Bala Baru : Vero Item di Cancel Oleh AN

ohduit

freshman
Joined
Jul 25, 2009
Messages
63
Points
0
Lutfee ada cadang tapi sanggup ke korang bocorkan niche2 korang ni? Aku takde hal nya. ekekeke

Niche yang dah mainstream xda masalah kot..
so secara ringkasnya ada tak lagi yang dah kena cancel order under kategori Hello Kitty & Alienware..
 

optom77

freshman
Joined
Mar 10, 2009
Messages
1,439
Points
38
alienware? niche menarik tu. thank u ekha. ngeh3
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
Ko kan otai blackhat. takde tips ke?
ko nak aku blackhat kan An ni mmg aku tak reti lagi.. hehehe.. tp aku ada idea, tak sure boleh pakai ke tak.. aku rasa sama cam ebay, diaorg cuma check keyword jer kot.. so, apa kata korang try tukar keyword image ngan item korang.. contoh kalau "apple" tuh, ko letak la nama "tomato" ke, "papaya" ke.. "betik" ke.. agak2 si bery bleh trace tak? aku rasa tak logik dia nak tengok design tu sebijik2 .. beratus ribu item+image dalam sistem diaorg tu..
 

ohduit

freshman
Joined
Jul 25, 2009
Messages
63
Points
0
ko nak aku blackhat kan An ni mmg aku tak reti lagi.. hehehe.. tp aku ada idea, tak sure boleh pakai ke tak.. aku rasa sama cam ebay, diaorg cuma check keyword jer kot.. so, apa kata korang try tukar keyword image ngan item korang.. contoh kalau "apple" tuh, ko letak la nama "tomato" ke, "papaya" ke.. "betik" ke.. agak2 si bery bleh trace tak? aku rasa tak logik dia nak tengok design tu sebijik2 .. beratus ribu item+image dalam sistem diaorg tu..

saya pun dah cuba dah pelbagai cara..contohnya edit balik image asal sebelum upload dengan menukar file name,crop,tukar size, & etc..

hasilnya..tanda appeal tak keluar pada gambar tersebut..(yang kena cancel order sebelumnya ada tanda "Appeal")

tetapi sedihnya selepas order,AN masih lagi cancel order..

so kesimpulnnya,memang AN bukan tengok pada gambar yang dah dimark "Appeal"..

so camne entah AN detect..
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
saya pun dah cuba dah pelbagai cara..contohnya edit balik image asal sebelum upload dengan menukar file name,crop,tukar size, & etc..

hasilnya..tanda appeal tak keluar pada gambar tersebut..(yang kena cancel order sebelumnya ada tanda "Appeal")

tetapi sedihnya selepas order,AN masih lagi cancel order..

so kesimpulnnya,memang AN bukan tengok pada gambar yang dah dimark "Appeal"..

so camne entah AN detect..

cuba kau create baru...mungkin dia dah simpan item id kau tu kot.....so kalau create baru, sure dia assign new id kan....

kalau berhasil, update kat sini....

aku tak perasan la plak problem ni.....kena chk ni...
 

ohduit

freshman
Joined
Jul 25, 2009
Messages
63
Points
0
cuba kau create baru...mungkin dia dah simpan item id kau tu kot.....so kalau create baru, sure dia assign new id kan....

kalau berhasil, update kat sini....

aku tak perasan la plak problem ni.....kena chk ni...

aku try gambar baru,create product baru guna gambar baru,order guna kod product baru..tak berhasil juga..

Atau experiment aku ada ralat..

