Bagaimana Nak Promosi Website Baru?

amirsyazi

Senior
Joined
Feb 17, 2009
Messages
437
Points
0
apa yang saya lakukan comment di blog blog yang berkaitan niche..
;p serta tak lupa juga promosi menggunakan twitter.
tapi yang paling suka ialah melalui forum..

mesti hari hari promosi.. ;p.. baru dapat hasil
 
Last edited:

pedagangIT

Senior
Joined
Sep 7, 2008
Messages
744
Points
18
Age
36
Cari web yang banyak trafik dan pelawat setiap hari kemudian iklankan web di situ. Itu cara paling mudah nak dapat trafik tapi perlukan wang yang agak banyak.

Jika kurang budget, berusaha keras dalam search engine optimization. Cara ni bleh maintain trafik tanpa bayar pada sesiapa. Tapi diri sendiri kena usaha lebih untuk mengetahui strategi SEO yang berkesan dan rajin update content berkualiti untuk laman web.

Usaha dan istiqamah(berterusan) akan membawa kejayaan. Insyaallah..

follow trick ini ... dan tambah skill twitter, facebook dan refererx sikit kalu ada bajet
 

aqifdg

Senior
Joined
May 3, 2008
Messages
704
Points
18
Teknik untuk promosi laman web ini memang banyak, tetapi perlu meletakkan
fokus sepenuhnya. Jangan lakukan semua teknik secara serentak. Aplikasikan
satu demi satu agar anda menjumpai teknik yang berkesan untuk meningkatkan
traffik di blog.

Jika anda tanya pandangan saya, saya lebih menyarankan agar anda
semua menggunakan teknik blog commenting, kerana ia telah terbukti
berkesan jika kena pada caranya.

Sepertimana yang anda tahu, saya telah merungkai segala teknik
berkaitan dengan blog commenting agar para forumer WC dapat
menguasai satu teknik mudah ini untuk meningkatkan trafik blog / laman
web.

Cara yang kedua pula ialah melalui pemasaran artikel:
Saya ada membuka sebuah thread berkaitan dengan cara pemasaran ini,
semoga anda dapat manfaatkannya.
http://www.wangcyber.com/forum/pern...kan-para-pembaca-anda-dalam-masa-5-minit.html

Salam kejayaan. ;)
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
follow trick ini ... dan tambah skill twitter, facebook dan refererx sikit kalu ada bajet
YUP.. betul tu.. guna tools marketing yang hangat sekarang ni...

paling best, refererx v4.2 memang satu tools marketing yang berkesan. tetapi perlu keluar modal sedikitlah..

berlainan jika anda beriklan, anda beriklan hanya untuk satu masa sahaja, tetapi teknik refererx boleh beriklan selama-lama yang mungkin.. hari ni stop, esok sambung pon boleh.. refererx memang unik jika anda pandai menggunakanya.

sesuai untuk web baru yang nak dihangatkan..

ps : apa pun content itu penting.. quality content first!! :rolleyes:
 

oyalalala

freshman
Joined
Dec 8, 2009
Messages
20
Points
0
YUP.. betul tu.. guna tools marketing yang hangat sekarang ni...

paling best, refererx v4.2 memang satu tools marketing yang berkesan. tetapi perlu keluar modal sedikitlah..
:rolleyes:
Modal tu berapa yang sikit. Kite yang baru mula berniaga ni xde byk sgt. kalau stakat 200 sebulan tu okay lagi kot. mintak tunjuk ajar ya tuan guru
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Modal tu berapa yang sikit. Kite yang baru mula berniaga ni xde byk sgt. kalau stakat 200 sebulan tu okay lagi kot. mintak tunjuk ajar ya tuan guru
refererX ni modal beli jer, sekarang ni kita beli, kemudian dapat update life time free!!.. so xde rugi...

nak tau harga die, kene tgk di website jualan, akan datang akan naik lagi sebab V5.0 bakal keluar Jan 2010 nanti... :rolleyes:
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
kalau saya guna refererX boleh pakai untuk sub-domain tak
erk?? xfaham la.. refererX boleh digunakan untuk promosi apa2 website.. KECUALI link AFD secara direct.

ini bermaksud, anda dilarang promote link/domain AFD.. :rolleyes:
 

it_was_me

freshman
Joined
May 14, 2007
Messages
21
Points
1
Salam,

Jika anda menjual produk, mungkin boleh guna mudah.my. Iklan free. Cuma dieorg tak terima iklan menyediakan perkhidmatan dan berbentuk maya seperti E-Book.
 

izjat

freshman
Joined
Sep 26, 2009
Messages
318
Points
0
kalo nak tak tak de modal..kena usaha lebih la...banyak bersosial... :)
 

julius

Newbie
Joined
Feb 13, 2009
Messages
731
Points
0
Ini pandangan saya:

Ramai yg suka membuat iklan di laman classified percuma krn kosnya percuma dan trafik juga tidak mengecewakan. Namun harus diingat juga, kebanyakan pengunjung yg mengunjungi web tersebut adalah untuk meletakkan iklan bukannya mencari produk. Maka, pandangan saya ialah web sebegini kurang sesuai dijadikan tempat mempromosi.

p/s maafkan sy jika pandangan sy ini kurang tepat
 

paklong

Newbie
Joined
Dec 31, 2007
Messages
4,307
Points
36
Ini pandangan saya:

Ramai yg suka membuat iklan di laman classified percuma krn kosnya percuma dan trafik juga tidak mengecewakan. Namun harus diingat juga, kebanyakan pengunjung yg mengunjungi web tersebut adalah untuk meletakkan iklan bukannya mencari produk. Maka, pandangan saya ialah web sebegini kurang sesuai dijadikan tempat mempromosi.

p/s maafkan sy jika pandangan sy ini kurang tepat
betul bro........
 
Top