(Bantuan) Bagi Tips Kencang Income Adsense

Imabiz

Senior
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,846
Points
38
salam rakan2 wc.. imabiz sekarang nie nak fokus semula adsense untuk pasif income.. jeles la tgk rakan2 yang berjaya menjana income dari adsense.. setakat nie dah ada 4 website untuk adsense nie.. tapi rate harian income hanya $0.20 - $0.70 sahaja.. so.. sapa2 yang sudi bagi tips untuk naikkan jumlah income kalau dapat $100/month pun ok lah tue.. harap ada yang sudi bagi tips percuma pada imabiz.. jasa anda imabiz hargai dan semoga dimurahkan lagi rezeki.. tq..
 

NazSobju

freshman
Joined
Nov 19, 2008
Messages
1,074
Points
38
xde ah la power sgt tips nie..
trafik+content=money tu je..

biasanya kalau kita da promote byk2 just make sure
kita dapat repeat visitors brulah marketing tak penat.

just my suggestion imabiz..,smoga berjaya!:x
 

agogo

freshman
Joined
Oct 19, 2012
Messages
39
Points
8
nanti saya pun nak tumpang belajar, yang otai di wc, share la tips ye. hehehe
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
INFO : Tips saya takde kencang mana pon & dalam proses upgrading knowledge dengan adsense sahaja.

Memandangkan saya dalam proses nak berkecimpung semula dengan adsense setelah sekian lama tinggal, ini antara tips2 & bahan2 yang saya sedang kumpul untuk adsense :

1 - NICHE

Dulu saya hentam kromo jek bahagian ni. Time tue sibuk ckp niche mesot power la, saya pon follow juga. Tak kesudah saya nak dapat traffik susah saya transfer pada niche real estate & insurance. Tapi bila ada isu niche ini tak sesuai atas faktor agama, saya tukar dan sepanjang tempoh tukar-tukar tue saya mampu juga pay out 100/month dengan adsense ini selama 1 tahun.

Dan kini saya dapat satu tips baru mcm mana nak dapat niche yang sesuai. Caranya adalah dari FLIPPA. Search sahaja di FLIPPA under keywords "ADSENSE" dan lihat bahagian site yang telah SOLD. Ada beberapa site yang terjual dari sana yg bermaksud niche yang dibuat itu mampu generate hasil dari adsense.

Antara niche2 yang boleh rakan2 cuba termasuklah niche TRAVEL @ HOLIDAYS, COUPON @ DISCOUNT CODE, GRANTS. Try narrow down pada sub2 niche dari niche yang telah saya nyatakan tadi rasanya anda bleh dapat byk clue mengapa site dari niche ini bleh SOLD pada harga yang tinggi di FLIPPA.


2 - DOMAIN

Dari kajian saya yang tak seberapa ni, EMD adalah antara pilihan penggiat tegar adsense untuk dapatkan hasil konsisten dari adsense. Namun sejak update algo penguin & panda baru2 ini, site2 dari jenis EMD nie byk yg kena tendang jauh2 untuk rank dalam search engine ( bagi mereka yg cari traffik untuk adsense dari SEO ). Cuma disini perkara DOMAIN ini mmg perlu diambil kira dalam mana nak generate traffik secara SEO untuk adsense ini.


3 - CONTENT

Unik content mmg perlu untuk adsense ini. Samada outsources @ by yourself itu terpulang pada masing2. Tapi jika ada modal lebih, outsources adalah cara terbaik untuk kita fokus kepada perkara lain. Serendah $3 - 6 per article kita boleh perolehi untuk tujuan ini. Salah satu port pilihan saya adalah dari iwriter yang dibangunkan oleh brad callen.


4 - TRAFFIK
Part ini sebenarnya penentu / tanda aras samada anda boleh berjaya dengan adsense atau tidak. Ada yang ckp guna social media mmg bleh pulun kaw2 traffik, ada yang ckp guna SEO still relevan untuk adsense, video marketing dan macam2 lagi. Memandangkan saya bukan dari jenis yg suka pada kaedah MEDIA SOCIAL, saya terus guna kaedah SEO dalam menjana traffik untuk adsense ini. Dalam part traffik ini juga, still bleh pilih samada by yourself @ outsources pada servis yang berkaitan.

Ini sahaja bahan2 tambahan saya dalam usaha untuk berkecimpung semula dengan adsense. Tiada yang tepat @ sebaliknya dari info2 yang diberikan. USAHA + TAWAKAL kepada perkara ini pasti ada sinar yang bleh bantu anda dan juga saya dalam menjana pendapatan dari adsense ini.

P/S: ADSENSE TETAP RELEVAN & MENJADI PUJAAN HATIKU..:D
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Satu tips menarik daripada player adsense berpengalaman.. Nice share bro.. :D

INFO : Tips saya takde kencang mana pon & dalam proses upgrading knowledge dengan adsense sahaja.

Memandangkan saya dalam proses nak berkecimpung semula dengan adsense setelah sekian lama tinggal, ini antara tips2 & bahan2 yang saya sedang kumpul untuk adsense :

1 - NICHE

Dulu saya hentam kromo jek bahagian ni. Time tue sibuk ckp niche mesot power la, saya pon follow juga. Tak kesudah saya nak dapat traffik susah saya transfer pada niche real estate & insurance. Tapi bila ada isu niche ini tak sesuai atas faktor agama, saya tukar dan sepanjang tempoh tukar-tukar tue saya mampu juga pay out 100/month dengan adsense ini selama 1 tahun.

