bagaimana nak tarik trafik ke blog anda.?

ashraf

Newbie
Joined
Sep 8, 2011
Messages
99
Points
0
salam wc...:)

Saya search dalam google, terdapat perbagai kaedah tarik trafik ke blog anda. Bagaimana nak melakukannya?. Pendapat saya bukan mudah nak cepat dapat trafik atau pelawat keblog. Antara faktor yang anda perlu buat ialah meningkatkan mutu kandungan blog anda. Guna tajuk yang selalu orang cari. Secara umum anda perlu baiki dulu blog anda dari perkara-perkara yang tak mesra seo atau trafik.

Baiki blog anda dari segi:
  • Tukar Theme lambat loading
  • Tajuk artikel yang tak mesra seo
  • Kandungan blog yang tak bermutu
  • Iklan yang terlalu banyak hingga menganggu pelawat membaca artikel anda
  • Bahasa kurang mesra pelawat. Guna bahasa yang mudah di fahami
  • Bagi saya background gelap tak sesuai dan kurang mesra pengguna


Kemudian baru anda lakukan aktiviti promosi secara terus melalui kaedah

Ping ke blog tempatan:

  • pingomatic.com
  • gengblogger.com
  • kelantanbloggers.com
  • selangorbloggers.com
  • johoreanbloggers.com
  • imcurtain.com
  • blogged.my
  • petalingstreet.org
  • storyanda.com
  • innit.nuffnang.com
  • undi.me


Pingkan blog anda secara peringkat demi peringkat dan jangan buat serentak. Ini boleh menjamin trafik berterusan. Masuk dan daftar di laman di atas dan lakukan ping artikel anda cara terhormat. Ikut peraturan di blog berkenaan.

Guna Twitter Feed

Sila guna twitter feed. Macam mana untuk meningkatkan trafik dengan Twitter? Mudah banget. Firstly, korang cuma perlu register di twitterfeed.com. Then, create new feed, isi blog url, yang lain pihak Twitter Feed akan uruskan.

Komen pada blog kawan kawan

Google suka kalau anda tinggal link di blog orang lain. Jadi komen di blog kawan anda dan tinggalkan link blog anda. Ia akan membantu menaikan rank di google atau SE yang lain. Jom komen membina…

Tool wajib pasang pada blog wordpress anda

SEO Plugin – All in one seo pack sila serch dalam wordpress.org
Sitemaps plugin untuk wordpress
Sila pasang dan aktifkan plugin tersebut.

Selalu update blog dengan entri menarik

Guna artikel menarik akan membantu tarik trafik ke blog anda. Pastikan tajuk yang mesra seo, bukan tajuk mengarut. Contoh guna pendekatan tajuk berbentuk soalan, kerana ramai nak tahu sesuatu akan search di Google. Misalnya Bagaimana Nak Tingkat Mutu Blog Anda, Bagaimana Nak Tingkat Kualiti Web Anda? , atau Cara-Cara Tingkat Trafik, Teknik Menjana Duit Melalui Blog Anda, Bagaimana Membuat Isteri Sayang Pada Anda.

Semuanya berkisar bagaimana, apakah, dan cara nak selesai suatu masalah. Kata kunci arikel anda adalah berkaitan apa yang selalu orang cari. Sila amalkan InsyaAllah mujarab untuk blog anda...:)
 

ceritamamat

freshman
Joined
Oct 31, 2011
Messages
245
Points
0
SEO
banyak faktor mempengaruhi SEO..
saya sendiri sangat suka mempelajari ilmu SEO..

Nasihat saya kepada yang nak belajar SEO..
1)jangan mudah mengalah
2)kena rajin membaca dan mencari maklumat mengenai SEO
3)kena rajin menghasilkan entri SEO
4)kena kreatifkan gaya penulisan SEO anda
5)kena peka dengan tajuk Hot

itu saya kongsikan sedikit sahaja tips seo..
 

mdRazimie

freshman
Joined
May 26, 2009
Messages
342
Points
16
salam wc...:)

Saya search dalam google, terdapat perbagai kaedah tarik trafik ke blog anda. Bagaimana nak melakukannya?. Pendapat saya bukan mudah nak cepat dapat trafik atau pelawat keblog. Antara faktor yang anda perlu buat ialah meningkatkan mutu kandungan blog anda. Guna tajuk yang selalu orang cari. Secara umum anda perlu baiki dulu blog anda dari perkara-perkara yang tak mesra seo atau trafik.

