Bagaimana cara promosi di forum ?

bertong

freshman
Joined
May 30, 2010
Messages
3,387
Points
36
saya la ni sedang mencari servis buat asei untuk subjek2 tertentu...
kalau sapa2 ada nampak thread tu tolong pm saya..
sbb saya buta dalam bi saya nak beli perkhidmatan untuk tulis esei dalam bi..
segera...ye kalo ada sapa2 nampak,,pm saya tq
 

abdullah ahmad

freshman
Joined
Nov 28, 2013
Messages
19
Points
0
azeri:716099 said:
Kongsi kan ilmu yang bermanfaat mengikut
niche yang sesuai.

Paling senang letak siggy kat bahagian bawah
seperti sally katakan.


Macam mana nak letak sign tu ye?
 

thisismeen

freshman
Joined
Aug 30, 2013
Messages
78
Points
0
Forum... signature. berkesan jika byk post.
yang terbaik adalah penetrate forum niche anda.
kemudian create satu thread yg berguna (upah fghost writer pun xpa) untuk tulis
satu artikel berkaitan niche yg anda nak masuk tu.

Benefit dia.,.. usually ia akan kekal. dan akan dapat visitor yg ramai jika
thread yg kita create amat berguna. untung dari segi SEO dan juga bro akan dapat targeted traffik all the time.
Plus akan dapat bina autority bro dalam satu2 niche tu.

investment mcm ni lebih bagus dari PPC atau PPV, you will
have a follower.
terangkan apa itu niche dan etc.baru mula berforum nak belajar lagi :D
 

epalmuda

freshman
Joined
Feb 13, 2009
Messages
315
Points
18
saya muhamad nazrin a.k.a. raja duit ingin mempelajari secara mendalam tentang membuat promosi di forum ..saya harap anda sudi membantu...

Banyak cara sebenarnya, tapi kalau diforum, paling mudah adalah buat signature. Saya rasa tuan punya signature tu tak menjadi sebab tak ada gambar. Kena edit balik tu. Signature kena menarik dan attractive. Ayat pun kena power jugak, baru la ada orang nak klik signature tuan. Secondly, tuan active dlm forum barulah ramai yang tengok forum. Awal-awal boleh fokus dalam satu forum sahaja. Nanti lepas tiga bulan lebih, boleh la tuan tambah akaun forum lain pulak. :D
 

Bisnes Toneexcel

freshman
Joined
Oct 5, 2014
Messages
39
Points
8
antara cara nak promosi di forum:

1- jangan jadi silent reader - cuba-cuba lah bagi pendapat pada mana-mana thread. Kena aktif mengomen.
2- post thread WTS di ruangan yang di khaskan untuk WTS sahaja
3- Jangan buat spam di email orang
4- Rajin berkongsi artikel atau ilmu yang anda ada
5- Signature jangan lupa tulis.
6- Upload gambar avatar anda yang sebenar yang baik atau menunjukkan bisnes anda..
7-
8-

ada lagi yang kawan2 kita boleh tambah?
 

shahiekazshop

freshman
Joined
Nov 29, 2014
Messages
19
Points
1
sy pun tengah belajar:):)
 
Top