Bagaimana Nak Promosi Website Baru?

Joined
Nov 18, 2008
Messages
3,332
Likes
9
Points
38
Offline
#61
wah tahun bila punya thread nih... tuan tanah pun dah jadi otai dah...hehe
 
Joined
Nov 9, 2009
Messages
6
Likes
0
Points
0
Offline
#63
Assalamualaikum semua warga wangcyber..
apa2 pun kena rajin berusaha untuk berjaya.. bukan senang untuk senang... idok?
 
Joined
Jan 16, 2007
Messages
305
Likes
1
Points
18
Offline
#74
Promosi dan terus promosi walaupun terpaksa berkorban wang, tenaga dan masa.

"Kalau tak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya..."
 
Joined
Mar 25, 2006
Messages
92
Likes
0
Points
6
Offline
#76
saya pernah habis RM150 seminggu utk buat promosi..haha..tapi berbaloi pelaburan tu..
 
Joined
Dec 8, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#77
Sifu-sifu di luar boleh tak tunjuk ajar kat saya sikit bagaimana untuk promosikan website baru.
Tambahan pulak saya ni Newbie katakan.
Tolonglah Ajar Saya Cikit Dengan Ilmu Sifu-Sifu.

:???:
Bagus gak ko buat thread ni. Aku pn tgh mencari cara. tgok senior2 bg komen, dapat gak idea cane nk wat. kengkadang tu da bca article kat google dan lain2, cuma rasa kurang yakin. Usaha keras semua! Cyaiyok
 
Joined
Feb 17, 2009
Messages
435
Likes
2
Points
0
Offline
#79
apa yang saya lakukan comment di blog blog yang berkaitan niche..
;p serta tak lupa juga promosi menggunakan twitter.
tapi yang paling suka ialah melalui forum..

mesti hari hari promosi.. ;p.. baru dapat hasil
 
Last edited:
Joined
Sep 7, 2008
Messages
735
Likes
3
Points
18
Age
35
Offline
#80
Cari web yang banyak trafik dan pelawat setiap hari kemudian iklankan web di situ. Itu cara paling mudah nak dapat trafik tapi perlukan wang yang agak banyak.

Jika kurang budget, berusaha keras dalam search engine optimization. Cara ni bleh maintain trafik tanpa bayar pada sesiapa. Tapi diri sendiri kena usaha lebih untuk mengetahui strategi SEO yang berkesan dan rajin update content berkualiti untuk laman web.

Usaha dan istiqamah(berterusan) akan membawa kejayaan. Insyaallah..

follow trick ini ... dan tambah skill twitter, facebook dan refererx sikit kalu ada bajet
 
Top