Bagaimana Wangcyber mendapat unique visitor yang tinggi?

kevinlim

freshman
Joined
May 31, 2013
Messages
24
Points
1
Hi

Saya agak hairan melihat banyak forum mendapat banyak pengunjung. Bolehkah saya tahu apakah cara yang menyebabkan orang ramai berkunjung ke forum-forum ini seperti cargold, lowyat, wangcyber...
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
Kena rajin prmosi forum.
Dan kena bertahan sekruang-kuranngya 5tahun sebelum forum anda mula top dan ramai postig serta ramai pengunjung.
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
Dapatkan ramai user yg aktif . dan pos2 yg berkualiti .
 

wzul

freshman
Joined
Dec 20, 2012
Messages
14
Points
1
yup.. betul2.. apapun, sabar + usaha tu pentig
 

avdnowhere

freshman
Joined
Feb 14, 2012
Messages
121
Points
16
saling membantu, buat thread yang boleh bagi solution kat orang banyak.. konpem banyak visitor.. :D
 

ferdyfauzi

Senior
Joined
May 28, 2009
Messages
377
Points
18
Kena tanya tuan shuth ni, takpe saya cuba jawab..

Mula2 kena rajin promosi.. promosi kat blog.. facebook, kena iklan kat blog/website lain guna banner ke, tak pun buat guest blogging. Kalau forum ni banyak aktif user yang komen mesti cepat popular. Tak pun rekomen daripada user jugak ke blog/website lagi.. macam tu lah lebih kurang
 

thehana

freshman
Joined
Apr 9, 2014
Messages
3
Points
0
Nah, ia bergantung kepada kualiti forum dan juga pemasaran. Jika forum mempunyai moderator yang aktif, admin mereka terutamanya memberi tumpuan kepada jawatan spam jadi ia juga adalah alasan bahawa orang ramai boleh melawat di sini dan mendaftar.
 

craziebiz

freshman
Joined
Jan 13, 2011
Messages
30
Points
6
Biasanya kalau nak buat sesuatu..biarlah 70% tu daripada advertising.. jangan terlalu habiskan duit kat produk.. so forum camni orang suka sebab ada jiwa atau interest yg sama dengan ahli kat sini..:)
 
Top