana affiliater membuat dan mempromosikan affiliate mereka..
 
Joined
Oct 31, 2013
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#78
salam saya baru nk register tapi ada masalah dekat ID

"Sorry, but there is no affiliate with that ID number! Please try again."
maksud dia kene letak ID number affiliate org lain ke mcm mna
saya baru nk try huhu
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
223
Likes
1
Points
18
Offline
#79
salam saya baru nk register tapi ada masalah dekat ID

"Sorry, but there is no affiliate with that ID number! Please try again."
maksud dia kene letak ID number affiliate org lain ke mcm mna
saya baru nk try huhu
utk join affiliate mana2 produk, bro kena register melalui link pendaftaran affiliate yg diberi oleh tuan punya produk tersebut.

boleh tengok senarainya kat sini:
http://www.wangcyber.com/forum/jv-centre-and-prelaunch/

atau kat sini:
http://www.wangcyber.com/forum/cabaran-wc/

:)
 
Top