Bagaimana Nak Promosi Website Baru?

Joined
May 3, 2008
Messages
702
Likes
3
Points
18
Offline
#81
Teknik untuk promosi laman web ini memang banyak, tetapi perlu meletakkan
fokus sepenuhnya. Jangan lakukan semua teknik secara serentak. Aplikasikan
satu demi satu agar anda menjumpai teknik yang berkesan untuk meningkatkan
traffik di blog.

Jika anda tanya pandangan saya, saya lebih menyarankan agar anda
semua menggunakan teknik blog commenting, kerana ia telah terbukti
berkesan jika kena pada caranya.

Sepertimana yang anda tahu, saya telah merungkai segala teknik
berkaitan dengan blog commenting agar para forumer WC dapat
menguasai satu teknik mudah ini untuk meningkatkan trafik blog / laman
web.

Cara yang kedua pula ialah melalui pemasaran artikel:
Saya ada membuka sebuah thread berkaitan dengan cara pemasaran ini,
semoga anda dapat manfaatkannya.
http://www.wangcyber.com/forum/pern...kan-para-pembaca-anda-dalam-masa-5-minit.html

Salam kejayaan. ;)
 
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,703
Likes
0
Points
38
Offline
#82
follow trick ini ... dan tambah skill twitter, facebook dan refererx sikit kalu ada bajet
YUP.. betul tu.. guna tools marketing yang hangat sekarang ni...

paling best, refererx v4.2 memang satu tools marketing yang berkesan. tetapi perlu keluar modal sedikitlah..

berlainan jika anda beriklan, anda beriklan hanya untuk satu masa sahaja, tetapi teknik refererx boleh beriklan selama-lama yang mungkin.. hari ni stop, esok sambung pon boleh.. refererx memang unik jika anda pandai menggunakanya.

sesuai untuk web baru yang nak dihangatkan..

ps : apa pun content itu penting.. quality content first!! :rolleyes:
 
Joined
Dec 8, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#83
YUP.. betul tu.. guna tools marketing yang hangat sekarang ni...

paling best, refererx v4.2 memang satu tools marketing yang berkesan. tetapi perlu keluar modal sedikitlah..
:rolleyes:
Modal tu berapa yang sikit. Kite yang baru mula berniaga ni xde byk sgt. kalau stakat 200 sebulan tu okay lagi kot. mintak tunjuk ajar ya tuan guru
 
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,703
Likes
0
Points
38
Offline
#84
Modal tu berapa yang sikit. Kite yang baru mula berniaga ni xde byk sgt. kalau stakat 200 sebulan tu okay lagi kot. mintak tunjuk ajar ya tuan guru
refererX ni modal beli jer, sekarang ni kita beli, kemudian dapat update life time free!!.. so xde rugi...

nak tau harga die, kene tgk di website jualan, akan datang akan naik lagi sebab V5.0 bakal keluar Jan 2010 nanti... :rolleyes:
 

yura

freshman
Joined
Oct 14, 2009
Messages
50
Likes
0
Points
0
Offline
#85
kalau saya guna refererX boleh pakai untuk sub-domain tak
 
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,703
Likes
0
Points
38
Offline
#86
kalau saya guna refererX boleh pakai untuk sub-domain tak
erk?? xfaham la.. refererX boleh digunakan untuk promosi apa2 website.. KECUALI link AFD secara direct.

ini bermaksud, anda dilarang promote link/domain AFD.. :rolleyes:
 
Joined
May 14, 2007
Messages
17
Likes
0
Points
1
Offline
#87
Salam,

Jika anda menjual produk, mungkin boleh guna mudah.my. Iklan free. Cuma dieorg tak terima iklan menyediakan perkhidmatan dan berbentuk maya seperti E-Book.
 
Joined
Nov 20, 2009
Messages
39
Likes
0
Points
6
Offline
#88
refererX ni modal beli jer, sekarang ni kita beli, kemudian dapat update life time free!!.. so xde rugi...

nak tau harga die, kene tgk di website jualan, akan datang akan naik lagi sebab V5.0 bakal keluar Jan 2010 nanti... :rolleyes:
cambest jer software ni...
 
Joined
Nov 12, 2009
Messages
34
Likes
0
Points
6
Offline
#93
Jangan lupa facebook.com .
tapi pastikan post yang berkualiti, orang akan automatically click. InsyaAllah
 

izjat

freshman
Joined
Sep 26, 2009
Messages
315
Likes
0
Points
0
Offline
#94
kalo nak tak tak de modal..kena usaha lebih la...banyak bersosial... :)
 
Joined
Feb 13, 2009
Messages
729
Likes
0
Points
0
Offline
#95
Ini pandangan saya:

Ramai yg suka membuat iklan di laman classified percuma krn kosnya percuma dan trafik juga tidak mengecewakan. Namun harus diingat juga, kebanyakan pengunjung yg mengunjungi web tersebut adalah untuk meletakkan iklan bukannya mencari produk. Maka, pandangan saya ialah web sebegini kurang sesuai dijadikan tempat mempromosi.

p/s maafkan sy jika pandangan sy ini kurang tepat
 
Joined
Dec 31, 2007
Messages
4,277
Likes
0
Points
36
Offline
#96
Ini pandangan saya:

Ramai yg suka membuat iklan di laman classified percuma krn kosnya percuma dan trafik juga tidak mengecewakan. Namun harus diingat juga, kebanyakan pengunjung yg mengunjungi web tersebut adalah untuk meletakkan iklan bukannya mencari produk. Maka, pandangan saya ialah web sebegini kurang sesuai dijadikan tempat mempromosi.

p/s maafkan sy jika pandangan sy ini kurang tepat
betul bro........
 
Joined
Dec 31, 2007
Messages
4,277
Likes
0
Points
36
Offline
#97
Bro Inspiration keluar ebbok seo, Amirul Faisyal ada buat ebook JUrnal SEM, Hassaidi ada buat ebook Rahsia SEO..................... beli je, baca dan praktik......... InsyaAllah berjaya. Kalau dah ada kat first page....... trafik datang sendiri. goyang jari je. Nak maintain tu yang susah.
 
Joined
Oct 6, 2008
Messages
413
Likes
2
Points
18
Age
32
Offline
#98
rasenye produk bro hassaidi tu dah cukup lau bro xmampu nak kua duit banyak2..

lau da duit banyak macam2 lagi bro leh wat selain SEO
 

amhypro

freshman
Joined
Jun 25, 2010
Messages
85
Likes
0
Points
0
Offline
#99
Ini pandangan saya:

Ramai yg suka membuat iklan di laman classified percuma krn kosnya percuma dan trafik juga tidak mengecewakan. Namun harus diingat juga, kebanyakan pengunjung yg mengunjungi web tersebut adalah untuk meletakkan iklan bukannya mencari produk. Maka, pandangan saya ialah web sebegini kurang sesuai dijadikan tempat mempromosi.

p/s maafkan sy jika pandangan sy ini kurang tepat
betul tu..saya sependapat....tapi kalau free tu apa salah nye kan....
lagi satu...jika iklan yang dipamerkan tu berbentuk peluang perniagaan, income ribu riban....tapi buat iklan percuma...macam pelik kan. macam ajak oang join bis kita yang income tinggi tapi bawa kapcai....???...tak salah pon sebenarnya....selagi itu tidak merugikan....
 
Joined
Jul 16, 2009
Messages
4
Likes
0
Points
0
Offline
nape google tak dapat kesan web site baru? macamana nak buat supaya web site kita dapat dikesan oleh google?
 
Top