Dan kini saya dapat satu tips baru mcm mana nak dapat niche yang sesuai. Caranya adalah dari FLIPPA. Search sahaja di FLIPPA under keywords "ADSENSE" dan lihat bahagian site yang telah SOLD. Ada beberapa site yang terjual dari sana yg bermaksud niche yang dibuat itu mampu generate hasil dari adsense.

Antara niche2 yang boleh rakan2 cuba termasuklah niche TRAVEL @ HOLIDAYS, COUPON @ DISCOUNT CODE, GRANTS. Try narrow down pada sub2 niche dari niche yang telah saya nyatakan tadi rasanya anda bleh dapat byk clue mengapa site dari niche ini bleh SOLD pada harga yang tinggi di FLIPPA.


2 - DOMAIN

Dari kajian saya yang tak seberapa ni, EMD adalah antara pilihan penggiat tegar adsense untuk dapatkan hasil konsisten dari adsense. Namun sejak update algo penguin & panda baru2 ini, site2 dari jenis EMD nie byk yg kena tendang jauh2 untuk rank dalam search engine ( bagi mereka yg cari traffik untuk adsense dari SEO ). Cuma disini perkara DOMAIN ini mmg perlu diambil kira dalam mana nak generate traffik secara SEO untuk adsense ini.


3 - CONTENT

Unik content mmg perlu untuk adsense ini. Samada outsources @ by yourself itu terpulang pada masing2. Tapi jika ada modal lebih, outsources adalah cara terbaik untuk kita fokus kepada perkara lain. Serendah $3 - 6 per article kita boleh perolehi untuk tujuan ini. Salah satu port pilihan saya adalah dari iwriter yang dibangunkan oleh brad callen.


4 - TRAFFIK
Part ini sebenarnya penentu / tanda aras samada anda boleh berjaya dengan adsense atau tidak. Ada yang ckp guna social media mmg bleh pulun kaw2 traffik, ada yang ckp guna SEO still relevan untuk adsense, video marketing dan macam2 lagi. Memandangkan saya bukan dari jenis yg suka pada kaedah MEDIA SOCIAL, saya terus guna kaedah SEO dalam menjana traffik untuk adsense ini. Dalam part traffik ini juga, still bleh pilih samada by yourself @ outsources pada servis yang berkaitan.

Ini sahaja bahan2 tambahan saya dalam usaha untuk berkecimpung semula dengan adsense. Tiada yang tepat @ sebaliknya dari info2 yang diberikan. USAHA + TAWAKAL kepada perkara ini pasti ada sinar yang bleh bantu anda dan juga saya dalam menjana pendapatan dari adsense ini.

P/S: ADSENSE TETAP RELEVAN & MENJADI PUJAAN HATIKU..:D
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Berpengalaman tue takde laa sgt bro..belajar dari zaman kegemilangan adsense 2006 hingga sekarang..:) Dari nak apply acc adsense kurang dari 1jam approved, belajar dan buat dari teknik topi hitam yang tak sudah telan hasil 2-3 acc adsense, beli produk dalam dan luar negara dari ebook sampai ke software yang tak semua sempat nak apply dan mcm2 lagi..tapi bila pegi pada cabaran lain mcm CB , AMAZON, CPA dan lain2..adsense mcm tak bleh dipisahkan..hoho lagi rasa taknak buat ( sebab akaun kena banned laa..sebab hasil daily ciput tak kencang mcm dulu laa...tapi...lagi byk yang ketinggalan jek rasanya..)

Sebab tue skrg sambil2 buat yg lain..kumpul2 hasil cebisan yang tak sberapa dan dirangkumkan dalam 1 strategi baru utk bagi cabaran baru pada diri sendiri..:)

Tapi saya pasti bro soleh jauh lebih kehadapan dalam dunia adsense..seperti kata2 bro " THINK OUT OF THE BOX "-->> Betul ker ayat saya tue tak pasti laa..hoho

Satu tips menarik daripada player adsense berpengalaman.. Nice share bro.. :D
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Lagi tips ala2 cap ayam dari saya bukan pakar adsense mcm yang ada di luar sana :

1 ) FORUM

Mcm mana pulak forum bleh bagi info tentang adsense? Ini cara malas yang saya fikir paling cepat untuk kita tau NICHE/KEYWORDS apa yang terbaik untuk adsense. Caranya ialah CARI MANA2 servis dari FORUM yang berkaitan dengan adsense (mcm saya byk survey dari forum WF, DP dan BHW ). Mcm2 servis yang ditawarkan..dari yang buat blog authority, niche sites authority, keywords research authority..dari serendah USD 25 hingga USD 200 per servis mereka buat. Just kita pegi jengah thread mereka dan reply dalam thread tue :

" CAN I SEE SOME SAMPLE FROM THIS SERVICE ? "

" CAN I LOOK FOR SAMPLE FOR THIS ADSENSE BLOG AUTHORITY? "

" MY ENGLISH NOT VERY WELL BUT CAN I SEE SAMPLE OF YOUR SERVICE ? "

Pasti message inbox PM anda akan dibalas oleh mereka. Kita analyze sendiri dari sample sites yang diberikan tue samada niche tersebut profitable, logik dengan tawaran harga mereka. Kalo 10 sample yang kita dapat dari mereka, sudah ada 10 bakal niche profitable yang kita bleh kaji dan cuba. Mungkin tidak semua yg relevan atau profitable tapi at least kita ada sket bayangan samada bleh jana profit atau tidak sesuatu niche itu untuk adsense atau tidak.

Selamat mencuba pada semua..nanti ada lagi tips cap ayam saya tentang adsense saya akan kongsikan disini...takde caj2 pon sebab saya dapat pon ada yang FREE dan ada juga yang BERBAYAR..;)
 
Top