bagaimana nak tarik trafik ke blog anda.?

jacksonloh

freshman
Joined
Oct 19, 2009
Messages
27
Points
0
Cuba backlink yang sebanyak boleh.
Tapi pakai backlink yg betul tau. Kalau tak google mesti ban blog kamu.
 

stckhj90

freshman
Joined
Dec 26, 2012
Messages
22
Points
0
mcm biasa.. blogroll..
1.jpg

2.jpg
 

azeri

Senior
Joined
Oct 14, 2009
Messages
339
Points
18
Terima kasih TT. Maklumat penting yang membantu.

Banyak jugak langkah yang saya belum buat. Kena
praktik terus nie.

Sekali lagi. Terima kasih yer.
 

najmi ahmad

Newbie
Joined
Jan 31, 2010
Messages
350
Points
0
Terima kasih atas tips ni..
sangat berguna untuk newbie :D

salam wc...:)

Saya search dalam google, terdapat perbagai kaedah tarik trafik ke blog anda. Bagaimana nak melakukannya?. Pendapat saya bukan mudah nak cepat dapat trafik atau pelawat keblog. Antara faktor yang anda perlu buat ialah meningkatkan mutu kandungan blog anda. Guna tajuk yang selalu orang cari. Secara umum anda perlu baiki dulu blog anda dari perkara-perkara yang tak mesra seo atau trafik.

Baiki blog anda dari segi:
  • Tukar Theme lambat loading
  • Tajuk artikel yang tak mesra seo
  • Kandungan blog yang tak bermutu
  • Iklan yang terlalu banyak hingga menganggu pelawat membaca artikel anda
  • Bahasa kurang mesra pelawat. Guna bahasa yang mudah di fahami
  • Bagi saya background gelap tak sesuai dan kurang mesra pengguna


Kemudian baru anda lakukan aktiviti promosi secara terus melalui kaedah

Ping ke blog tempatan:

  • pingomatic.com
  • gengblogger.com
  • kelantanbloggers.com
  • selangorbloggers.com
  • johoreanbloggers.com
  • imcurtain.com
  • blogged.my
  • petalingstreet.org
  • storyanda.com
  • innit.nuffnang.com
  • undi.me


Pingkan blog anda secara peringkat demi peringkat dan jangan buat serentak. Ini boleh menjamin trafik berterusan. Masuk dan daftar di laman di atas dan lakukan ping artikel anda cara terhormat. Ikut peraturan di blog berkenaan.

Guna Twitter Feed

Sila guna twitter feed. Macam mana untuk meningkatkan trafik dengan Twitter? Mudah banget. Firstly, korang cuma perlu register di twitterfeed.com. Then, create new feed, isi blog url, yang lain pihak Twitter Feed akan uruskan.

Komen pada blog kawan kawan

Google suka kalau anda tinggal link di blog orang lain. Jadi komen di blog kawan anda dan tinggalkan link blog anda. Ia akan membantu menaikan rank di google atau SE yang lain. Jom komen membina…

Tool wajib pasang pada blog wordpress anda

SEO Plugin – All in one seo pack sila serch dalam wordpress.org
Sitemaps plugin untuk wordpress
Sila pasang dan aktifkan plugin tersebut.

Selalu update blog dengan entri menarik

Guna artikel menarik akan membantu tarik trafik ke blog anda. Pastikan tajuk yang mesra seo, bukan tajuk mengarut. Contoh guna pendekatan tajuk berbentuk soalan, kerana ramai nak tahu sesuatu akan search di Google. Misalnya Bagaimana Nak Tingkat Mutu Blog Anda, Bagaimana Nak Tingkat Kualiti Web Anda? , atau Cara-Cara Tingkat Trafik, Teknik Menjana Duit Melalui Blog Anda, Bagaimana Membuat Isteri Sayang Pada Anda.

Semuanya berkisar bagaimana, apakah, dan cara nak selesai suatu masalah. Kata kunci arikel anda adalah berkaitan apa yang selalu orang cari. Sila amalkan InsyaAllah mujarab untuk blog anda...:)
 
Last edited:

badroluyop

freshman
Joined
Jul 13, 2013
Messages
53
Points
8
ohhh.. macam tu caranya.. sebab tu blog sya kurang dilawati
thanks.. tips yg bermakna
 

abijohann

freshman
Joined
May 20, 2010
Messages
7
Points
3
Banyaknya benda yang aku tak tahu,lepas tu lambat pulak tu follow..ni dah kira kalau makmum guna istilah Masbuk.. Ikut apa yang sedang berlaku ,kemudian sendiri buat apa yang tertinggal,janji dapat ikut Imam..ialah kurang2 pun dapat juga berjamaah
 
Last edited:

Bisnes Toneexcel

freshman
Joined
Oct 5, 2014
Messages
39
Points
8
salam wc...:)

Saya search dalam google, terdapat perbagai kaedah tarik trafik ke blog anda. Bagaimana nak melakukannya?. Pendapat saya bukan mudah nak cepat dapat trafik atau pelawat keblog. Antara faktor yang anda perlu buat ialah meningkatkan mutu kandungan blog anda. Guna tajuk yang selalu orang cari. Secara umum anda perlu baiki dulu blog anda dari perkara-perkara yang tak mesra seo atau trafik.

