Banyak kedai yang jual iphone sekarang ni

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
61
Points
8
tak sangka pulak iphone 6s mula2 launching pon dah ada jual kat courts. selalunya kalau phone baru launching, avaiable kat centre telco je.
2vd5xzt.jpg
 

avatar1avatar

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
23
Points
1
wahahahaha.. courts pon jual iphone jugak skrg eh. haha. so maknanya boleh beli ansuran jugak le kt courts? ke beli cash je?
 

ling123

junior
Joined
Feb 10, 2014
Messages
59
Points
8
kalau courts jual iphone 6s ni, so maknanya boleh beli ansuran jugak la kan.?
tak payah la amik ngan telco centre kalo boleh gtu
 

cyclebin10

freshman
Joined
Jun 17, 2013
Messages
61
Points
8
utk org yg tak mampu nk beli cash boleh la usha kat courts kalau tak nak ambik ngan telco. lgpon kt courts boleh pakai flexicredit. bayaran fleksibel. tak kisah nak bayar berapa sampai bila dalam tempoh 72 bulan.
 

mabuk_low

freshman
Joined
Jun 26, 2015
Messages
6
Points
3
Age
40
utk org yg tak mampu nk beli cash boleh la usha kat courts kalau tak nak ambik ngan telco. lgpon kt courts boleh pakai flexicredit. bayaran fleksibel. tak kisah nak bayar berapa sampai bila dalam tempoh 72 bulan.
flexi credit 1 bulan berapa?! klu x mampu jgn beli la! beli yg murah!
Byk orang yg beli barang dgn ansuran, end up kena CRIS dan Blacklist oleh Bank
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
178
Points
18
flexi credit 1 bulan berapa?! klu x mampu jgn beli la! beli yg murah!
Byk orang yg beli barang dgn ansuran, end up kena CRIS dan Blacklist oleh Bank

dh terang2 kalau tak mampu tak payah la beli. haha. ini utk org yg berminat nk beli ipone pastu nk bayar ansurn. so buleh la kalau nk buat kt courts.
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
178
Points
18
apa peraduan court ada? beli 1 iphone 6s bagi 1 batal ke?
takde kaitan pon ngan ipone. ni utk praduan kat courts mammoth. tgk kat fb courts kalau nk tau detail. haha. saja share kot2 ada yg berminat nk join. sbb dpt hadiah.
Courts MY
 

avatar1avatar

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
23
Points
1
Lazada, 11street pun sdh ada iphone 6s

itu online punya.. malas aku nak percaya. pernah beli brg kat lazada tak sampai2 brg yg order..
baik beli kat kedai. boleh tgk depan mata boleh godek2.. online ni kdg2 mnipu gak..
 

fajarhac

Senior
Joined
Jul 25, 2013
Messages
214
Points
18
itu online punya.. malas aku nak percaya. pernah beli brg kat lazada tak sampai2 brg yg order..
baik beli kat kedai. boleh tgk depan mata boleh godek2.. online ni kdg2 mnipu gak..

Aku tak rasa diaorang menipu, tapi beli online ni memang tak puas hati, sebab pengurusan tak kemas kot. Barang order dah sampai belum? Kalau tak sampai boleh je buat report kat Lazada tu.

Kat mudah.my tu mungkin lah ada yang menipu sebab dia buka orang ramai untuk menjual. (Tapi sekarang Mudah.my dah ketat sikit dengar kata, baguslah tu)

Beli online ni masalahnya tak puas hati je.

1. Sebab barang tak leh godek2 sebelum beli.
2. Sebab yang menjual tulis keterangan pasal produk tak tepat. Aku pernah beli monitor untuk PC dia tulis 1080p sekali dapat 720p. Hampeh betul.
3. Sebab susah nak komplen. Sebenarnya mudah je, kena isi borang tertentu. Tapi tu yang susah tu. Aku pun terima je monitor ni, malas nk komplen sebab benda boleh guna cuma tak puas hati lah.

Kesimpulan, kalau nk beli barang yg susah nak cari atau nak murah baru cari tenet. Klu benda2 yang ada kat kedai berhampiran, g kedai lagi bagus.
 
Top