Bagaimana Nak Promosi Website Baru?

bertong

freshman
Joined
May 30, 2010
Messages
3,387
Points
36
ya gak tu..iklan cara berhemah...saya ada gak satu web ni..tak maju2..

web forum..cuba korang tengok..camna nak majukan forum saya ni..

www.nusantaraku.org

tolong ye otai otai sakalian..
 

sherrina

freshman
Joined
Oct 25, 2011
Messages
17
Points
0
Age
40
Banyak membaca dan mempelajari teknik-teknik yang ada. Yang penting kene rajin.
 

Bisnes Toneexcel

freshman
Joined
Oct 5, 2014
Messages
39
Points
8
yang saya tahu la kan.. surrounding kan website tuan dengan perkara-perkara dibawah..

1- Social Media
2- Forum
3- Blog
4- Video
5- Artikel
6- Ebook
7- SlideShare
8- Advertising Web
9- Offline - buat flyers, bunting dan sebagainya..
10-
11-
12-

Ada sesiapa lagi boleh penuhkan? hehe..

Seperti website saya sendiri yang mempromosi peluang Bisnes Simkad Toneexcel.. saya cuba surroundingkan website saya dengan perkara-perkara diatas.. dan ianya telah menarik banyak trafik.

Secara asasnya, kita perlu fikir macam mana nak buat laman web kita ni berada dimana-mana sahaja. Bila orang search di Google, orang jumpa web kita.. itu je. Yang penting, keyword kita guna tu kenalah keyword yang dicari..

Harap membantu TT dan yang lain-lain..
 

amirul88

Newbie
Joined
Nov 17, 2014
Messages
55
Points
6
kalau nak promosi long term, buat satu video tentang produk/servis then upload kat youtube. kat bahagian description letak link website. InsyaAllah selagi ada internet selagi tulah video tu ade. Dan yg best, video ni senang viral. Orang suka share video... selamat mncuba ;)
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
33
kalau nak promosi long term, buat satu video tentang produk/servis then upload kat youtube. kat bahagian description letak link website. InsyaAllah selagi ada internet selagi tulah video tu ade. Dan yg best, video ni senang viral. Orang suka share video... selamat mncuba ;)
menarik info nie...thanks
 

azeri

Senior
Joined
Oct 14, 2009
Messages
339
Points
18
Banyak cadangan teknik kat atas kena buat
semua. Pelan-pelan kayuh.

P/S : Dah lam juga thread ni yer.
 
Top