bank masa depan

Joined
Jun 11, 2013
Messages
30
Likes
1
Points
8
Offline
#1
hi korang! rasa2 korang lah kan, nanti bila dah ada 5g nanti, mesti banyak benda yg dah berubah. dpd barang elektrik rumah yg dah wireless semua guna phone je utk control. ni aku rasa bank pun akan berubah. bayangkan kalua kita x payah dah bersusah payah nk pegi bank utk urusan bank semua, kita blh guna 5g je utk buat semua transaksi atau nk deal dgn pegawai bank ke. laju je pula sbb 5g kan, x lag. pendapat korang?
 
Joined
Jul 25, 2018
Messages
19
Likes
0
Points
1
Offline
#2
hi korang! rasa2 korang lah kan, nanti bila dah ada 5g nanti, mesti banyak benda yg dah berubah. dpd barang elektrik rumah yg dah wireless semua guna phone je utk control. ni aku rasa bank pun akan berubah. bayangkan kalua kita x payah dah bersusah payah nk pegi bank utk urusan bank semua, kita blh guna 5g je utk buat semua transaksi atau nk deal dgn pegawai bank ke. laju je pula sbb 5g kan, x lag. pendapat korang?
5G no mmg akan bawa perubahan besar kpd digital banking. Tapi aaya lbh suka banking traditional sbb ia lbh selamat...
 
Joined
Jan 11, 2020
Messages
5
Likes
0
Points
3
Age
44
Offline
#3
jika 50% urusan bank manual dapatr dibawa pada terminal windows alam maya....
kuranglah jenayah ragut rampokan...
maybe setiap rumah kena pasang security pula atau taman yg ada security...hehehe
 
Joined
Aug 30, 2017
Messages
27
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#4
ada pros and cons la. untuk org muda mgkin senang. tapi tuk generasi lama mmg akan ambil masa. tapi kena fikir risiko jugak.skrg byk kes atas talian ni. makin kita maju,penyangak pon pandai.
 
Joined
Aug 28, 2017
Messages
33
Likes
0
Points
6
Age
26
Offline
#5
ada pros and cons la. untuk org muda mgkin senang. tapi tuk generasi lama mmg akan ambil masa. tapi kena fikir risiko jugak.skrg byk kes atas talian ni. makin kita maju,penyangak pon pandai.
saya lbh suka digital banking sbb semua transaksi blh lakukan dgn one click only.
 
Joined
Jan 8, 2020
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#8
hi korang! rasa2 korang lah kan, nanti bila dah ada 5g nanti, mesti banyak benda yg dah berubah. dpd barang elektrik rumah yg dah wireless semua guna phone je utk control. ni aku rasa bank pun akan berubah. bayangkan kalua kita x payah dah bersusah payah nk pegi bank utk urusan bank semua, kita blh guna 5g je utk buat semua transaksi atau nk deal dgn pegawai bank ke. laju je pula sbb 5g kan, x lag. pendapat korang?
hmm tapi tgk benda juga la, kalau urusan bank tu mcm tak berapa nak selamat je. lagi2 skrng byk scammer
 
Top