Ada tak sesiapa lagi yang dah try..share-share kat thread ini ok..
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
tadi anak sedara chat ngan AN

[email protected]: yes, wt can i help
zaza_feena: i recently read some news in AN forum
zaza_feena: and some of my friends said,
zaza_feena: AN will cancel all item that is related to copyright and will refund back the money
zaza_feena: is it true
[email protected]: yes
zaza_feena: can you give me the list of the theme and niche that will be removed by artsnow
[email protected]: basically we will judge the images on orders
if u hv no orders have been canceled by us, then you can still keep ordering the images
zaza_feena: what about Twilight?
zaza_feena: the movie
[email protected]: at the moment you can order it with no problem
zaza_feena: how can i know the design will be removed by AN. because everytime, when i finished designing i will straight away upload it on ebay
[email protected]: we will cancel the order, will not remove design
zaza_feena: so this means, we will know our design is under violation once we place the order...is it?
[email protected]: yes

so, cuba korang chat ngan support pasal korang punye secret niche tu..
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
ko tak maki ke customer support tu? item mark ship dulu pastu cancel. lepas tu order 1hb tapi 5hb baru dia cancel. item kat ebay dah mark ship dah. mmg nak kena sekeh dia org ni.
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
jom kita kumpul duit byk² kita upah penembak upahan...nak x?
geram giler dh aku ngan si berry² nie....
23217239.sharpshooter.jpg
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
ko tak maki ke customer support tu? item mark ship dulu pastu cancel. lepas tu order 1hb tapi 5hb baru dia cancel. item kat ebay dah mark ship dah. mmg nak kena sekeh dia org ni.

heheh belum maki sbb belum terkena lagi..
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
tadi anak sedara chat ngan AN

[email protected]: yes, wt can i help
zaza_feena: i recently read some news in AN forum
zaza_feena: and some of my friends said,
zaza_feena: AN will cancel all item that is related to copyright and will refund back the money
zaza_feena: is it true
[email protected]: yes
zaza_feena: can you give me the list of the theme and niche that will be removed by artsnow
[email protected]: basically we will judge the images on orders
if u hv no orders have been canceled by us, then you can still keep ordering the images
zaza_feena: what about Twilight?
zaza_feena: the movie
[email protected]: at the moment you can order it with no problem
zaza_feena: how can i know the design will be removed by AN. because everytime, when i finished designing i will straight away upload it on ebay
[email protected]: we will cancel the order, will not remove design
zaza_feena: so this means, we will know our design is under violation once we place the order...is it?
[email protected]: yes

so, cuba korang chat ngan support pasal korang punye secret niche tu..

susah la mcm ni.. customer dah order, kita dah mark ship, pastu tetiba AN cancel order.. tak professional langsung diaorg ni..
 

optom77

freshman
Joined
Mar 10, 2009
Messages
1,439
Points
38
aku rasa tak lama dia buat mcm tuh....
sbb most of business diaorg dah tentu seller yg jual vero....
kalau diaorg buat vero gak, jwbnyer an tempah bala sendiri lah....
just wait and see....

dia dah comfort zone tuh. turnover byk giler + byk sangat order sampai x terbuat. ni cara dia nk kurangkan production + speed up delivery.
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
aku rasa AN ni just serkap jarang je....takkan larat dia nak eyeball satu2 order tu......ke atau base on org report......ni nak kena tanya wgn_white ni...hehehehheh
 

optom77

freshman
Joined
Mar 10, 2009
Messages
1,439
Points
38
It has come to our attention there is a minority of buyers violating copyright laws in terms of their product designs. We would like to remind you, we takes intellectual property issues very seriously. For those orders we cancelled and refunded, please don't re-order again.



kalau oder gak, apa jadik ? sapa nk jadi guinea pig, test tengok.



p/s: sapa yg bahlul sangat pegi bakar rumah ibadat orang tu. takde otak sungguh.
 
Last edited:

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
susah la mcm nie.. dah la AN xde senarai yg dia mark cpyright. xkn semua nk try n error kot..

p/s: nmpknya semua nk kena print sdr. kak ani dah senyum sdr tu agaknya hahahah
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
susah la mcm nie.. dah la AN xde senarai yg dia mark cpyright. xkn semua nk try n error kot..

p/s: nmpknya semua nk kena print sdr. kak ani dah senyum sdr tu agaknya hahahah

yg lecehnya kita dah buat sales dah.. tapi tak boleh nak deliver.. nak tak nak kene refund balik buyer..
 
Top