Bagaimana Nak Promosi Website Baru?

emet

Newbie
Joined
May 23, 2007
Messages
621
Points
16
Sifu-sifu di luar boleh tak tunjuk ajar kat saya sikit bagaimana untuk promosikan website baru.
Tambahan pulak saya ni Newbie katakan.
Tolonglah Ajar Saya Cikit Dengan Ilmu Sifu-Sifu.

:???:
Salam, ko dah cuba habis-habisan ke ni? Dah tak tau cara apa lagi nak promosi ke?

Okay, pe kate ko bukak yahoo atau google sekarang ko search "cara-cara promosi website/blog", insyaAllah ada... :)

Benda ni basic la, ko kene cari sendiri dulu, bila dah tak tahu sangat baru tanya ye. ;)

Ko tak caya ke? cuba tengok kat sini, aku baru je jumpa kat google...

Cara Promosi Blog | KuasaDua

ada je... okay gud luck! ;)
 

exinco

Senior
Joined
Apr 14, 2007
Messages
724
Points
18
saya rasa benda-benda basic boleh dipraktik kan. dan saya rasa korang tahu dah cara ni.
misalnya aktif berforum, chatting,commenting,friendster, promosi offline (ngan kawan2) dan lain-lain yang dianggap basic

selamat mencuba
 

Cactus

Newbie
Joined
Aug 4, 2007
Messages
164
Points
16
Hai.. satu tips untuk promosi, tempah iklan teks kat lelong.com.my. Caranya, daftar sebagai ahli di lelong dan top-up RM21. Lepas tu iklankan menggunakan Iklan Teks 130x30 di bahagian Item Listing. RM21 je seminggu. Trafik yang diterima ok. Nak teknik promosi advance? Pm je saya..
 

henakrixer

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
112
Points
18
Cari web yang banyak trafik dan pelawat setiap hari kemudian iklankan web di situ. Itu cara paling mudah nak dapat trafik tapi perlukan wang yang agak banyak.

Jika kurang budget, berusaha keras dalam search engine optimization. Cara ni bleh maintain trafik tanpa bayar pada sesiapa. Tapi diri sendiri kena usaha lebih untuk mengetahui strategi SEO yang berkesan dan rajin update content berkualiti untuk laman web.

Usaha dan istiqamah(berterusan) akan membawa kejayaan. Insyaallah..
 

gylumteam

freshman
Joined
Aug 6, 2008
Messages
4
Points
1
Alaaa...
macam yang kite semua tengah buat ni laa..

Ni pun salah satu cara nk dpt trafik gk n...

Banyak caranya...sangat2 banyak....:rolleyes:
 

nabieel

Newbie
Joined
Jul 8, 2007
Messages
290
Points
16
kalo betul-betul nak promosi web dgn cepat masuk ni RBDDI

Sifu-sifu di luar boleh tak tunjuk ajar kat saya sikit bagaimana untuk promosikan website baru.
Tambahan pulak saya ni Newbie katakan.
Tolonglah Ajar Saya Cikit Dengan Ilmu Sifu-Sifu.

:???:
 

ikram84

Senior
Joined
Jul 18, 2007
Messages
1,122
Points
38
cara promosi web/blog dah banyak di bincangkan dkt sini... so bro guna fungsi search thread.... mudah ajer... tak pun tanya pakcik google lagi banyak ilmu yang boleh di campur adukkan dan dijadikan satu resipi yang perlu di praktikan...

so, bro kena cuba dulu, baru bertanya... setahu saya untuk dapat traffic blog mudah ajer... guna kan keyword yang sesuai pada masa sekarang (isu semasa)

tak payah keluar duit kalau untuk promote website yang tak memberi income besar (penting untuk rolling modal).........

kalau nak promosi blog atau service cukup guna kan forum(free)... register beberapa forum lepas tu buat post... perlu rajin lah... tapi jangan lupa lak letak link signature...

kalau dah malas berforum, mesti bro ada friendster dan myspace kan... so guna kan peluang itu, rajin-rajin add orang dan buat sedikit bulletin dan letakkan link website.... hati-hati takut kena ban pulak nanti...

so pandai-pandai bro lah.... untuk mempromosi kan blog/website bro...

semoga berjaya yaaaaa
 

zaki77

freshman
Joined
Sep 4, 2007
Messages
231
Points
16
cara nak promosi ada banyak..
saya bantu sikit..
1. gunakan forum
letak url anda pada signiture.. gunakan ayat yg menarik
2. submit di search engine
3. guna squidoo pun boleh
4. guna yahoo group pun boleh..
tapi kena ada etika.. kalau tak anda dianggap spammer.
5. paling saya suka pay perclick.. adword
pasaran tertumpu kpd product kita.. lokasi yg kita nak..
conversion sales pun bagus..
tapi kena pandai main keyword.. dan budget mesti ada.
4. guna viral marketing..
tulis satu ebook yang berguna kpd ramai org. Letakkan link
url website anda dalam ebook ter****t.

ada sesiapa nak tambah???
 

Filzan

freshman
Joined
Dec 28, 2005
Messages
306
Points
16
Ye guna squidoo/hubpages mmg cpt di index oleh google.. dan biasanya akan dpt bersaing di page [email protected] google kalau kena keywordsnya..
 

klstar08

freshman
Joined
Aug 19, 2008
Messages
3
Points
1
Top