bantuan sgt dihargai...

onepu3

freshman
Joined
Apr 24, 2010
Messages
15
Points
0
salam... Apa beza ebay, amazon.com, lelong.my secara terperinci... dan yg mana lg bagus utk kite trade online...;) klu ade info pm k... bantuan sgat dihargai.
 

faezil

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,057
Points
38
secara amnya... perbezaannya adalah pemilik atau tuan punya.... mereka bertiga mempunyai tuan punya yang berbeza

di ebay dan lelong, kita boleh berjual beli

amazon aku tak pasti adakah kita boleh menjual... setahu aku jadi affiliate je la

mana bagus trade online ?

Jika anda sasar antarabangsa - ebay
jika anda sasar tempatan - lelong
 

sterne

freshman
Joined
Dec 23, 2009
Messages
63
Points
0
ebay boleh jual beli dgn lebih senang utk international.

amazon jual beli berlaku dalam negara tersendiri. kalau ebay.co.uk, seller mesti di UK. kebanyakan barang juga hanya di pos dalam UK kecuali brg2 tertentu. shipping charge juga adalah tetap. jadi kalau kita kat msia, takleh jual di amazon.com, .co.uk, .de dan sebgaianya.

lelong utk target malaysia.
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
salam... Apa beza ebay, amazon.com, lelong.my secara terperinci... dan yg mana lg bagus utk kite trade online...;) klu ade info pm k... bantuan sgat dihargai.
Ko boleh rujuk kat sini untuk detail.semua yang ko nak ade kat dalam tu..complete....aku harap ko akan hargai maklumat dalam tu..
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
salam... Apa beza ebay, amazon.com, lelong.my secara terperinci... dan yg mana lg bagus utk kite trade online...;) klu ade info pm k... bantuan sgat dihargai.
soalan mcm nk buat assignment je. ahhahahah
 
Top