Bala Baru : Vero Item di Cancel Oleh AN

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
x pernah dispute pon lagi..baru je start dgn AN bulan 1 ni..org lain ok ke? x kan selected dekat newbie mcm ak je kot..adeh haru mcm ni..

aku rasa ni mungkin utk org2 yg pernah dispute AN ataupun untuk mereka yg baru je daftar AN lately....
 

eiyleen

freshman
Joined
Oct 22, 2007
Messages
24
Points
1
leen baru daftar AN 3 hari lepas. Semalam baru buat order 6 items guna paypal, tapi entah camner line umah ada problem sikit. pastu bila klik btn Pay Now tu, paypal kata session expired. So, leen try la sekali lagi. Tengok2 bila cek kat PayPal, ada 2 kali bayaran untuk order yang sama tu. Dah cuba contact AN untuk refund yang terlebih bayar tu, tapi masih takde jawapan la.
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
waduh2... rugi tu. patut tunggu dulu dlm 30 minit kalau dah confirm payment.
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
dispute jer lah kot kalau dah mcm tu...
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
x pun anta email dkt an ckp cancel order, lps tu akan dpt balik cash dollar...
 

eiyleen

freshman
Joined
Oct 22, 2007
Messages
24
Points
1
leen dah contact AN hal double payment tu, dan hari ni dapat reply camni:

Dear Reseller,

Thank you for using our services.

We would like to advise you, due to rise in PayPal fraudulent transactions, we require all payments from
resellers to be made via bank transfers (T/T payments).
We understand this may cause a certain level of
inconvenience to you, however to eliminate fraudulent activity we are left with no alternative.

For incoming orders in future, we recommend you to prepay into our bank account so production and shipping delays are minimized. For your reference,
we strongly suggest you make a prepayment large enough to cover your normal order total. For example, if you anticipate $20 orders, we propose
you to have an outstanding account balance of $200 or higher with us. You will be able to check your outstanding balance in the “Overview” section of My Account.

For existing orders that have not been shipped out, we require T/T payment for those orders. If you had made payment by PayPal for these orders previously,
we can arrange a reimbursement of these funds to your PayPal account upon receipt of your T/T payment.

Please find our bank details as follows:

Bank Account No: 126-880236-838
Name of the A/C: Poying Trading Limited
Bank Name: HSBC (Hong Kong)
Bank Swift Code: HSBCHKHHHKH
Bank Address:
Telford Gardens EasiService Banking Centre
Shop Unit P16, Blk G, Telford Plaza I
Kowloon Bay, Kowloon
Hong Kong


Once you have completed the T/T payment, we kindly ask you to forward us the receipt by fax or email.

Fax: +852 27727900
Email: [email protected]


Thank you for your attention and understanding.

Poying Trading Ltd.

leen check paypal, takde refund. cashdollar pun tak dapat. risau juga nak dispute risau nanti dia cancel order yg leen dh buat 2 kali tu.
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
apa bengong dia org ni. lain kita tanya lain dia bagi. mmg nak mampos agaknya. kalau kat malaysia ni confirm dah kena baling molotov koktail.
 

johntravolta

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
0
uhuh, camner nih? den baru nak berjinak2 ngan AN, tetiba kena bayar upfront la plak. aduyai... :(
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
uhuh, camner nih? den baru nak berjinak2 ngan AN, tetiba kena bayar upfront la plak. aduyai... :(

ala sifu... sifu kan dah banyak produk fizikal.. kalau sifu masuk line AN jugak, camner la kitaorg yg newbie berhingus ni nak carik makan..
 

eiyleen

freshman
Joined
Oct 22, 2007
Messages
24
Points
1
ala sifu... sifu kan dah banyak produk fizikal.. kalau sifu masuk line AN jugak, camner la kitaorg yg newbie berhingus ni nak carik makan..

leen setuju sangatttt... hihi

perihal AN taknak refund tu, kalau dia tak refund juga hari ni, leen akan dispute.
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
rilek dulu 2-3 hari biar semua barang tu ship. leen punya pasal abg virtualmetal pun bleh tolong disputekan. itupun kalau tulen lah. wahahaha
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
rilek dulu 2-3 hari biar semua barang tu ship. leen punya pasal abg virtualmetal pun bleh tolong disputekan. itupun kalau tulen lah. wahahaha

eceh.. baik sungguh ABANG vm ni kan? huhuuhu
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
ala sifu... sifu kan dah banyak produk fizikal.. kalau sifu masuk line AN jugak, camner la kitaorg yg newbie berhingus ni nak carik makan..

tu la pasal. abis la newbie mcm kami nie xleh cari mkn lg.
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
abg vm kalau bab2 mcm ni takpe. sanggup eden tolong. ekekeke.
 

johntravolta

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
0
abg VM, tlg ajar den AN leh ka? sifu carlyss tak nak ajar den. ke pompuan jek yg leh belajar ngan abg VM?
 
Top