Baiki blog anda dari segi:
  • Tukar Theme lambat loading
  • Tajuk artikel yang tak mesra seo
  • Kandungan blog yang tak bermutu
  • Iklan yang terlalu banyak hingga menganggu pelawat membaca artikel anda
  • Bahasa kurang mesra pelawat. Guna bahasa yang mudah di fahami
  • Bagi saya background gelap tak sesuai dan kurang mesra pengguna


Kemudian baru anda lakukan aktiviti promosi secara terus melalui kaedah

Ping ke blog tempatan:

  • pingomatic.com
  • gengblogger.com
  • kelantanbloggers.com
  • selangorbloggers.com
  • johoreanbloggers.com
  • imcurtain.com
  • blogged.my
  • petalingstreet.org
  • storyanda.com
  • innit.nuffnang.com
  • undi.me


Pingkan blog anda secara peringkat demi peringkat dan jangan buat serentak. Ini boleh menjamin trafik berterusan. Masuk dan daftar di laman di atas dan lakukan ping artikel anda cara terhormat. Ikut peraturan di blog berkenaan.

Guna Twitter Feed

Sila guna twitter feed. Macam mana untuk meningkatkan trafik dengan Twitter? Mudah banget. Firstly, korang cuma perlu register di twitterfeed.com. Then, create new feed, isi blog url, yang lain pihak Twitter Feed akan uruskan.

Komen pada blog kawan kawan

Google suka kalau anda tinggal link di blog orang lain. Jadi komen di blog kawan anda dan tinggalkan link blog anda. Ia akan membantu menaikan rank di google atau SE yang lain. Jom komen membina…

Tool wajib pasang pada blog wordpress anda

SEO Plugin – All in one seo pack sila serch dalam wordpress.org
Sitemaps plugin untuk wordpress
Sila pasang dan aktifkan plugin tersebut.

Selalu update blog dengan entri menarik

Guna artikel menarik akan membantu tarik trafik ke blog anda. Pastikan tajuk yang mesra seo, bukan tajuk mengarut. Contoh guna pendekatan tajuk berbentuk soalan, kerana ramai nak tahu sesuatu akan search di Google. Misalnya Bagaimana Nak Tingkat Mutu Blog Anda, Bagaimana Nak Tingkat Kualiti Web Anda? , atau Cara-Cara Tingkat Trafik, Teknik Menjana Duit Melalui Blog Anda, Bagaimana Membuat Isteri Sayang Pada Anda.

Semuanya berkisar bagaimana, apakah, dan cara nak selesai suatu masalah. Kata kunci arikel anda adalah berkaitan apa yang selalu orang cari. Sila amalkan InsyaAllah mujarab untuk blog anda...:)

saya dah lama mencari pasal ping ni..kebetulan terjumpa thread tuan tanah kita ni cakap pasal ping.. terima kasih share ilmu ni ye.. :)
 

Bisnes Toneexcel

freshman
Joined
Oct 5, 2014
Messages
39
Points
8
salam wc...:)

Saya search dalam google, terdapat perbagai kaedah tarik trafik ke blog anda. Bagaimana nak melakukannya?. Pendapat saya bukan mudah nak cepat dapat trafik atau pelawat keblog. Antara faktor yang anda perlu buat ialah meningkatkan mutu kandungan blog anda. Guna tajuk yang selalu orang cari. Secara umum anda perlu baiki dulu blog anda dari perkara-perkara yang tak mesra seo atau trafik.

Baiki blog anda dari segi:
  • Tukar Theme lambat loading
  • Tajuk artikel yang tak mesra seo
  • Kandungan blog yang tak bermutu
  • Iklan yang terlalu banyak hingga menganggu pelawat membaca artikel anda
  • Bahasa kurang mesra pelawat. Guna bahasa yang mudah di fahami
  • Bagi saya background gelap tak sesuai dan kurang mesra pengguna


Kemudian baru anda lakukan aktiviti promosi secara terus melalui kaedah

Ping ke blog tempatan:

  • pingomatic.com
  • gengblogger.com
  • kelantanbloggers.com
  • selangorbloggers.com
  • johoreanbloggers.com
  • imcurtain.com
  • blogged.my
  • petalingstreet.org
  • storyanda.com
  • innit.nuffnang.com
  • undi.me


Pingkan blog anda secara peringkat demi peringkat dan jangan buat serentak. Ini boleh menjamin trafik berterusan. Masuk dan daftar di laman di atas dan lakukan ping artikel anda cara terhormat. Ikut peraturan di blog berkenaan.