Baiki blog anda dari segi:
  • Tukar Theme lambat loading
  • Tajuk artikel yang tak mesra seo
  • Kandungan blog yang tak bermutu
  • Iklan yang terlalu banyak hingga menganggu pelawat membaca artikel anda
  • Bahasa kurang mesra pelawat. Guna bahasa yang mudah di fahami
  • Bagi saya background gelap tak sesuai dan kurang mesra pengguna


Kemudian baru anda lakukan aktiviti promosi secara terus melalui kaedah

Ping ke blog tempatan:

  • pingomatic.com
  • gengblogger.com
  • kelantanbloggers.com
  • selangorbloggers.com
  • johoreanbloggers.com
  • imcurtain.com
  • blogged.my
  • petalingstreet.org
  • storyanda.com
  • innit.nuffnang.com
  • undi.me


Pingkan blog anda secara peringkat demi peringkat dan jangan buat serentak. Ini boleh menjamin trafik berterusan. Masuk dan daftar di laman di atas dan lakukan ping artikel anda cara terhormat. Ikut peraturan di blog berkenaan.

Guna Twitter Feed

Sila guna twitter feed. Macam mana untuk meningkatkan trafik dengan Twitter? Mudah banget. Firstly, korang cuma perlu register di twitterfeed.com. Then, create new feed, isi blog url, yang lain pihak Twitter Feed akan uruskan.

Komen pada blog kawan kawan

Google suka kalau anda tinggal link di blog orang lain. Jadi komen di blog kawan anda dan tinggalkan link blog anda. Ia akan membantu menaikan rank di google atau SE yang lain. Jom komen membina…

Tool wajib pasang pada blog wordpress anda

SEO Plugin – All in one seo pack sila serch dalam wordpress.org
Sitemaps plugin untuk wordpress
Sila pasang dan aktifkan plugin tersebut.

Selalu update blog dengan entri menarik

Guna artikel menarik akan membantu tarik trafik ke blog anda. Pastikan tajuk yang mesra seo, bukan tajuk mengarut. Contoh guna pendekatan tajuk berbentuk soalan, kerana ramai nak tahu sesuatu akan search di Google. Misalnya Bagaimana Nak Tingkat Mutu Blog Anda, Bagaimana Nak Tingkat Kualiti Web Anda? , atau Cara-Cara Tingkat Trafik, Teknik Menjana Duit Melalui Blog Anda, Bagaimana Membuat Isteri Sayang Pada Anda.

Semuanya berkisar bagaimana, apakah, dan cara nak selesai suatu masalah. Kata kunci arikel anda adalah berkaitan apa yang selalu orang cari. Sila amalkan InsyaAllah mujarab untuk blog anda...:)

Just nak update sikit, IMCurtain.com sudah ditukar milik dan berubah konsep. Saya sudah jual kepada owner baru dari US. :)
 

kdhamiri

Newbie
Joined
Dec 6, 2008
Messages
373
Points
18
Age
32
sewa rss feed dari fanpage yg banyk like boleh naikkan trafik gak
 

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,751
Points
36
mcm biasa.. blogroll.. :D
 

Mr.J

freshman
Joined
Nov 10, 2012
Messages
175
Points
18
ada satu cara lagi nak daptkan trafik dlm 40k Uv sebulan..
dalam ebook ni >>> http://goo.gl/eRYxs

baca dan praktikkan.. mesti menjadi punya..:)
 

naziman

freshman
Joined
Feb 24, 2012
Messages
18
Points
0
salam wc...:)

Saya search dalam google, terdapat perbagai kaedah tarik trafik ke blog anda. Bagaimana nak melakukannya?. Pendapat saya bukan mudah nak cepat dapat trafik atau pelawat keblog. Antara faktor yang anda perlu buat ialah meningkatkan mutu kandungan blog anda. Guna tajuk yang selalu orang cari. Secara umum anda perlu baiki dulu blog anda dari perkara-perkara yang tak mesra seo atau trafik.

