Baju xbau wangi. Salah mesin basuh atau pencuci?

bingobongo

freshman
Joined
May 17, 2022
Messages
6
Points
3
Age
24
itulah saya pun selalu guna brand tapi washer belum lagi. ada guna kipas, peti ais dgn iron je. tapi so far elektronik guna yg brand ni mmg mostly up to 10 years dah. takda nak buat perangai lagi.
Kann. Klau bab washer ni ada bnyk sngt pilihan.. N mak sy pun klau suruh guna auto dia kate x reti.. Huhuu. Agk2 panasonic ni sng ke nk bljr?
 

Rose Thirah

freshman
Joined
Apr 22, 2022
Messages
9
Points
3
Age
36
woww bestnya ada 11kg. agak agak kalau basuh selimut ke muat tak? sbb sy punya washer ni cma muat 9kg je. klu nk bsuh yg besar2 smua kena pergi dobi huhuhu
boleh lah yg blanket tu pun..i klau weekend ja mmg kutip semua selimut, comforter and cadar basuh..guna pula yg stainmaster+ cucian panas tu..sbb nak matikan hama kalau ada tak nak lah nanti rasa tk selesa time tidur tu..
 

Suhaila azhari

freshman
Joined
Apr 21, 2022
Messages
5
Points
1
Age
30
Kann. Klau bab washer ni ada bnyk sngt pilihan.. N mak sy pun klau suruh guna auto dia kate x reti.. Huhuu. Agk2 panasonic ni sng ke nk bljr?
bagi saya auto lagi mudah la. tak da tekan2 banyak sangat button. letak tekan start. lgpun washer skrg rasanya tak complicated, tengok sekali pastu boleh je buat. auto ni tak payah lah nak alihkan dari tub yg basuh ke yg spin pulak.
 

bingobongo

freshman
Joined
May 17, 2022
Messages
6
Points
3
Age
24
bagi saya auto lagi mudah la. tak da tekan2 banyak sangat button. letak tekan start. lgpun washer skrg rasanya tak complicated, tengok sekali pastu boleh je buat. auto ni tak payah lah nak alihkan dari tub yg basuh ke yg spin pulak.
Itulaa kena convince lebih sikit ni kikiki. Lgipun bukan apa, kesian tgk dia nak kena pindah2 baju. Dh la berat kann. Tgk washer panasonic ni mmg berbaloii. Thanks ya
 

muimerp

freshman
Joined
May 17, 2022
Messages
6
Points
3
Age
30
boleh lah yg blanket tu pun..i klau weekend ja mmg kutip semua selimut, comforter and cadar basuh..guna pula yg stainmaster+ cucian panas tu..sbb nak matikan hama kalau ada tak nak lah nanti rasa tk selesa time tidur tu..
laa lgi la best kalau cmnii hihi mmg nak kena tgk laa kat kedai mesin basuh ni. harga pun x mencekik darah, function plak tiptop
 

Suhaila azhari

freshman
Joined
Apr 21, 2022
Messages
5
Points
1
Age
30
Itulaa kena convince lebih sikit ni kikiki. Lgipun bukan apa, kesian tgk dia nak kena pindah2 baju. Dh la berat kann. Tgk washer panasonic ni mmg berbaloii. Thanks ya
sama2 saya bagi pendapat ja sebab kesian org tua2 dah lah at least kena buat 3 round masuk air, putar then drain kan water samapi la 3 kli baru alih masuk spin. bagi saya tak convenient rugi masa dan tenaga. hehe cubalah dulu nanti dh guna share2 lah review.
 

Rose Thirah

freshman
Joined
Apr 22, 2022
Messages
9
Points
3
Age
36
laa lgi la best kalau cmnii hihi mmg nak kena tgk laa kat kedai mesin basuh ni. harga pun x mencekik darah, function plak tiptop
aah rasanya bnyak kedai yg jual home appliances jual..tapi kalau mcm malas tu beli online je macam i hhehe..senang balik keje tengok dah ada depan rumah..
Post automatically merged:

sama2 saya bagi pendapat ja sebab kesian org tua2 dah lah at least kena buat 3 round masuk air, putar then drain kan water samapi la 3 kli baru alih masuk spin. bagi saya tak convenient rugi masa dan tenaga. hehe cubalah dulu nanti dh guna share2 lah review.
kan kalau dah ada washer yg dapat tolong kita jimatkan masa dan tenaga, why not kita try kan..tambah balik kerja nak cuci baju, kita nak senang dan cepat..
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
455
Points
28
kat mana nk cari detergent macm dobi pakai ya? bnyak yg claim bau macm sabun dobi tp bila guna x sama :(
 
Top