bantuan....macam maner nak masukkan adsense dalam website...

Joined
Jun 30, 2009
Messages
14
Likes
0
Points
0
Offline
#1
kpada rakan2....saya ade kesulitan dalam memasukkan adsense ke dalam website saya......adakah saya mesti download plugin....lagi satu adakah saya mesti register adsense for domain di akaun google adsense saya....harap diberi panduan.....:-/
 
Joined
Dec 11, 2009
Messages
1,843
Likes
5
Points
38
Offline
#4
Tak perlu setup adsense for domain...

Langkah2 nyer:

1. Login ke Adsense

2. Klik 'Adsense Setup'

3. Pilih' AdSense for Content'

4. Pilih 'Ad Unit'

5. Setting apa2 yang patut dan tekan Continue

6. Yang ni skip pun takpe, terus tekan Continue

7. Nak tukar nama pun boleh, dan tekan 'Submit and Get Code'

8. Copy kod yang diberi dan paste kat mana2 tempat kat website

Website html atau WP atau blogger pun sama je, kena dapatkan kod dulu.
Bezanya WP boleh pakai plugin, dan sesetengah plugin cuma perlukan pub id je.
 
Joined
Dec 31, 2009
Messages
1,302
Likes
0
Points
36
Offline
#6
buka akaun Adsense, copy je kod dan paste kan di html anda. tekan "preview" dah dapat. Kalau adsense (ad unit) masih baru, mungkin dia ambil masa sikit untuk display.
 
Joined
Jun 30, 2009
Messages
14
Likes
0
Points
0
Offline
#7
guna wordpress....kalo templete yang dah ader adsense macm mane plak....just masukkan pub id je ker....
 
Joined
Jul 18, 2007
Messages
1,102
Likes
3
Points
38
Offline
#8
kalau dia minta pub id.. masukkan jer pub id tu... nanti keluar lah ads.. tapi dia tak keluar terus.. akan hold dulu dalam beberapa jam...
 
Joined
Aug 22, 2007
Messages
211
Likes
0
Points
16
Age
32
Offline
#9
just replace kod sedia ade klo da ade. takut ade miss ape2.
 
Joined
May 10, 2006
Messages
415
Likes
1
Points
18
Offline
#11
kpada rakan2....saya ade kesulitan dalam memasukkan adsense ke dalam website saya......adakah saya mesti download plugin....lagi satu adakah saya mesti register adsense for domain di akaun google adsense saya....harap diberi panduan.....:-/
Dah settle lom ?
 
Top