Baiki blog anda dari segi:
  • Tukar Theme lambat loading
  • Tajuk artikel yang tak mesra seo
  • Kandungan blog yang tak bermutu
  • Iklan yang terlalu banyak hingga menganggu pelawat membaca artikel anda
  • Bahasa kurang mesra pelawat. Guna bahasa yang mudah di fahami
  • Bagi saya background gelap tak sesuai dan kurang mesra pengguna


Kemudian baru anda lakukan aktiviti promosi secara terus melalui kaedah

Ping ke blog tempatan:

  • pingomatic.com
  • gengblogger.com
  • kelantanbloggers.com
  • selangorbloggers.com
  • johoreanbloggers.com
  • imcurtain.com
  • blogged.my
  • petalingstreet.org
  • storyanda.com
  • innit.nuffnang.com
  • undi.me


Pingkan blog anda secara peringkat demi peringkat dan jangan buat serentak. Ini boleh menjamin trafik berterusan. Masuk dan daftar di laman di atas dan lakukan ping artikel anda cara terhormat. Ikut peraturan di blog berkenaan.

Guna Twitter Feed

Sila guna twitter feed. Macam mana untuk meningkatkan trafik dengan Twitter? Mudah banget. Firstly, korang cuma perlu register di twitterfeed.com. Then, create new feed, isi blog url, yang lain pihak Twitter Feed akan uruskan.

Komen pada blog kawan kawan

Google suka kalau anda tinggal link di blog orang lain. Jadi komen di blog kawan anda dan tinggalkan link blog anda. Ia akan membantu menaikan rank di google atau SE yang lain. Jom komen membina…

Tool wajib pasang pada blog wordpress anda

SEO Plugin – All in one seo pack sila serch dalam wordpress.org
Sitemaps plugin untuk wordpress
Sila pasang dan aktifkan plugin tersebut.

Selalu update blog dengan entri menarik

Guna artikel menarik akan membantu tarik trafik ke blog anda. Pastikan tajuk yang mesra seo, bukan tajuk mengarut. Contoh guna pendekatan tajuk berbentuk soalan, kerana ramai nak tahu sesuatu akan search di Google. Misalnya Bagaimana Nak Tingkat Mutu Blog Anda, Bagaimana Nak Tingkat Kualiti Web Anda? , atau Cara-Cara Tingkat Trafik, Teknik Menjana Duit Melalui Blog Anda, Bagaimana Membuat Isteri Sayang Pada Anda.

Semuanya berkisar bagaimana, apakah, dan cara nak selesai suatu masalah. Kata kunci arikel anda adalah berkaitan apa yang selalu orang cari. Sila amalkan InsyaAllah mujarab untuk blog anda...:)

Saya setuju dengan semua tip-tip di atas. Cuma nak tambah sikit, kalau nak lebih baik, cari kata kunci yang evergreen. Sampai bila-bila pun ada di cari. Sekali-sekala mungkin seminggu 1 entri guna kata kunci panas macam isu semasa yang tengah berlaku sekarang ni.

SEO
banyak faktor mempengaruhi SEO..
saya sendiri sangat suka mempelajari ilmu SEO..

Nasihat saya kepada yang nak belajar SEO..
1)jangan mudah mengalah
2)kena rajin membaca dan mencari maklumat mengenai SEO
3)kena rajin menghasilkan entri SEO
4)kena kreatifkan gaya penulisan SEO anda
5)kena peka dengan tajuk Hot

itu saya kongsikan sedikit sahaja tips seo..

sewa rss feed dari fanpage yg banyk like boleh naikkan trafik gak

Saya pun suka belajar SEO. Saya pun ada sikit nak nasihat kalau nak pelajari ilmu SEO, belajar dengan ilmu baru sebab SEO ni sentiasa berubah-berubah. Boleh baca ilmu yang lama, ebook lama tapi hanya sebagai panduan untuk menambah ilmu. Yang masih relevan, praktikkan. Contoh kalau baca ilmu SEO lama, meta keyword dengan meta description sangat penting. Tapi sekarang, itu bukan satu kewajiban.
 

jacksonloh

freshman
Joined
Oct 19, 2009
Messages
27
Points
0
-exchange post dengan blogger lain
-social bookmarking
-submit article pada article directory
-youtube
 

MohamadFarid

freshman
Joined
May 14, 2012
Messages
64
Points
0
Jangan give up! haha,saya penat jugak buat SEO tapi alhamdulillah dah 2 website number 1 on Google :D
 
Top