Guna Twitter Feed

Sila guna twitter feed. Macam mana untuk meningkatkan trafik dengan Twitter? Mudah banget. Firstly, korang cuma perlu register di twitterfeed.com. Then, create new feed, isi blog url, yang lain pihak Twitter Feed akan uruskan.

Komen pada blog kawan kawan

Google suka kalau anda tinggal link di blog orang lain. Jadi komen di blog kawan anda dan tinggalkan link blog anda. Ia akan membantu menaikan rank di google atau SE yang lain. Jom komen membina…

Tool wajib pasang pada blog wordpress anda

SEO Plugin – All in one seo pack sila serch dalam wordpress.org
Sitemaps plugin untuk wordpress
Sila pasang dan aktifkan plugin tersebut.

Selalu update blog dengan entri menarik

Guna artikel menarik akan membantu tarik trafik ke blog anda. Pastikan tajuk yang mesra seo, bukan tajuk mengarut. Contoh guna pendekatan tajuk berbentuk soalan, kerana ramai nak tahu sesuatu akan search di Google. Misalnya Bagaimana Nak Tingkat Mutu Blog Anda, Bagaimana Nak Tingkat Kualiti Web Anda? , atau Cara-Cara Tingkat Trafik, Teknik Menjana Duit Melalui Blog Anda, Bagaimana Membuat Isteri Sayang Pada Anda.

Semuanya berkisar bagaimana, apakah, dan cara nak selesai suatu masalah. Kata kunci arikel anda adalah berkaitan apa yang selalu orang cari. Sila amalkan InsyaAllah mujarab untuk blog anda...:)

dah lama saya cari info pasal ping ni,.. kebetulan terjumpa thread TT ni.. terima kasih for sharing :)
 
Joined
Oct 24, 2013
Messages
212
Points
0
salam wc...:)

Saya search dalam google, terdapat perbagai kaedah tarik trafik ke blog anda. Bagaimana nak melakukannya?. Pendapat saya bukan mudah nak cepat dapat trafik atau pelawat keblog. Antara faktor yang anda perlu buat ialah meningkatkan mutu kandungan blog anda. Guna tajuk yang selalu orang cari. Secara umum anda perlu baiki dulu blog anda dari perkara-perkara yang tak mesra seo atau trafik.

Baiki blog anda dari segi:
  • Tukar Theme lambat loading
  • Tajuk artikel yang tak mesra seo
  • Kandungan blog yang tak bermutu
  • Iklan yang terlalu banyak hingga menganggu pelawat membaca artikel anda
  • Bahasa kurang mesra pelawat. Guna bahasa yang mudah di fahami
  • Bagi saya background gelap tak sesuai dan kurang mesra pengguna


Kemudian baru anda lakukan aktiviti promosi secara terus melalui kaedah

Ping ke blog tempatan:

  • pingomatic.com
  • gengblogger.com
  • kelantanbloggers.com
  • selangorbloggers.com
  • johoreanbloggers.com
  • imcurtain.com
  • blogged.my
  • petalingstreet.org
  • storyanda.com
  • innit.nuffnang.com
  • undi.me


Pingkan blog anda secara peringkat demi peringkat dan jangan buat serentak. Ini boleh menjamin trafik berterusan. Masuk dan daftar di laman di atas dan lakukan ping artikel anda cara terhormat. Ikut peraturan di blog berkenaan.

Guna Twitter Feed

Sila guna twitter feed. Macam mana untuk meningkatkan trafik dengan Twitter? Mudah banget. Firstly, korang cuma perlu register di twitterfeed.com. Then, create new feed, isi blog url, yang lain pihak Twitter Feed akan uruskan.

Komen pada blog kawan kawan

Google suka kalau anda tinggal link di blog orang lain. Jadi komen di blog kawan anda dan tinggalkan link blog anda. Ia akan membantu menaikan rank di google atau SE yang lain. Jom komen membina…

Tool wajib pasang pada blog wordpress anda

SEO Plugin – All in one seo pack sila serch dalam wordpress.org
Sitemaps plugin untuk wordpress
Sila pasang dan aktifkan plugin tersebut.

Selalu update blog dengan entri menarik

Guna artikel menarik akan membantu tarik trafik ke blog anda. Pastikan tajuk yang mesra seo, bukan tajuk mengarut. Contoh guna pendekatan tajuk berbentuk soalan, kerana ramai nak tahu sesuatu akan search di Google. Misalnya Bagaimana Nak Tingkat Mutu Blog Anda, Bagaimana Nak Tingkat Kualiti Web Anda? , atau Cara-Cara Tingkat Trafik, Teknik Menjana Duit Melalui Blog Anda, Bagaimana Membuat Isteri Sayang Pada Anda.

Semuanya berkisar bagaimana, apakah, dan cara nak selesai suatu masalah. Kata kunci arikel anda adalah berkaitan apa yang selalu orang cari. Sila amalkan InsyaAllah mujarab untuk blog anda...:)

perkongsian yg bagus. terima kasih =)
 
Top